Jump to content
POLITISTI.ro

Din Scoala de Politie pot sustine examen la Academie?


emilw12

Recommended Posts

  • Member

In cazul in care sunt la Scoala de politie Vasile Lascar in primul an si vreau sa sustin si voi promova in anul 2012 examenul de admitere la Academie(A.I, Cuza) trebuie sa platesc pentru anul de studii pe care l-am efectuat la Campina sau exista vreo taxa care se percepe in asemenea situatii? Multumesc anticipat.

Edited by emilw12
Link to comment

Raspunsul la intrebarea ta este: DA.

Platesti costurile pe care le-a suportat scoala pentru hranirea, cazarea, banii obtinuti pe perioada de practica si nu in ultimul rand pentru educatia oferita in cadrul institutiei respective. Nu iti pot da o suma exacta.

Link to comment
  • Active member

Nu stiu daca poti da dai admiterea la Academie, daca esti deja la Campina. Am avut un coleg care terminase 1 an la Oradea, la Scoala de Agenti si a trebuit sa faca o tona de rapoarte pt a i se aproba sa dea admiterea. Nu stiu cum e acum.

Link to comment

banii nu trebuie platiti toti odata, iar daca nu ai venituri prin administratia financiara stabilesti o suma corespunzatoare veniturilor tale, adica 70-100 lei pe luna (nu platesti dobanda)

cei 2500-3000 euro pe care ii dai sunt o investitie buna in cariera ta. alternativa, cf noului statut, este sa dai la academia ca agent si ti se suspenda contractul (= 0 venit). mai bine faci acum un efort, decat peste minim 4 ani cand poate vei avea si tu alte prioritati in viata. deci pune mana si invata ;)

Link to comment
  • Member

ART. 10 - (1) Admiterea în instituţiile de învăţământ ale MAI se realizează prin concurs. Criteriile de selecţionare a candidaţilor pentru concursurile de admitere în instituţiile învăţământ ale MAI, precum şi cele de selecţionare a candidaţilor la concursurile/examenele pentru încadrarea din sursă externă, se stabilesc prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor.

(2) Admiterea agenţilor de poliţie la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” se face pe bază de concurs la care pot participa agenţii care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

a) au o vechime în poliţie de minim 2 ani;

B) au vârsta de maxim 35 ani;

c) nu au raporturile de serviciu suspendate;

d) la ultima evaluare anuală au obţinut cel puţin calificativul „Bine”;

(3) Pe perioada înmatriculării în cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” agentul de poliţie dobândeşte şi calitatea de student, raporturile sale de serviciu fiind modificate prin detaşare pe durata studiilor la instituţia de învăţământ.

(4) În calitate de student al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” agentul de poliţie beneficiază, prin excepţie de la prevederile art. 58 alin. (3), numai de o bursă lunară echivalentă cu salariul funcţiei de bază deţinute anterior înmatriculării în Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

Am gasit asta pe semperfidelis, mi se pare o idee buna. S-a aprobat? Daca e cum scrie in acest proiect primesti o indemnizatie lunara.

Daca e asa cum spui cu privinta la modalitatea de rambursare in rate la un nivel convenabil(70-100 lei/luna e chiar ok) atunci ma gandesc serios sa ma pregatesc teminic pentru admiterea din 2012. Multumesc de sfaturi!!!

Link to comment
  • 3 weeks later...

In legea 360/2002 privind Statutul Politistului prevederile de mai sus nu corespund cu actul normativ aflat in vigoare, deci...emilw12 aceea se poate sa fie doar o propunere de modificare a Statutului Politistului si Slava Domnului, una buna, deci cu sanse mici de a fi aprobata :ner: .

Iar in ceea ce cred eu, ar trebui modificat la art. 10 punctul d) "la ultima evaluare anuală au obţinut cel puţin calificativul „Bine” " calificativul "Bine" cu "Foarte Bine", doar daca nu se intentioneaza efectuarea unor examinari anuale, ca la carte (sau procedura), cu probe sportive si tot tacamul :huh: .

Link to comment
  • 5 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.