Moderator Marius Posted May 26 Moderator Share Posted May 26 Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării împreună cu Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) au lansat aplicația mobilă ROeID. Aplicația oferă o modalitate nouă de gestionare a conturilor pentru serviciile publice, toate serviciile digitale fiind accesibile printr-un singur login. Practic, ROeID asigură identitatea digitală a tuturor cetățenilor României, facilitându-le autentificarea în toate platformele digitale pe care statul român le administrează, dar și conectarea la alte platforme digitale guvernamentale din întreaga Uniune Europeană. O imagine a cărții de identitate, un selfie și un video scurt sunt pașii necesari pentru crearea contului ROeID. Până acum, fiecare cetăţean trebuia să se prezinte în fața unui funcționar cu cartea de identitate, iar funcționarul verifica imaginea și datele validând astfel identitatea persoanei. Prin identitatea digitală ROeID, cetățenii se pot autentifica online, digital, direct printr-un singur set de credențiale, aplicația fiind un instrument de bază în digitalizarea tuturor serviciilor publice. Link to comment
Sam Posted Saturday at 08:41 AM Share Posted Saturday at 08:41 AM Am incercat aplicatia si nu functioneaza. Nu reuseste sa scaneze actul de indentitate, banuiesc ca nu recunoaste diacriticele din nume. Link to comment
Moderator Marius Posted Saturday at 10:09 AM Author Moderator Share Posted Saturday at 10:09 AM Aplicația este momentan în versiune beta - testare. Încă se lucrează la ea. Link to comment
Recommended Posts