drAGO5 Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 Scrisoare adresata lui Traian Basescu? Surugiu asta traieste pe alta lume, nu stie ce ne-a facut Basescu? Ce asteptari are de la el? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kayne Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 eeee.... de cand cu coabitarea si planurile de retragere cu torte la NATO.... s-au mai schimbat una alta.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sache Posted June 14, 2013 Share Posted June 14, 2013 Comentariu propriu : Sper sa fie o solicitare reala , o chemare autentica la dialog cu revendicari clare, concrete si nu un simplu exercitiu de imagine si propaganda a acestui sindicat, in goana de a mai aduce cativa naivi ca membrii cotizanti . Ma tem ca este doar un exercitiu de imagine, niste fumigene aruncate de Surugiu, pentru a atrage si a mentine atentia cotizantilor SNAP. A mai avut si alte initiative, dar fara niciun rezultat sau despre care nu se mai stie nimic. Cum sa ii ceri sprijin lui Base, cand el si-a batut joc de noi. Adevarul este ca sindicatele au cam uitat de noi, cand vine vorba de drepturile noastre si sunt doar niste "masini" de facut bani pentru unii. Oare ce s-ar intampla, daca ne-am retrage din aceste sindicate? Nu am putea sa mai respiram, nu am putea sa mai traim? Ce beneficii avem ca suntem membrii unui sindicat? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
LORD Posted August 4, 2013 Share Posted August 4, 2013 REVISTA PRESEI ....... din site-urile sindicatelor politistilor ! 1. Primul, dupa cum il da cautarea de pe Goagal : S.N.A.P. - nimic, vreun articol, o indiganre, o lamentare despre rectificarea bugetara, unde MAI nu a primit nimic pentru restante, salarizare. Vreo reactie ceva despre acest subiect ,, niente,, in schimb gasim vreo doua subiecte despre cercetarea preaslabila si OMAI 400 , e bun si asta dar nu prea tine de foame ! 2. Mergem mai departe la sindicatul mamut, ar fi o rima de pus, dar sunt decent : S.N.P.P.C. - are postat un articol despre rectificarea bugetara, intitulat pompos : Rectificare bugetara si bani pe apa sambetei, unde acestia constata ca MAI a primit din trei cea mai lunga, se apuca sa faca o analiza literara la ce a declarat premierul intr-o conferinta de presa ca a dat, a dres si facut, la sanatate, justitie, penitenciare... dar la militieni... pauza ! In finalul articolului ma asteptam ca ceata lui Coarna si compania sa faca taraboi, sa tipe , sa ameninte ca fac proteste, ca fac manifestatii, ca se leg de gardul IGPR-ului.... ti-ai gasit ... e vara.... plecam in concedii !Desi anterior lansasera o scrisorica ca sa aiba grija premierul la rectificarea sa le dea la politisti sa manance si gura lor ceva, sa nu-i provoace, au uitat acest lucru, sa-i aminteasca ministrului de interne care a promis ca isi depune mandatul daca nu primeste malaiul... iarasi amenzie asta a fost doar praf in ochii cotizantilor ! 3.Mergem la sindicatul-ghiveci romanesc , adica ,vamesi, politisti de toate natiile si altii care se intituleaza PROLEX - aici cel mai simplu acestia au postat un comunicat sec ( nu de Murfatlar ) dar taios ca tepusa lui Vlad Tepes in partea dorsala : Cica alde Stelica a lui Dragulin ajuns mare contopist-sef la finantele MAI-ului, ne-a comunicat ca ,, MAI a solicitat, dar nu a primit bani pentru norma de echipament. Urmatoarea rectificare bugetara va fi in luna octombrie ,, Carevasazica ne-a anunta ca la metrou : urmatoarea statie Piata Victoriei cu peronul pe partea dreapta ! Da bine bre, Stelica si daca in octombrie (nu stim anul ) este rectificare bugetara pe care ne-o anunti ce va face atunci MAI-ul ca nu ne spui, sau trebuie sa intelegem noi ca si acum, adica nimic. Bun revin la gasca lui Lincu, care contrar cantecului , sta foarte linistita. au obosit, ne-a transmis ce-au zis mai marii caschetelor si gata ... musca nimieni nu misca in front. 4. Ajungem la sindicatul lu Nea Florinel Valnei - SED LEX - astia au grija de ochii politistilor sa nu dea bietii in conjunctivita si posteaza articolul ,, Rectificarea- praf in ochii politistilor ,, unde bat apa in piua si aproape ca adorm ca la povestile pe care le spunea defuncta mea bunica, iar la final concluzioneaza apoteotic ca in romanele lui Alexandre Dumas, ca ceva bani pentru echipament, daca se vor da la urmatoarea rectificare bugetara. 5. Deschidem si site-ul numitului Pascut Emil, ajuns prin voia Domnului presedinte la SINDICATUL POLITISTILOR DIAMANTUL- inspirat nume, parca am fi minerii negri care lucreaza in minele de diamante din Africa ! Aici, mamica este o liniste ca-n cimitir nu au mai postat de pe data de 2 iulie 2013, cand se bateau in piept (cred ca foloseau pumnul ) ca au fost singuri la dezbaterile din parlament la o modificare a legii armelor si munitiilor. I n rest vorba poetului... doar tacere ! 6. Din curiozitate am intrat pe site-ul Sindicatul Cadrelor militare Dsiponibilizate in Rezerva si Retragere SCMD pastorit de rebelul la par si la caracter colonel Dogaru, care se lauda in mass medica ca apara si politistii . Si aici despre rectificare pauza insa simt o euforie nermaginita privind castigarea luptei privind restituirea pensiilor militare ! Bravo si la mai multe victorii ! 7. Dar hai sa intru pe site-ul organizatiei care reprezinta breasla politistilor - Corpul National al Politistilor- CNP- Uimire ! Soc ! Nici aici nu s-a postat nimic despre rectificarea bugetara, nu le pasa de soarta cotizantilor, ca si cum totul este ca in cantecul lui Edith Piaf : La Vie en rose ! Poate pentru ei, nu si pentru noi. In schim observ ca trimit si ei propunerile pentru modificarea/inlocuirea OMAI 400 si constat cu surprindere ca nenorocitii sunt de acord ca la abaterea disciplinara sa fie trecuta printre altele ,, comportamentul politistului in familie, societate ,, Eu cred ca au dat coy-paste la fel ca bolsevicii din regulamentul Partidului Comunist Roman, adica judecatorii, procurorii, medicii nu au treaba cu ce fac in familie si societate si raspund conform normelor obisnuite insa nu politistul trebuie sa fie ca militianul sau mai a dracului. O sa fie ca pe timpuri daca venea femeia militianului la comandant si il reclama ca a fragezit-o raspunde profesional, in loc sa raspunde ca orice persoana . Domnilor de la CNP treziti-va suntem in anul 2013 ! Concluzia : Sindicatele nu fac nimic, nu au cum, dupa ce primesc privilegii, grade, functii ei sau nepotii, spatii in minister si inspectorate, masini puse la dispozitie de minister, etc. cum naiba sa mai aiba incisivi pentru mana care-i hraneste. In schimb pentru cotizanti, acestia merg aburiti cu discursuri mobilizatoare, dar constat ca in ultima vreme acestia sau plicitisit/ blazat sa mai lanseze si aceste discursuri. La ce folos daca fraierii, tot contribuie ! Asa ca hai , pa, ma duc sa imi fac si eu un sindicat ! Nota : Acest inscris este si trebuie tratat ca un pamflet, problema este ca dupa ce il citesti iti vine sa plangi si nu sa razi ! 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sache Posted August 4, 2013 Share Posted August 4, 2013 Asta-i cruda realitate! Nimanui nu ii pasa de noi, nici macar celor care sunt platiti sa le pese de noi, sa ne apere drepturile si interesele! Mi se face scarba! In ce tara am ajuns sa traim! Liderii de sindicat ne trateaza de sus, puterea politica ne desconsidera, iar noi? Noi ar trebui sa fim uniti, sa nu ne mai dusmanim intre noi, sa nu ne mai hulim unii pe altii. Ar trebui sa ne retragem in masa din toate sindicatele! Ce e hilar, ca sunt unii colegi membrii la mai multe sindicate! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horia Posted November 2, 2022 Author Share Posted November 2, 2022 Dupa mai bine de 12 ani postez în acest topic un text foarte bine documentat al lui Emil Pascut, fost lider sindical la Diamantul, in prezent pensionar, care expune public modul in care au obtinut reprezentativitatea federatiile sindicale din politie: "Cum obtin fraudulos, unele federatii, reprezentativitatea sindicala la nivelul intregului MAI, cu complicitatea MAI? Cum ajung oameni fara o reputatie general recunoscuta in randul angajatilor MAI, sa reprezinte pe acestia in dialogul cu reprezentantii aparatului central? Raspunsul e simplu. Prin frauda, cu stiinta si acceptul aparatului central. De ce ar fi interesat ministrul si aparatul central sa aiba niste parteneri de dialog rezultati din frauda? Pentru ca au nevoie de niste parteneri cooperanti, care pot fi influentati. Cum se depisteaza reprezentativitatile luate prin frauda? Mai inainte sa explic mecanismul, trebuie sa stiti ca, pentru a obtine reprezentativitate la nivelul MAI, o federatie trebuie sa faca dovada ca totalul membrilor sindicatelor din federatie reprezinta cel putin 7% din numarul salariatilor MAI. Deci, daca avem 70000 de politisti in MAI, federatia x trebuie sa depuna la tribunal, dovezi ca are 4900 membri (7/100 x 70000). Asadar, cum se depisteaza reprezentativitatile luate prin frauda? Se merge pe pagina http://dialogsocial.gov.ro/organizatii-sindicale/ unde se gasesc copii ale dosarelor de instanta ale federatiilor care au dobandit reprezentativitate. Acolo se gasesc scanate declaratiile sindicatelor din federatia X, cu numarul de membri de sindicat. In principiu, acolo apare frauda. La instigarea presedintelui de federatie, unii presedinti de sindicat dau declaratii mincinoase in care prezinta un numar mai mare de membri decat cel real. I. Sa luam ca un prim exemplu, cazul Federatiei Alexandru Ioan Cuza, cu Babus presedinte si enervantul Ciocan, pe post de purtator de vorbe. Domnul Babus si-a luat reprezentativitate pe federatie, recent, in luna mai 2022 (dosar 9508/3/2022 la tribunal). Federatia Alexandru Ioan Cuza este federatia initial creata in jurul SNAP, condusa la inceputuri de Surugiu. Cand Surugiu a intrat in belele penale, in 2016, i-a predat federatia lui Babus. A fraudat? N-a fraudat? Ne uitam pe link. https://dialogsocial.gov.ro/wp-content/uploads/2022/FedSind-Democratice-Pol-AlexandruIoanCuza-dosar_reprezGU.pdf Vedem intre documentele depuse o declaratie din partea Presedintelui SNAP ( posibil semnata de Diugu, ca pe hartie tot el apare presedinte) ca sindicatul are colosalul numar de 9542 membri. Cu peste 9000 membri declarati de SNAP, federatia lui Babus pare ca indeplineste fluierand, criteriul de 7% din numarul de salariati MAI. Declaratia este mincinoasa intrucat din vechiul SNAP a mai ramas doar umbra. Din 7000-8000 cati erau in vremurile bune, cca 2000 au fost mutati de Surugiu, la sindicatul lui Garnita (SIDEPOL), aproximativ 2000 inca sunt agatati de cadavrul SNAP ca membri cotizanti, restul s-au retras. Trebuie spus si ca Surugiu a abandonat SNAPul si s-a mutat cu bagaje si membri la SIDEPOL pentru ca aripa lui Surugiu, majoritara in SNAP dar lipsita de asistenta juridica adecvata, nu a reusit sa scape de Diugu, din functia de presedinte (in care il lasase tot Surugiu, cand a aparut dosarul de evaziune fiscala). Diugu a batut la fund echipa lui Surugiu, timp de 5 ani, in toate procesele, astfel ca SNAP a ajuns, incredibil, sindicatul cu un presedinte pe care nu il vrea nimeni. In lipsa de alte idei si se spune, cu un imbold de la un anume secretar de stat (zice gura lumii), Aripa Surugiu a migrat la Sidepol. II. Sa luam cazul 2, al Federatiei Sindicatelor Democratice din Romania, cu presedinte Gabriel Garnita. Sindicatele de baza sunt Sidepol ( crescut peste noapte de la 300 de insi la cca 2400 membri, cu ajutorul migratiei SNAP) si Meridian. Meridian este condus de Voinea, fostul contabil al lui Lincu/Prolex, cu membri vamesi, politie locala si atentie, doar 60 de politisti din MAI. Federatia lui Garnita a cerut si ea, constatarea reprezentativItatii la nivelul MAI, dar dosarul a fost respins in prima instanta, de tribunal. Federatia a facut apel, care se judeca pe 14 septembrie. Piesele dosarului de tribunal (chiar daca s-a pierdut la tribunal, provizoriu) se gasesc si ele pe link: https://dialogsocial.gov.ro/wp-content/uploads/2022/03/Federatia-Sind-Democratice-RO-dosar_reprezentativitate.pdf Daca procedam la examinarea documentelor depuse pentru dovedirea procentului de 7%, vedem ca Sindicatul Meridian declara 2652 de membri ( desi ei au, conform raspunsurilor de la unitatile de politie din MAI, doar 60 membri politisti. Restul sunt, probabil, politie locala care au angajatori primariile, si vamesi care au ca angajator pe Autoritatea Nationala Vamilor.Nici vama, nici primariile nu fac parte din MAI. Mai gasim uluitor, declaratia cu numar de membri din partea unei asociatii, desi asociatiile nu sunt sindicate si nu au nicio treaba cu reprezentativitatea sindicala. In concluzie, Garnita se foloseste fraudulos de vamesii si politistii locali ai lui Voinea precum si de o asociatie, ca sa obtina, necinstit, reprezentativitate la nivelul mAI. III. Sa luam si cazul federatiei SEDLEX (care acum s-ar numi Smart Lex), federatie cu vechime, construita de Valnei, in jurul sindicatului SEDLEX (cu cca 500 membri). Presedinte este Valnei Florin. Aici avem poate cea mai tare chestie. Federatia lui Valnei are reprezentativitate obtinuta in principal cu ajutorul faimosului sindicat-magazin, SMART Pol, trecut in declaratie cu peste 6000 membri. Genial, s-a ascuns un magazin de uniforme si pijamale”premium” de politie, deci o afacere comerciala a unor politisti destepti, in spatele unui sindicat. https://dialogsocial.gov.ro/wp-content/uploads/2021/05/2021-Fed.-Nat.-a-Sind.-din-Politie-SED-LEX.pdf Cine vrea raspunsurile unitatilor de politie cu sindicate si numar de membri, ca sa verifice de exemplu cati membri politisti are Meridian sau cu cati membri apare in MAISAL, sindicatul magazin cu pijamale premium, ne poate adresa o solicitare la petitii.sprdiamantul@yahoo.com. De ce am scris la inceput ca fraudele astea sunt facute cu stiinta si acceptul MAI? Aparatul central stie tot ce misca. Stie de exemplu, in orice secunda, din interogarea MAISAL, cati membri platitori are fiecare sindicat. Stie ca Meridian (Voinea) are doar 60 de politisti iar federatia lui Garnita nu indeplineste conditiile de reprezentativitate. Aparatul Central stie si cati oameni au ramas ramas la fantoma SNAP (2000 si nu 9000 cat minte gruparea lui Babus). Aparatul central stie si cu ce se ocupa sindicatul-magazin. In orice moment, Aparatul Central poate cere instantei sa constate ca federatia lui Babus de exemplu, nu mai indeplineste conditiile necesare pentru a fi reprezentativa. Dar nu o fac. Pentru ca Babus le este util. Din motive pe care va las pe voi sa le apreciati, le convine. II vor pe oamenii astia, reprezentanti oficiali ai salariatilor MAI. In prezent, sindicatul Diamantul este numarul 3 la nivel national, ca numar de membri, dupa SNPPC si Europol. Cu toate astea, nu avem reprezentativitate la nivelul MAI. Si asta creeaza frustrare. Eu sunt frustrat. Liderii Diamantul, mari si mici sunt frustrati . Noi avem 3000 si ne mai lipsesc cca 2000 ca sa avem, in cadrul unei federatii, 7% din numarul de salariati. Insa mereu am sustinut in fata liderilor Diamantul ca trebuie sa procedam corect. Sa crestem (real si nu mincinos), sa facem o federatie cu parteneri respectabili si sa obtinem cinstit reprezentativitate. Intr-o tara de smecherasi care folosesc orice scurtatura sa obtina succesul, cu ideile astea, ramai clar in spate. In principiu, vina este a mea, recunosc. N-am vrut si nu vreau sa folosesc scurtaturile, pentru reprezentativitate. E clar ca sunt in greseala, daca ma raportez la unii din smecherii batrani dar si tineri din zona "reprezentativilor" MAI. Pana la urma, politistii au reprezentativii pe care ii doresc/merita, nu-i asa? Emil PASCUT" Link to comment Share on other sites More sharing options...
simonavi Posted January 27 Share Posted January 27 Foarte interesantă postarea, ceva la care să ne gândim, mulțumesc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
chibit Posted January 30 Share Posted January 30 (edited) Liderii de sindicat, nu se pot suspenda din funcție, întrucât trebuie să aibă acces la anumite documente clasificate, pentru a putea apăra membrii de sindicat în cazul cercetărilor disciplinare, trebuie să participe la ședințele de comandă, unde sunt discutate unele probleme clasificate, e.t.c. Nu știu dacă „Diamantul” mai există ca sindicat, dar recent am văzut că pe pagina lor de Facebook, a fost postat un răspuns la Casei de pensii Sectorială a M.A. cu privire la cuantumul pensiilor militare plătite de această casă, care pur și simplu creează invidie și dă apă la moară, celor care urlă prin toată mass-media că polițiștii și militarii au pensii nesimțite. Nu cred că răspunsul este unul real întrucât: 1. prea repede s-au mișcat cei de la casa de pensii să soluționeze petiția care a fost trimisă în data de 28.12.2022, adică prin ultimele zile lucrătoare din 2022, iar răspunsul a fost primit în data de 03.01.2023, adic8 în prima zi lucrătoare din noul an, când după experiența mea prin „ ograda” M.A.I „nici iarba nu crește”. Eu am trimis tot cam în acea perioadă la casa sectorială o petiție la care nici pînă în prezent nu am peimit răspuns. 2. În răspuns se face referire la ofițeri și subofițeri, deși nu cred ca respectiva casă să aibă evidența pensiilor pe grade și funcții. 3.În respectivu răspuns, mai apare că doi subofițeri au pensii cuprinse în intrevalul 13 001-17000 lei, ceea ce iar nu cred, pentru că și dacă erau veterani ai teatrelor de operații, aveau „oscar”-ul, aveau cinci doctorate, erau maeștri emeriți ai sportului, aveau titlul de artist emerit,au fost în serviciu 24/24 ore 30zile/ lună și daă au fost personal navigant la I.G.Av și au zburat continuu, alimentântând aparatul în zbor, tot nu ajungeau la acea pensie; Nu știu ce au urmărit cei de la acest sindicat, cu această postare și de ce au solicitat acele date sub acea formă, pentru că am văzut postate răspunsuri și de la Casa de pensii Sectorială a M.Ap.N, unde nu se face vorbire de grade militare ci doar de intervalul cuantumului brut, număr de beneficiari și la ei sunt doar militari nu ca la M.A.I unde mai sunt și polițiști. Vă cam dați seama ce „carne” trimite un subofițer pensionar de la M.Ap.N subofițerilor pensionari de la M.A.I. Postarea a apărut și pe pagini unde au access și pensionari M.Ap.N. Edited January 30 by chibit Link to comment Share on other sites More sharing options...
ScanBlu Posted January 30 Share Posted January 30 Stai linistit ca unii colegi orientati, cu cel putin 50% spor lucrari de exceptie si zeci de ore in fiecare luna (6 luni) platite cu 175% (nefiind recuperate in 90 zile, cum, numai sefilor nemijlociti stiu) + plus alte sporuri, ajung la bruturile acelea foarte mari. Sa nu te mire. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts