Jump to content
POLITISTI.ro

Politia Comunitara alias Locala - o institutie de impostori

Marius

Recommended Posts

Salutare dragii mei "colegi".

Dupa ce am fost banat (fara motiv) si am avut timp sa reflect asupra situatiei...tot nu-mi pot da seama de ce sunteti atat de revoltati,dar banuiesc ca unul dintre motive este felul cum arata insigna politiei locale (vedeti ca am atasat o poza cu actualele insigne care le avem: cea de piept si cea de portofel)..pentru ca si eu am invatat 2 ore pana le-am primit (mi-a luat 2 ore ca sa citesc legea 61 si uzul de arma ca am mai facut niste pauze sa-mi iau ceva de la patiseria de peste drum),oricum,acum puteti sta linistiti ca ni s-a propus noul model de insigna de portofel (vedeti poza cu "specimen"),si insigna asta este deja folosita (ca si cea din poza 3) de unele politii locale..dar eu sincer NU SUNT DE ACORD CU ACEST MODEL,personal consider ca ar trebuii sa faca scrisul cu "locala" mai mic..voi ce parere aveti?

Si inca ceva,se zvoneste ca de la anu vom fi colegi cu acte in regula,adica cei de la ordine publica si rutiera or sa treaca in subordinea primariei si o sa scrie pe ei tot "politia locala"...ce parere aveti de asta? Eu unul nu prea sunt de acord,maine poimaine ne trezim ca o sa ne ziceti si "colegu"

Daca va considerati mult mai buni decit cei din politia nationala aveati posibilitatea sa aveti uniforme si insigne cu mult mai bune decit au ei si sa nu copiati ca si maimutele totul (insigne, uniforma, inscriptionarea masinilor) la o cautare rapida pe net se gaseau o gramada de uniforme, insigne, tipuri de inscriptionari ale masinilor, cu mult mai misto decit ale lor, dar sefii vostri nu stiu decit sa se uite la un metru in fata si atat, e mai usor sa te substitui cuiva cunoscut decat sa-ti faci un ,,nume" pe munca proprie.

• Upvote 3

linisteste-te, l-au banat deja, iar pe viitor evita termenul de ....... "nationala" ;) numa ce am facut o apreciere nu prea magulitoare la adresa celor care il folosesc ;)

politistlocalV2 mai era unu aici pe forum care se tot repeta pe un topic ca şi papagalul. Se intitula adimercea. până la urmă a renunţat şi el. Avantajul era că el măcar era poliţist. Din fericire tu nu o să ajungi niciodată la statutul ăsta. Şi tot din fericire până la urmă adimercea a renunţat să mai scrie aici, ceea ce îţi doresc şi ţie. În rest baftă în continuare pe plantaţia primăriei unde sunteţi sclavii primarului. Şi apropo, am auzit că odată cu intrarea în vigoare a noii legi a Poliţiei Locale pe voi o să vă vândă că nu are cum să vă dea afară. Baftă multă în continuare !

• Upvote 1

Salutare dragii mei "colegi".

.....

Si inca ceva,se zvoneste ca de la anu vom fi colegi cu acte in regula,adica cei de la ordine publica si rutiera or sa treaca in subordinea primariei si o sa scrie pe ei tot "politia locala"...ce parere aveti de asta? Eu unul nu prea sunt de acord,maine poimaine ne trezim ca o sa ne ziceti si "colegu"

Buna ziua tuturor! Ce rost are sa-i raspundeti unui om(caci pana la urma este si el om) care este atat de ingamfat incat posteaza pe un site al politistilor asa ceva....

La noul loc de munca(intr-o firma de paza) stateam de vorba(chiar stateam de vorba) cu niste hoate din magazine(trei dintre ele trecusera si pe la sectia unde am lucrat ultimii ani fiind prinse la furat) si apare politia( un coleg de-al nostru) insotita de viitoarea "colega", adica aia locala.... se intocmesc actele si surpriza...ma intreaba localul daca am dreptul sa o audiez pe una din hoate, i-am raspuns ca declaratia respectiva nu va fi folosita intr-un proces, la care acelasi ma intreaba daca stiu sa o audiez....m-am blocat, am vrut sa-i spun vreo doua de la obraz, insa mi-am dat seama ca nu mai sunt politist si i-am raspuns calm si rece ca stiu "datorita celor 21 de ani munciti in politie", dupa care cel care se afla langa el(adica politistul) a intors discutia catre pensionarea mea, etc, simtind ironicul situatiei(un local sa intrebe de legalitatea si acuratetea daca pot sa spun asa luarii unei declaratii...).

Poate nu am procedat bine(in leg.cu declaratia) insa asta este procedura celor de la firma de paza, nu ma opun(sunt un simplu slujbas) insa m-am simtit aiurea sa ma intrebe tocmai localul de asta si nu politistul....

• Membru

Data viitoare, te rog, nu te mai abtine. Da-le-o peste nas, indiferent daca ai cateva luni de cand te-ai pensionat sau 10 ani. Cu fiecare ocazie trebuie sa li se aminteasca cine sunt cu adevarat si unde le este locul, numai asa li se mai tine in frau vitejia asta prosteasca, care valideaza de fiecare data zicala ca "prostul nu e prost destul pana nu e si fudul."

(2) In exercitarea atributiilor ce le revin, politistii locali care desfasoara activitati in domeniul circulatiei pe drumurile publice sunt obligati:

a) sa poarte peste uniforma specifica, in functie de anotimp, vesta sau scurta cu elemente reflectorizante, pe care este imprimata emblema "POLITIA LOCALA";

B) sa poarte cascheta cu coafa alba;

c) sa efectueze semnalele adresate participantilor la trafic, potrivit dispozitiilor legale care reglementeaza circulatia pe drumurile publice.

:emo-yessir:

• Downvote 8

• Membru

(2) In exercitarea atributiilor ce le revin, politistii locali care desfasoara activitati in domeniul circulatiei pe drumurile publice sunt obligati:

a) sa poarte peste uniforma specifica, in functie de anotimp, vesta sau scurta cu elemente reflectorizante, pe care este imprimata emblema "POLITIA LOCALA";

B) sa poarte cascheta cu coafa alba;

c) sa efectueze semnalele adresate participantilor la trafic, potrivit dispozitiilor legale care reglementeaza circulatia pe drumurile publice.

:emo-yessir:

Hopa, alta javra!

De unde tot apareti ma?

Vad ca esti bun la copy paste "intelijentule" :doh:

• Moderator

Foarte la modă acest stereotip, dar e penibilă invocarea lui pe acest topic, avand în vedere subiectul ce se discută aici. Unde avem exemple clare ce dovedesc că în această instituţie a gardienilor locali e o glumă proastă, ce nu respectă în mod intenţionat legea.

Sau să înţelegem că voi copiaţi şi imitaţi ţinuta poliţiştilor români, inducând în eroare cetăţeanul, pentru binele lui?

Politia locala isi depaseste uneori atributiile fix pentru asta.pentru a rezolva o problema care ii depaseste atributiile.legat de uniforma sunt total de acord,toti politistii locali care nu au uniforma comform legii ar trebui pedepsiti,chiar penal cum a inceput discutia,si atat.Restul jignilor adresate politistilor locali mi se par deplasate

• Upvote 1
  • Downvote 4

insasi existenta unei politii locale facute la apelul bocancilor, cu un BAC luat in chinuri intelectuale groaznice, este o jignire la adresa mea ca si contribuabil. de ce sa dau bani la toti analfabetii care nu si-au gasit un loc de munca in privat unde sa-si exercite capacitatile intelectuale producind ceva ptr societatea asta? in schimb, platesc niste oameni care stau "capra" la domn' primar ori de cite ori este nevoie de gorile care sa fugareasca babe in piata. got it?

• Upvote 2

• Moderator

Hai nu mai spune!?

Cine şi unde te-a învăţat pe tine că poţi să încalci legea pentru a rezolva o problemă, indiferent de natura ei?

Nimeni nu m-a invatat sa incalc legea,din contra toti profesorii pe care i-am avut in scoala m-au invatat sa o respect.Insa nimeni din Politia Romana nu are curaj sa recunoasca un lucru.si asta vreau sa va intreb acum pe toti,in special pe cei de la O.P.cati dintre voi aveti un coleg in sectie care are un curs echivalent cu cel al unui Politist Local?adica de 3 luni scoala si 3 luni practica?

• Downvote 9

• Membru

Nimeni nu m-a invatat sa incalc legea,din contra toti profesorii pe care i-am avut in scoala m-au invatat sa o respect.Insa nimeni din Politia Romana nu are curaj sa recunoasca un lucru.si asta vreau sa va intreb acum pe toti,in special pe cei de la O.P.cati dintre voi aveti un coleg in sectie care are un curs echivalent cu cel al unui Politist Local?adica de 3 luni scoala si 3 luni practica?

Doamne fereste-ma si apara-ma de omeni cu asemenea studii.

Auzi la el, 3 luni de scoala si 3 de practica...pffff esti diabolic omule!!!!!!!!!!! :doh:

• Upvote 1

Toata lumea stie ca sunt politisti de O.P.care au intrat prin incadrari directe.multi sunt fosti jandarmi despre care se stie cum au ajuns politisti.Si multi dintre cei vechi au avut de ales intre a deveni politist,sau de a deveni lucrator in uzina,in momentul angajarii.

• Downvote 5

Oricum eu nu am intrat aici sa ma cert.Singurul motiv pentru care am intrat aici a fost ca nu imi place sa fiu jignit,de persoane care nu au nici un drept sa faca asta

• Downvote 3

Adevărul este că la câtă "şcoală" ai făcut, adică 3 luni plus 3 luni practică nici nu meriţi să stea la discuţii poliţiştii adevăraţi cu tine. De jigniri ce să mai zic. Este sub demnitatea lor. Încearcă pe alte forumuri, printre ai tăi poate ajungeţi la un numitor comun. Asta dacă înţelegi la ce mă refer.

• Upvote 2

Sincer in momentul cand sunt facut in toate felurile mi se pare deranjant,si daca ar fi sub demnitatea lor sa ma jigneasca,nu ar face-o.daca citesti comenturile de mai sus vei vedea ca proprii colegi te contrazic:)

Discutia de pe topicul asta aduce cu discutiile femeilor in fata blocului.Si nu vad nici o demnitate in asta:)

femeilor in varsta am vrut sa scriu

3 luni scoala si 3 luni practica :ner: iar in astea 3 luni ati invatat legislatia specifica (lg 61, oug 195, etc etc), codul penal, cod proc penala, criminalistica, criminologie, aplanarea conflictelor, drept adminsitrativ si contraventional. Damn!! :naughty:

• Membru

subiectul este Politia Comunitara alias Locala - o institutie de impostori.

Cum comentezi ca ati furat uniforma, numele si insemnele? Politia ramana raspunde in mod direst pe toate liniile de munca, iar pe voi nu va intereseaza nimic. Nici macar nu stiti cate infractiuni s-au comis pe zona voastra. Sunteti DEGEABA! Asta e cuvantul care va caracterizeaza.

S-au facut si cursuri de perfectionare ulterior.Totusi nu vad motivul frustrarii voastre.noi lucram dupa legea 188,nu avem statut special,nu avem nimic.nu ar trebui sa fim o amenintare,si nici nu suntem pentru ca nu este o competie.Cat despre partea cu contribuabilii,si mie imi vine sa imi smulg parul din cap cand am nevoie de sprijinul politiei in timplul liber,si la sesizare imi apar un agent si o agenta avand o inaltine de 1.50 m,fiind cascheta mai mare decat ei.ma intreb serios ce siguranta imi pot oferi acestia stiind ca limita de inaltime e alta

• Downvote 5

• Moderator

Întradevăr acel curs de 3 luni sunt nişte studii extraordinare, ieşite din comun şi care nu sunt la îndemâna oricui, corect?

Hai să-ţi reamintesc eu câteva lucruri pe care observ că le pierzi din vedere când ne povesteşti de ditamai batjocura aia de curs ce crezi că te-a transformat în poliţist.

Voi NU aţi ajuns acolo în urma unui examen de admitere, ci aţi fost trimişi acolo pe cu totul şi cu totul alte considerente, aşa că mod normal nici nu ar trebui să mai aduceţi vorba despre măreţul curs pe care l-aţi făcut. Este doar o dovadă penibilă prin care încercaţi să ascundeţi impostura în care trăiţi. Acel curs e doar o glumă proastă la adresa acestei profesii pe care o mânjiţi şi o pângăriţi.

Indiferent de câte cursuri din ăstea aţi face voi, niciodată nu veţi deveni poliţişti. Dacă aţi fi fost capabili, aţi fi devenit poliţişti pe calea normală şi firească, nu aşa prin impostură şi tot felul de căi ocolitoare.

Pe lângă toate astea, am impresia că ai ceva dificultăţi în a pricepe unele lucruri, cum ar fi de exemplu faptul că acest forum este dedicat POLIŢIŞTILOR adevăraţi şi NU impostorilor. Simplul fapt că voi intraţi, citiţi şi mai aveţi şi tupeul să postaţi pe aici nu este decât încă o dovadă a faptului că vă place să vă bagaţi aiurea-n seamă şi să vă învârtiţi pe acolo pe unde nu vă este locul.

Extraordinar! Te jignesc pe tine poliţiştii aici? Dacă nu ai priceput, ei au tot dreptul să facă ce doresc aici, pentru că e casa lor aici. Iar dacă ţi-au permis să intri şi tu aici şi să citeşti, nu înseamnă că ai şi dreptul să le spui ce să discute ei în casa lor.

• Upvote 2