Jump to content
POLITISTI.ro

IP in asociere cu un nume de profil are caracter GDPR?

Postare recomandată

Publicat

Sotul cu care nu mai locuiesc imi acceseaza fara drept contul de Google, Facebook si Instagram. Am obtinut confirmarea odata ce am vazut ca e acelasi IP cu cel folosit de profilul lui de Netflix, care se afla in cadrul contului meu de Netflix si pe care eu il platesc.
Pe Netflix IP-ul lui apare asociat cu profilul lui si dispozitivul de pe care vizioneaza - este considerat date de tip GDPR?
Si am voie sa prezint ca probe la Politie fisiere cu IP-uri care au asociate un nume de profil (daca prin asocierea intre IP si alias doar eu il pot identifica)?

Multumesc!

• Moderator
Publicat
în urmă cu 6 ore, Alex010 a scris:

Si am voie sa prezint ca probe la Politie fisiere cu IP-uri care au asociate un nume de profil (daca prin asocierea intre IP si alias doar eu il pot identifica)?

Referitor la GDPR
Art. 2 - Domeniul de aplicare material
(2) Prezentul regulament NU se aplică prelucrării datelor cu caracter personal:
[...]
d) de către autoritățile competente în scopul prevenirii, investigării, depistării sau urmăririi penale a infracțiunilor, sau al executării sancțiunilor penale, inclusiv al protejării împotriva amenințărilor la adresa siguranței publice și al prevenirii acestora.

În procedura penală există următoarea definiție:

Constituie probă orice element de fapt care serveşte la constatarea existenţei sau inexistenţei unei infracţiuni, la identificarea persoanei care a săvârşit-o şi la cunoaşterea împrejurărilor necesare pentru justa soluţionare a cauzei şi care contribuie la aflarea adevărului în procesul penal.”

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.