Jump to content
POLITISTI.ro

Referat ordin 56


sorin48

Recommended Posts

  • Member

Buna seara!

Aveti cumva model de referat care face intr-o lucrare pe ordinul 56 in care parchetul nu a dat numar unic. A dat numar de general de la ei fapta fiind de lovire sesizata prin 112. Procurorul a zis ca ramane la unitatea de politie si politistul face un referat de scadere a lucrarii din registrul ordinar aprobat de seful unitatii lucrarea fiind inregistrata de la penal la ordinar.

Link to comment
  • Moderator

Probabil faci referire la art. 9 alin. (3) din Ordinul comun al MAI şi PÎCCJ 56/12/2014 care prevede:

"(3) Unitatea de parchet înregistrează cu număr unic doar acele sesizări pe care le apreciază că întrunesc condiţiile de formă şi fond prevăzute de lege. Sesizarea prevăzută la alin. (1) care nu se înregistrează cu număr unic se restituie unităţii de poliţie care va proceda la scăderea acesteia din registrul privind sesizările cu caracter penal şi înregistrarea în registrele de intrare-ieşire a corespondenţei ordinare cu aplicarea după caz a prevederilor art. 4 alin. (4) sau art. 5 alin. (4)."

Art. 4 alin. (4) se referă la situaţia în care plângerea sau denunţul nu îndeplineşte condiţiile de formă prevăzute de lege ori descrierea faptei este incompletă ori neclară, iar acesta se restituie pe cale administrativă petiţionarului în termen de 5 zile, cu indicarea elementelor care lipsesc, fără a fi înregistrată în registrele privind sesizările cu caracter penal.

Art. 5 alin. (4) stabileşte ca atunci când organele de poliţie se sesizează din oficiu ori sunt sesizate în orice alt mod, inclusiv prin SNUAU 112, cu privire la săvârşirea unei infracţiuni pentru care începerea urmăririi penale este condiţionată de plângerea prealabilă a persoanei vătămate, se procedează la întocmirea unui proces verbal ce urmează a fi înregistrat în registrele privind sesizările cu caracter penal, indiferent dacă persoana vătămată a formulat sau nu plângere prealabilă, iar unitatea de parchet înregistrează cu număr unic doar acele sesizări pe care le apreciază că întrunesc condiţiile de formă şi fond prevăzute de lege. Dacă procesul verbal nu este înregistrat cu număr unic, acesta se restituie unităţii de poliţie care va proceda la scăderea acestuia din registrul privind sesizările cu caracter penal şi înregistrarea în registrele de intrare ieşire a corespondenţei ordinare. În acest caz lucrarea se scade din evidenţă în baza unui referat aprobat de şeful unităţii dacă persoana vătămată nu a formulat plângere prealabilă în termenul prevăzut de lege.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.