Jump to content
POLITISTI.ro

Plangere impotriva hingherilor de masini si a politiei comunitare.

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Situatia sta in felul urmator:nu sunt politist-doar simpatizant,asa ca inca nu stiu multe in materie de legi,dar si de formulari...adresari si institutii.De aceea as avea mare nevoie de ajutor din partea voastra.Am vazut de mult ca majoritatea celor de aici tineti cu dreptatea,sunt convins ca voi obtine niste raspunsuri care sa ma puna pe drumul cel bun.

Care e problema...?In fiecare seara trec in drum spre casa pe strada Neagoe Voda(strada cu sens unic),intru din B-dul Aerogarii si merg destul de mult spre capatul celalalt al strazii.Hingherii de masini si-au facut un obicei deranjant de a ridica aproape seara de seara masini de pe trotuar si de langa trotuar(chiar din zona delimitata de primarie ca fiind parcare cand a sistematizat sensurile de circulatie prin cartier).De fiecare data blocheaza complet strada cate 10...uneori chiar 15 minute,in functie de cat de dificil le e sa ridice masina pe platforma.Ce ma deranjeaza e ca blocheaza strada,nu ca ar ridica masini(nu ca ceea ce fac ei e perfect legal sau moral....dar asta e alta discutie),m-am certat cu ei de fiecare data,i-am amenintat,am avut cearta cu cu simulacrul acela nefericit de politist de la politia comunitara.Am intrebat cu ce drept blocheaza strada o masina particulara,iar ei de ce nu iau masuri sa nu incurce circulatia.In toate cazurile era coada de masini care claxonau,oameni care coborau din masini ca sa ii faca sa plece de acolo,ei continuau fara nici o jena,blocand strada in tot acest timp.Vreau sa stiu daca pot face ceva legal in acest caz,daca pot face reclamatii impotriva lor,separat sau impreuna cu politia comunitara( ar fi de preferat mai ales politiei comunitare,care e platita din banii mei sa apere interesele unei firme private),iar daca acest lucru e posibil,unde si mai ales cum trebuie facut.Va rog!

Am mintea destul de odihnita sa ma tin de capul lor pana voi avea macar cel mai mic castig de cauza.Sigur,o sa ma intrebati daca mi-a fost ridicata si mie masina.Nu,nu mi-a fost ridicata.Ce m-a facut sa cedez psihic in aceasta seara este faptul ca sincer...faceam pe mine.Ma grabeam sa ajung acasa si EXACT in acel moment delicat....m-am intalnit cu ei.Va spun sincer,daca mai stateam acolo un minut faceam pe mine.La propriu!

Va multumesc anticipat.

Modificat de BoomPunk
  • Apreciez 4
Publicat

Va spun sincer,daca mai stateam acolo un minut faceam pe mine.La propriu!

Data viitoare ii ceri cascheta-boneta-capisonul-cagula, si o folosesti pe post de recipient de urgenta, asemenea pungilor din avion.

• Moderator
Publicat

Poti sa faci o plangere penala pentru blocarea cu intentie a drumului public, daca se aduce atingere dreptului la libera circulatie a celorlalti participanti la trafic, infractiune prevazuta de Codul Rutier, dar nu cred sa ai mari sanse pentru o solutie favorabila tie.

Publicat

Poţi face o petiţie împotriva "localilor" la M.A.I. cum găseşti în topicul Acolo găseşti mai multe modele de sesizări pe care bineînţeles trebuie să le adaptezi la situaţiile descrise de tine. Succes!

Publicat (modificat)

Am sa caut bine si am sa fac cate plangeri voi putea face.Am schimbat numarul de telefon cu inca vreo 5-6 persoane ``captive`` ca si mine in mijlocul acestei actiuni,maine mergem impreuna la sediul societatii sa facem reclamatie impotriva angajatului acestei societati,dar inainte de asta mergem la sediul Politei Locale Sect 1,avem si acolo de facut o plangere impotriva agentilor prezenti la fata locului.

Astept si alte pareri si indrumari de la voi daca mai aveti.

Va multumesc!

Modificat de BoomPunk
Publicat

dar pot fi ridicate masini in baza aprobarii POLITISTULUI LOCAL? parca OUG 195 obliga la prezenta unui politist rutier care va intocmi si procesul verbal? sau este ceva ce imi scapa?

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat (modificat)

Pt ca numai la noi o hotararea de consiliu local are putere juridica mai mare decat a unei OUG, in ierarhia actelor normative. Maine, poimaine o sa vezi ca bate la fund si Constitutia, ca doar primariile sunt Dumnezeu pe pamant, mai nou.

.

Modificat de ben
Publicat (modificat)

maxu08, e specificat acest lucru in Legea 155/2010 (legea politiei locale)

Art. 7

In domeniul circulatiei pe drumurile publice, politia locala are urmatoarele atributii:

a) asigura fluenta circulatiei pe drumurile publice din raza teritoriala de competenta, avand dreptul de a efectua semnale regulamentare de oprire a conducatorilor de autovehicul exclusiv pentru indeplinirea atributiilor conferite de prezenta lege in domeniul circulatiei pe drumurile publice;

B) verifica integritatea mijloacelor de semnalizare rutiera si sesizeaza nereguli constatate privind functionarea semafoarelor, starea indicatoarelor si a marcajelor rutiere si acorda asistenta in zonele unde se aplica marcaje rutiere;

c) participa la actiuni comune cu administratorul drumului pentru inlaturarea efectelor fenomenelor naturale, cum sunt: ninsoare abundenta, viscol, vant puternic, ploaie torentiala, grindina, polei si alte asemenea fenomene, pe drumurile publice;

d) participa, impreuna cu unitatile/structurile teritoriale ale Politiei Romane, la asigurarea masurilor de circulatie ocazionate de adunari publice, mitinguri, marsuri, demonstratii, procesiuni, actiuni de pichetare, actiuni comerciale promotionale, manifestari cultural-artistice, sportive, religioase sau comemorative, dupa caz, precum si de alte activitati care se desfasoara pe drumul public si implica aglomerari de persoane;

e) sprijina unitatile/structurile teritoriale ale Politiei Romane in asigurarea masurilor de circulatie in cazul transporturilor speciale si al celor agabaritice pe raza teritoriala de competenta;

f) acorda sprijin unitatilor/structurilor teritoriale ale Politiei Romane in luarea masurilor pentru asigurarea fluentei si sigurantei traficului;

g) asigura, in cazul accidentelor soldate cu victime, paza locului acestor accidente si ia primele masuri ce se impun pentru conservarea urmelor, identificarea martorilor si a faptuitorilor si, daca se impune, transportul victimelor la cea mai apropiata unitate sanitara;

h) constata contraventii si aplica sanctiuni pentru incalcarea normelor legale privind oprirea, stationarea, parcarea autovehiculelor si accesul interzis, avand dreptul de a dispune masuri de ridicare a autovehiculelor stationate neregulamentar;

i) constata contraventii si aplica sanctiuni pentru incalcarea normelor legale privind masa maxima admisa si accesul pe anumite sectoare de drum, avand dreptul de a efectua semnale de oprire a conducatorilor acestor vehicule;

j) constata contraventii si aplica sanctiuni pentru incalcarea normelor rutiere de catre pietoni, biciclisti, conducatori de mopede si vehicule cu tractiune animala;

k) constata contraventii si aplica sanctiuni pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la circulatia in zona pietonala, in zona rezidentiala, in parcuri si zone de agrement, precum si pe locurile de parcare adaptate, rezervate si semnalizate prin semnul international pentru persoanele cu handicap;

l) aplica prevederile legale privind regimul juridic al vehiculelor fara stapan sau abandonate pe terenuri apartinand domeniului public sau privat al statului ori al unitatilor/ subdiviziunilor administrativ-teritoriale;

m) coopereaza cu unitatile/structurile teritoriale ale Politiei Romane pentru identificarea detinatorului/utilizatorului autovehiculului ridicat ca urmare a stationarii neregulamentare sau al autovehiculelor abandonate pe domeniul public.

Modificat de polistul1921
  • Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

baza legala de functionare a politiei comunitare este absolut stupida si neconstitutionala! niciodata o lege ordinara nu poate schimba prevederile unei legi speciale. un HCL(Hotarare a Consiliului Local) ar trebuii sa aduca complectari unei OUG(Ordonanta de Urgenta a Guvernului) acolo unde sunt lacune ori unde situatia din aria administrativa de responsabilitate a emitentului o impune(ex: deversarea deseurilor in apele curgatoare in cazul in care nu este prevazut in Lege, HG,OUG..etc shi pe raza administrativa exista cel putin un rau!) poate e un exemplu stupid dar sper ca ati prins idea.....

---- ridicarea autoturismelor + sanctiunile pt stationare+circulatie pe interzis...etc sunt prevazute in OUG195/02 asa ca un HCL care vine cu modificari(nu complectari) ale cuantumului sau cazurilor in care se impune ridicarea, este absolut neconstitutional.

TM.parere proprie . detin drepturi de autor. am valiza cu argumente :D

• Moderator
Publicat

Fix la minutul 3.22 langa un break argintiu in partea dreapta a imaginii.

Offtopic: parca a filmat pe gaura cheii cu telefonul ala :)

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.