Jump to content
POLITISTI.ro

Studii necesare pentru obţinere permis de conducere

AndreiZX

Recommended Posts

Sa traiti! Sunt din Bucuresti, am 21 de ani si doar 8 clase. In generala nu am invatat bine, motiv pentru care am ajuns la un liceu prost unde atmosfera generala era de nesuportat. Am renuntat, iar anul urmator m-am inscris la un alt liceu pentru continuarea studiilor. Am renuntat din nou din acelasi motiv. Mi-as dori sa ma inscriu la scoala de soferi pentru categoria A2 sau B daca este posibil. M-am mai interesat dar nu am gasit un raspuns concret, ma intrebam daca ma puteti lamuri dumneavoastra. Multumesc!

• Marius changed the title to Studii necesare pentru obţinere permis de conducere
5 minute în urmă, Roby a scris:

Din fericire nu iti sunt suficiente 8 clase; trebuie 10.

"Din fericire"???

• Active member

Da! din fericire.... ar fi normal ca toti care vor permis sa aiba BAC-ul luat.
Educatia e de baza, intr-o societate civilizata, printre altele.

Bac-ul luat, educatia e baza, societate civilizata... Foarte amuzant. Memorarea in mare parte a unor enormitati ce trebuie tinute minte pentru o singura zi, exceptie fac matematica, chimia si biologia.   Materii care sunt cu adevarat esentiale. "Clasele terminate" nu garanteaza ca esti un om inteligent si educat. Societate civilizata...  Am invatat singur acasa mult mai multe lucruri utile decat ar fi putut sa ma invete sistemul romanesc in 30 de ani...  Profesorii sunt depasiti, materiile predate sunt in mare parte neesentiale, iar pedagogia este varza. Nu se preda ce trebuie si cum trebuie, iar elevii nu au motivatia sa devina mai elevati, ci doar sa treaca clasa. Generatia cu bac-ul luat scuipa pe strada, deoarece in sistemul de invatamant pe care il stimezi atat de mult nu se predau lectii de bune maniere. Citeste putin despre sistemul japonez de invatamant si fa o comparatie cu cel romanesc. Probabil iti vei da seama ca numarul de clase terminate sau anumite examene trecute cu brio au un impact aproape irelevant asupra nivelului de inteligenta si educatie al unei persoane. Mai mult conteaza mediul in care traiesti si oamenii cu care ai contact. Deci, in alta ordine de idei, daca mi-ai fi fost intradevar superior, nu m-ai fi luat la misto si mi-ai fi raspuns frumos si corect la intrebare.             

• Moderator

Nu prea interesează pe nimeni părerile tale despre sistemul de învăţământ şi în plus subiectul topicul este altul. 

• Active member
în urmă cu 23 ore, AndreiZX a scris:

Citeste putin despre sistemul japonez de invatamant si fa o comparatie cu cel romanesc. Probabil iti vei da seama ca numarul de clase terminate sau anumite examene trecute cu brio au un impact aproape irelevant asupra nivelului de inteligenta si educatie al unei persoane. Mai mult conteaza mediul in care traiesti si oamenii cu care ai contact. Deci, in alta ordine de idei, daca mi-ai fi fost intradevar superior, nu m-ai fi luat la misto si mi-ai fi raspuns frumos si corect la intrebare.             

Serios?

Tu cu 8 clase ai tupeul sa vii aici sa imi spui mie sa citesc ? 😅😂

• Member

Dacă e așa ușor, două clase în plus nu ar trebui să fie o problemă pentru cineva cu intelect așa sclipitor ca mătăluță! 

în urmă cu 22 ore, Roby a scris:

Serios?

Tu cu 8 clase ai tupeul sa vii aici sa imi spui mie sa citesc ? 😅😂

Este irelevant cate clase am. Majoritatea se duc la scoala doar cu motivatia de a obtine niste hartii care atesta ca au memorat mecanic anumite informatii pentru anumite zile. Nu se duc cu gandul ca poate afla niste lucruri ce ii vor ajuta pe viitor, ci doar pentru niste hartii. Iar cu privire la citit, sunt autodidact. Deci da, iti spun sa citesti, sa stii ca merita. Te va ajuta enorm pe viitor, niciodata nu este prea mult.

• Active member

Imi dau seama cu ce somitate stau de vorba, din moment ce tu, nici macar un amarat de permis nu poti obtine, in schimb vii aici si ne tii noua lectii...

Nu te gandesti ca pe aici poate sunt oameni cu ani de scoala cat ai tu varsta ??

Si apropo, vezi ca inscrierile la seral sunt pe alt site, nu pe Politisti.ro

Pot obtine permisul, am facut mai multe cercetari. Proiectul de lege prin care se dorea impunerea unui standard minim de "educatie" pentru obtinerea permisului nu a fost aprobat. Majoritatea articolelor pe subiect au fost un fake news. Cat despre tinut lectii, eu nu tin nimanui asa ceva. Din moment ce tu m-ai tratat cu dispret, am fost nevoit sa ma apar si sa imi expun opinia. Iar despre oamenii cu ani de scoala cat am eu varsta, nu pot decat sa ii felicit. Este viata lor si nu le contest nimic, nu este treaba mea. Oricum, discutiile in contradictoriu sunt uneori deosebit de constructive. Iar cu privire ideea dupa care m-ai judecat": "Nu are clase, este in mod sigur prost si sarac". Tin sa te anunt ca sunt electrician calificat din decembrie 2019. Din februarie 2020 muncesc cate 8-10 ore pe zi de luni pana vineri, iar uneori sunt chemat si in weekend. Dupa aproape 2 ani de experienta am ajuns sa castig si 3500-3800 de lei pe luna. Luna trecuta de ex, am incasat net 3628 lei. La banii astia se adauga si orele suplimetare plus interventiile la sunt chemat din timpul liber. Poate e mult in opinia ta pentru cineva cu 8 clase, dar in esenta e un salariu de mizerie fata de cum sunt platiti electricienii in occident. Apropo, arunca un ochi aici, vezi daca intelegi cateva definitii:  ***link eliminat***

Edited by Marius

• Moderator

@AndreiZX, te felicit pentru atitudinea arătată în ultima postare şi îţi doresc succes în viitor. Rugămintea mea este să rămânem la subiectul topicului "Studii necesare pentru obţinere permis de conducere". Dacă vreţi să discutaţi alte aspecte, de natură socială etc. vă rog să iniţiaţi un topic nou în secţiunea de discuţii generale cu un titlu care să reflecte subiectul dezbătut / discutat acolo.
Mulţumesc pentru înţelegere.

PS: Am scos link-ul din postare pentru că încalcă regulile noastre. Te rog, citeşte regulamentul forumului.