Jump to content
POLITISTI.ro

Examen TCO fără o anumită facultate absolvită

Postare recomandată

Publicat

Vă salut! Sunt agent de poliție. Pentru a candida pentru un post de ofițer, prin examen TCO sau încadrare directă, la unele anunțuri, la rubrica studii este specificat doar “studii universitare de lungă durată cu diplomă de licenţă sau echivalentă”, iar la altele se specifică clar specializarea. Aș putea candida cu orice facultate? Eu am absolvit Facultatea de Geografie, dar totuși nu cred ca pot candida.
Va mulțumesc! 

• Moderator
Publicat

Parca era o prevedere pe undeva cum ca Facultatea/studiile trebuie sa corespunda nevoilor Ministerului. Sper sa nu greșesc, dar parca în Statut.

• Moderator
Publicat

Condițiile de eligibilitate pentru orice concurs (TCO, surse externă, promovare etc) este dat de fișa postului, adică dacă nu se cere o anumită specializare, atunci este suficient sa ai o diplomă pentru studii universitare de lungă durată cu diplomă de licenţă sau echivalentă!

• Îmi place 1
Publicat

In masura in care anuntul de concurs nu impune conditia de a fi absolvent al unor studii superioare intr-o anumita specializare, te poti inscrie fara nicio problema. In ultimii ani, inclusiv la TCO, anunturile de concurs solicitau doar absolvirea cu diploma de licenta a unor studii superioare, fara a exista si o limitare in ceea ce priveste domeniul de studii. Din pacate. Oricat de absurd ar parea, la multe dintre concursurile organizate te puteai inscrie si daca erai absolvent al unor specializari care nu prea aveau legatura cu nevoile institutiei pentru acel post (ex: teologie, educatie fizica, limbi straine). 

• Îmi place 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.