Jump to content
POLITISTI.ro

Anvelope Off-Road pe autovehicul de tip Sedan


darius7127311
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Buna ziua, am o masina mai veche, mai exact un Ford Mondeo MK3 din 2001, care legal "accepta" jante R17. Masina are jante R16 cu anvelope normale. Vreau sa fac un proiect din aceasta masina si sa o restaurez intr-un mod mai "special", adica off-road. Intrebarea mea este: cat de legal este sa ai astfel de anvelope si sa folosesti masina pe drumuri publice si daca trebuie omologate pe autovehicul? O poza cu un exemplu este atasata mai jos. Va multumesc!

image.png.7ce9c4968c0e53f8ae4e65116aeeeeb6.png

Edited by darius7127311
Link to comment
  • Moderator
  • Solution

Pentru a completa în cartea de identitate a vehiculului (CIV) alte dimensiuni de anvelope şi jante ce pot fi montate opţional și sunt menţionate în documentele de omologare de tip a vehiculului pentru un anume tip de autovehicul, trebuie să prezentaţi vehiculul la una dintre reprezentanţele RAR pentru identificare și pentru efectuarea verificărilor necesare în baza de date. Dacă verificările confirmă că dimensiunea dorită este menționată în documentația de omologare de tip, se va adăuga dimensiunea dorită în CIV, la rubrica ”Mențiuni

În cazul în care se dorește echiparea cu anvelope/jante care nu sunt menţionate în documentele de omologare de tip, acest lucru determină reomologarea vehiculului. Această operaţiune presupune efectuarea obligatorie cel puțin a încercărilor privind performanţele sistemului de frânare şi etalonarea vitezometrului, a încercărilor privind stabilitatea vehiculului şi măsurarea nivelului de zgomot al acestuia. (Re)omologarea se va acorda numai dacă rezultatele încercărilor şi verificărilor efectuate atestă îndeplinirea condiţiilor tehnice aplicabile.

Pentru informaţii complete trebuie să te adresezi Registrului Auto Român - RAR, pentru că această instituţie se ocupă cu astfel de probleme.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.