Jump to content
POLITISTI.ro

Litigiu privind utilizarea unei boxe de la subsol


Cosmin008

Recommended Posts

Buna ziua,

Anul trecut am achizitionat un apartament si impreuna cu el am primit si o boxa mica la subsolul blocului. Tin sa mentionez ca toate boxele de acolo au fost edificate "la mica intelegere" de locuitorii initiali acum foarte multi ani si nu apar in niciun document oficial.

Cum eu n-am stat in apartamentul cumparat pana de curand, boxa a fost lasata asa cum am primit-o de la vechiul proprietar, aproape goala (doar niste plase anti-tantari depozitate acolo) si inchisa cu un lacat tot mostenit de la vechiul proprietar.

Intriga: Cu cateva zile inainte sa ma mut in apartament am constatat ca cineva a spart lacatul si s-a mutat in boxa. L-am sunat pe vechiul proprietar, care s-a interesat de la vecini si am aflat ca un alt vecin nou (vecinul B), care si-a luat acolo apartament dupa mine, si-a insusit boxa, pe motiv ca "candva mai demult boxa respectiva a apartinut apartamentului cumparat de catre el" - informatie de la ceilalti vecini care stau in bloc de mult timp.

Dupa o scurta investigatie am aflat ca istoricul boxei nu e tocmai curata, a fost imprumutata, schimbata, ultima data a schimbat "proprietarii" cand vechiul proprietar al apartamentului meu s-a mutat acolo (el primind o alta boxa in momentul achizitiei), a fost rugat de catre un alt vecin (vecinul C), sa faca schimb din "motive practice".

Bineinteles ca vecinul B nici nu vrea sa auda sa imi cedeze boxa inapoi, ultima data mi-a zis ca "pana nu chem politia" el nu face nimic.

Intrebarea mea este: Care ar fi optiunile mele? Nu as vrea sa ii fac rau nimanui, dar nici sa las lucrurile asa cum sunt. As putea sa fac o plangere? Nu as vrea nici ca vecinul B sa scape fara un avertisment, ca dupa aia o sa creada ca isi poate face de cap.

Multumesc frumos pentru raspuns!

Link to comment
  • Marius changed the title to Litigiu privind utilizarea unei boxe de la subsol
  • Moderator

Problema expusă (un litigiu de natură civilă) nu poate fi soluţionată de poliţişti sau de Poliţia Română. Soluţionarea acestor conflicte sau neînţelegeri o poate face doar instanţa de judecată.

Link to comment
2 hours ago, Marius said:

Problema expusă (un litigiu de natură civilă) nu poate fi soluţionată de poliţişti sau de Poliţia Română. Soluţionarea acestor conflicte sau neînţelegeri o poate face doar instanţa de judecată.

Multumesc frumos pentru raspuns. Nici pentru lacatul dat jos nu se poate face o reclamatie?

Link to comment
  • Moderator

Poți face orice reclamație dorești, dar asta nu înseamnă că vei rezolva problema.

PS: Nu mai cita postările anterioare! Citarea are sens doar dacă acea postare nu este chiar ultima, în caz contrar acesta se va repeta în mod inutil. Te rog, citește și respectă Regulamentul. Mulțumesc.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.