Jump to content
POLITISTI.ro

Un individ te urmărește seara pe stradă

Raducu1969
Go to solution Solved by CITADELA,

Recommended Posts

Bună ziua,

Am citit aici un topic asemanător. Totuși aș dori să primesc un sfat în această situație punctuală.

Fiica mea locuiește în București, este studentă la master la Universitatea București și de asemenea lucrează în capitală. Săptămâna trecută s-a întors de acasă în București. În jurul orei 22,15 după ce a ieșit din subteran de la metrou (M OBOR) a remarcat că un individ de aprox. 40 de ani a început să o urmărească de la gura de metrou. Trecând prin parcul de la Obor s-a oprit și si-a făcut de lucru în rucsac pentru a vedea mai bine dacă faptul că este într-adevăr urmărită este doar o închipuire. Cel ce o urmărea s-a așezat pe o bancă după care a început să o urmărească din nou din momentul în care ea și-a reluat drumul către casă. Am înțeles de la ea că parcul era destul de populat la acea oră cu toate că era în cursul săptămânii. După ce a ieșit din parc, pentru că era în continuare urmărită, știind că urmează să treacă printr-o zona mai puțin populată a luat-o la fugă și nu s-a mai oprit până a ajuns la clădirea în care locuiește.

Vă rog să îmi spuneți ce sfat aș putea să îi dau dacă va fi din nou într-o situație asemanătoare.

Ulimul lucru pe care mi-l doresc este să fie tâlhărită sau în cel mai rău caz abuzată.

Cu stimă,

• Moderator
  • Solution
Posted (edited)

Cred ca cel mai simplu lucru pe care trebuie sa-l faca este sa ceara ajutor...in primul rand autoritatilor (in zona Obor, dar in general in aglomerarile urbane, sunt politisti, jandarmi, politisti locali, agenti de paza) iar in lipsa lor, oricarei persoane sau grup de persoane! Daca nu este nimeni in zona, ramane varianta cu apelat 112, daca exista o stare de pericol! (da, sunt constient ca probabil ce mi se pare mie ca este o stare de pericol, poate nu se potriveste cu perceptia altei persoane)

Daca situatia se repeta (adica aceeasi persoana o asteapta, in mod repetat, la metrou ori pe traseul spre locuinta), deja lucrurile iau o cu totul alta turnura, fiind nevoita sa depuna o plangere la cea mai apropiata unitate de politie!

Daca raspunsul de mai sus a fost in calitate de politisti, comentariul urmator este in calitate de parinte: chiar la varsta aceasta, copilul (studenta) nu stie ce are de facut in astfel de situatii si trebuie sa primeasca sfaturi de la parinti?! Acesta este rezultatul supra-protejarii copilului si a digitalizarii profunde, astfel ca nu stim cum si ce avem de facut in viata reala!

Edited by CITADELA