Jump to content
POLITISTI.ro

Navigarea in scop de agrement pe ape interioare

Mergi la răspuns Răspuns oferit de Catalin,

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua , am intrebat la mai multe societati care se ocupa cu desfasurarea cursurilor pentru obtinerea permiselor de navigatie 

Intrebarea mea este daca pentru a naviga pe ape interioare trebuie obtinerea in prealabil a unui permis  si/sau a unei autorizari 

De exemplu as dori sa navighez pe râul Colentina  cu o barcuta pneumatica actionata cu vâsle  ca cele din comert normale de 3 mx1,37 m

Scopul este de agrement nu imi place pescuitul , avand in vedere ca locuiesc la 150 m de apa imi doresc sa navighez pur si simplu dar ma tem ca vor fii chemati politisti care probabil ma vor amenda cine stie pe ce articol de lege . Cei de la societatile care se ocupa cu obtinerea permiselor de navigatie mi-au spus ca nu este necesar nici permis si nici autorizare daca spopul este de agrement ( si nu esti prins in barca cu scule de pescuit sau cu pesti,sau nu esti prins ca montezi plase ) 

Astept un sfat , multumesc 

• Membru
Publicat

Ai voie inclusiv să pescuiești în condițiile legii.

• Moderator
  • Soluţie
Publicat

Pentru ambarcațiuni cu motor ai nevoie de un permis (similar cu permisul de conducere) însă doar pentru motoare ce depășesc o anumită putere ( nu mai rețin exact, parcă limita era de 7cp, sper să nu greșesc). Se face o şcoalǎ şi se susține un examen (pe calculator, similar cu examenul auto de la sală). Permisele pentru ambarcațiuni de agrement sunt eliberate de cǎpitǎniile portuare. Există și acolo ceva similar cu categoriile auto, de exmplu clasa D este pentru ape fluviale. Dar aşa cum ți-am zis acel permis de ambarcațiuni este necesar doar în cazul ambarcațiunilor cu motor.

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat

Toate ambarcațiunile de agrement propulsate cu motor și/sau cu vele, cu excepția celor propulsate prin forța umană, sau a celor cu motor P < 3,68 kw utilizate numai pe căile navigabile interioare, trebuie să fie conduse numai de persoane ce dețin un certificat internațional de conducător de ambarcațiune de agrement corespunzător zonei de navigație, eliberat în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

La vâsle nu îți trebuie nimic. Doar forțã și cardio.

• Apreciez 2

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.