Jump to content
POLITISTI.ro

Pasager cu o persoana fara permis


Costi12

Recommended Posts

Buna ziua! Aseara m-am urcat in masina cu o persoana fara permis si s-a luat politia cam 200m dupa noi, am oprit si am fugit toti, pe conducator l-a prins si a spus ca au mai fost inca cateva persoane. Ma poate afecta cu ceva? Daca este sa fiu chemat, pot spune o scuza? Era vorba sa mergem pe camp, dar el a ales sa mearga pe sosea. I-am spus sa opreasca pentru ca nu eram de acord sa merg pe strada, dar el a continuat sa conduca.

Link to comment
  • Moderator

Codul de procedură penală prevede:
"Art. 114 - Persoanele audiate ca martor

(1) Poate fi audiată în calitate de martor orice persoană care are cunoștință despre fapte sau împrejurări de fapt care constituie probă în cauza penală.
(2) Orice persoană citată în calitate de martor are următoarele obligații:
a) de a se prezenta în fața organului judiciar care a citat-o la locul, ziua și ora arătate în citație;
b) de a depune jurământ sau declarație solemnă în fața instanței;
c) de a spune adevărul."

Nu poţi refuza calitatea de martor şi eşti obligat să te prezinţi şi să depui mărturie dacă vei fi chemat/citat. În caz contrar rişti să suporţi sancţiuni atât pecuniare cât şi privative de libertate, poţi fi adus cu mandat etc.

acum o oră, Costi12 a scris:

Daca este sa fiu chemat, pot spune o scuza?

Codul penal prevede:
"Art. 273 - Mărturia mincinoasă
(1) Fapta martorului care, într-o cauză penală, civilă sau în orice altă procedură în care se ascultă martori, face afirmații mincinoase ori nu spune tot ce știe în legătură cu faptele sau împrejurările esențiale cu privire la care este întrebat se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă."

Te sfătuiesc să renunţi la astfel de idei şi să spui tot adevărul.

Link to comment
  • 3 months later...

Buna seara,am fost pasager într-o mașină. Mașina a fost oprită la marginea drumui,eu am deschis ușa și am atins un pieton care trecea pe marginea carosabilului. Menționez că există un trotuar mare pe care pietonul putea sa circule. Doar l-am atins cu ușa,nu a căzut și a conținut să meargă fara a spune ceva. Pot exista repercusiuni pentru mine că pasager? Va mulțumesc.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.