Jump to content
POLITISTI.ro

Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor din România

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Recensământul Populației și Locuințelor (RPL) din anul 2021 a fost amânat pentru 2022 din cauza pandemiei. Astfel, recensământul propriu-zis se va desfășura în trei etape:
1 februarie – 13 martie 2022: Preluare date din surse administrative;
14 martie – 15 mai 2022: Autorecenzare online (inclusiv cu asistență din partea unui recenzor pentru cei care vor avea nevoie);
16 mai – 17 iulie 2022: Colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri față în față, cu ajutorul tabletelor, pentru cei care, din diverse motive, nu au reușit să se autorecenzeze online.

Participarea la recensământ este obligatorie, conform prev. art.42 din OUG nr. 19 din 4 februarie 2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021.

Persoanele salariate care se autorecenzează prin intermediul internetului (https://www.recensamantromania.ro) au dreptul la o zi liberă, plătită.

V-aţi autorecenzat online?

• Moderator
Publicat

Eu da! ✌

Am citit ca beneficiem și de o zi libera, plătită. 

Publicat

Art. 49 din OUG nr. 19/2020:

(1) Persoanele salariate care se autorecenzează prin intermediul internetului au dreptul la o zi liberă, plătită, în scopul încurajării utilizării cu predilecţie a acestei metode. Dovada autorecenzării on-line se realizează prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării.

(2) Codul de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării este generat automat de soluţia informatică funcţională pe site-ul recensământului pentru fiecare formular individual transmis cu succes către baza de recensământ RPL2021.

(3) Angajatorii persoanelor care fac dovada autorecenzării on-line au obligaţia de a le acorda acestora ziua liberă, plătită, prevăzută la alin. (1), la o dată stabilită de comun acord cu persoanele îndreptăţite. Ziua liberă plătită se acordă în termen de maximum 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării.

(4) Se acordă o singură zi liberă, plătită, unei persoane salariate, indiferent dacă aceasta a realizat autorecenzarea on-line pentru sine şi pentru alţi membri ai gospodăriei, sau pentru alte persoane conform prevederilor art. 43 din prezenta ordonanţă de urgenţă.

• Moderator
Publicat
On 22.03.2022 at 22:46, Roby a scris:

Eu da! ✌

Durează mult? Cam cât timp ai pierdut să completezi formularul ăla?

• Moderator
Publicat

Cam 15 minute. Dar depinde de la un caz la altul.

15 min pt mine, mama și tata. Și doua locuințe.

• Membru
Publicat

Merge repede treaba, mai putin cand trebuie sa selectezi ocupatia...cea de politist nu exista.

• Apreciez 1
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Am completat şi eu formularul astă seară. E simplu, nu e cine ştie ce.

• 4 săptămâni mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Găsești ceva de genul “anchetator poliție”.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.