Jump to content
POLITISTI.ro

Conducerea autospecialelor de poliție dotate cu sistem GPS

Postare recomandată

Publicat

GPS-ul pe autospeciale de poliție: eficiență operațională sau echipament de supraveghere și sancționare?

Știți cu toții că dotarea autospecialelor cu sisteme GPS a devenit o realitate în Poliția Română. Pe hârtie, scopul e clar și lăudabil: optimizarea intervențiilor, gestionarea eficientă a flotei și creșterea siguranței noastre în teren. Nimeni nu contestă beneficiile unui management modern al resurselor. Însă, tot mai des, simțim că acest sistem se transformă într-o unealtă a șefilor de sancționare.
Vi s-a întâmplat să fiți trași la răspundere pentru o staționare de câteva minute într-o zonă unde ați discutat cu un cetățean sau ați consumat o cafea rapidă? Considerați că datele GPS, care ar trebui să fie folosite pentru strategia operațională, sunt deturnate pentru a justifica sancțiuni disciplinare bazate pe interpretări rigide și scoase din context?
Ce demersuri credeți că ar trebui făcute pentru a reglementa mai clar utilizarea acestor date și a ne proteja de abuzurile șefilor?
Haideți să vedem câți dintre noi se confruntă cu această problemă și să găsim soluții concrete!

Aștept părerile voastre, fără rețineri!

• Moderator
Publicat

La ce te referi concret când spui că "sistemul se transformă într-o unealtă a șefilor de sancționare"?

Publicat

Mulțumesc pt răspuns/ implicare! Concret, sistemul de monitorizare gps al autospecialelor permite setarea unor alerte, cum ar fi: faptul că staționezi cu autospeciala într-un loc pe o anumită perioadă de timp (ex. mai mult de 30 min), depășirea anumitei limite de viteză - stabilită de cel care introduce alerta, etc. Prin aceste alerte ale sistemului, șefii au mai găsit o modalitate să-și hărțuiască efectiv subordonații. Stau toată ziua și îi urmăresc, iar la șfârșitul programului le solicită rapoarte scrise în care să justifice diferitele activități, în multe situații fiind declanșate cercetări disciplinare.

• Moderator
Publicat

Inseamna ca respectivii "manageri" au mult timp liber...eu vin la 7 la munca si nici nu imi dau seama cand e 17.00...noroc ca am colegi de treaba si mai imi aduc aminte ca trebuie sa si mancam!

• Moderator
Publicat

Practic când poliţistul se deplasează la un apel 112 după ce ajunge acolo, când se coboară din autospecială trebuie să dea drumul la cronometru. Noaptea minţii!!!

Eu în locul celor de la ordine publică nu aş mai lua echipaj, aş pleca pe jos în teren, tocmai pentru a scăpa de grija respectării a fel şi fel de reguli stupide. Şi să se ducă la apelurile 112 doar deştepţii cărora le debitează mintea astfel de alerte.

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.