Jump to content
POLITISTI.ro

Vizionare inregistrari camere supraveghere la bloc

Cezar

Recommended Posts

Buna,
De mult n-am mai fost pe aici.
Ajunsei inapoi in Bucuresti din America, iar acum ma confrunt cu o problema de GDPR...
Asociatia de locatari a montat camere de supraveghere.
In cazul in care se constata o infractiune sau contraventie, care e modalitatea de a viziona inregistrarea, cum este politia angretata in caz?
Trebuie plagere la politie din partea persoanei? Din partea asociatiei? Din partea firmei de paza si securitate?
Exista formulare tip pentru asa ceva?
Cazul meu particular, am fost invitat in Comitetul Asociaitei si lucrez la o procedura pe care s-o fac publica locatarilor.
Sect. 6, Bucuresti
Hai bine v-am regasit, :)

• Upvote 3

• Moderator

Bine ai revenit.

In cayurile de natura penala imaginlie video se ridica de  catre politie in baza prevederilor codului de procedura penala. De fapt asociatia de locatari are obligatia sa predea acele imagini organului de urmarire penala (politie sau parchet). “Solicitarea” este de fapt o dispunere prin ordonanta, dar inca se practica si cutuma cu adresa scrisa. Pe tine ca asociatie nu te intereseaza forma sub care se face “solicitarea” ci te intereseaza sa iti ramana un document oficial in baza caruia ai predat acele date informatice (fisiere video).

Politiia sau parchetul nu sunt angrenate in mod automat in caz, daca se comite vreo infractiune. Victima/pagubitul trebuie sa depuna o plangere si ulterior daca cel ce efectueaza cercetari considera ca imaginile surprinse de sistemul video al asociatiei pot fi relevante in cauza, dispune prin ordonanta predarea de catre asociatie a imaginilor sau face adresa catre asociatie (depinde cum este cutuma prin zona).

Modalitatea cum se vizioneaza imaginile de catre proprietari sau asociatie tine de bucataria voastra interna, de regulile pe care singuri vi le stabiliti.

Ca fapt divers, sunt unele firme de securitate ce monteaza camere video care nici macar nu le ofera posibilitatea de a viziona imaginile proprietarilor. Practic nici imaginile nu sunt stocate la asociatie sau blocul respectiv, ci direct la firma de securitate, iar daca un cetatean care a platit pentru montaj are nevoie sa se uite pe imagini nu poate (poate i-a plecat pisica si vrea sa vada in ce parte s-a dus) iar firma le cere taxa pt a viziona. Deci sa ai mare grija si la ce contine contractul cu firma ce a montat camerele video.

• Upvote 2