LEX91SPETSNAZ Posted September 1, 2011 Share Posted September 1, 2011 (edited) Spuneti-mi va rog, cei care ati avut piciorul in ghips, dupa ce ati dat ghipsul jos, ce remedii ati folosit pentru recuperare? Este prima oara cand am avut un os fracturat, si nu prea stiu cum sa abordez problema... Precizez ca zona fracturata (glezna) nu ma mai doare si am avut o recuperare completa, insa articulatiile de la laba piciorului ma dor foarte tare cand incerc sa pasesc normal ! Am fost la doctor, mi-a recomandat fizioterapie si kinetoterapie, am facut 10 sedinte, am incercat toate unguentele - Fastum, Diclac, Bengay, Antifeblitic MK etc... Dupa ce fac gimnastica medicala recomandata durerea trece, dar temporar, daca stau 10 minute revine si ma doare mai rau... Durerea radiaza de la zona siretului catre degete. Va rog, cei care ati intampinat o astfel de problema, spuneti-mi in cat timp ati putut refolosi piciorul complet, fara sa simtiti vreo durere (Eu am dat ghipsul jos de vreo 3 saptamani si tot nu a trecut...) Si ce remedii ati folosit (Medicamente, leacuri babesti orice!) Multumesc ! Edited September 1, 2011 by LEX91SPETSNAZ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neroli Posted September 1, 2011 Share Posted September 1, 2011 Recuperarea se face în timp, în funcţie de gravitatea leziunii, de vârstă, de medicaţie, de terapeut. Continuă cu fizioterapia şi kineto, iar unguentele foloseşte-le doar cu prescripţie. Eu am avut ruptură de menisc, deplasare de rotulă si întindere de ligamente.acum mulţi ani. M-am recuperat cam în 6 luni. Chiar şi acum mai simt uneori disconfort, când stau foarte mult timp pe tocuri. Sfatul meu este să ţii cont de terapeut şi să-i comunici orice modificări. Dacă îţi pare incompetent, şi nu după 10 şedinţe doar, schimbă-l. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fairytale Posted September 3, 2011 Share Posted September 3, 2011 Eu te indrum sa faci o noua radiografie, sau un rmn daca nu ai tija. Daca radiografia arata ca totul este ok, incearca un tratament cu magneziu, calciu si d3 pentru fixarea calciului, cel mai bun este Osteocare.E posibil sa simti durerea si datorita lipsei de calciu.Analizele de sange care arata un calciu in valori normale nu este relevant. Nu incerca niciodata tramadol!!! Poti incerca Lemesil, ce are ca substanta nimesulida, insa ia si un pansament gastric. Iar un unguent sau gel pe baza de spanz e foarte bun, gen cele marca EXHELIOS, pe care il gasesti in farmacii. Intotdeauna o fractura are consecintele sale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts