Jump to content
POLITISTI.ro

Prelungire permis port arma

CostinPopescu
Go to solution Solved by BogdanAlx,

Recommended Posts

Buna ziua,

Detin o arma cu bila de cauciuc(pistol cu bile). Conform legislatiei, in curand se fac 5 ani si trebuie sa imi prelungesc permisul. Va rog daca este cineva care a trecut recent prin procedura sa-mi confirme sau infirme urmatoarele acte la dosar:

• trebuie sa fac vizita medicala 
  • trebuie sa iau avizul psihologic 
  • trebuie sa prezint dovada unei trageri anuale

Primele 2 acte le-am depus acum 5 ani cand mi s-a eliberat permisul. Din ce inteleg ele trebuie facute din nou.

De asemenea, am absolvit cursul si am depus dovada absolvirii - atunci cand am despus dosarul de eliberare (in 2016). Mai trebuie sa fac acest curs din nou? Sau e buna adeverinta din 2016?

Mai este ceva ce imi scapa?

Multumesc

Edited by CostinPopescu

• Member

Cursul e suficient. La dosarul de prelungire a valabilității trebuie în mod obligatoriu să preziniți o fișă medicală și un aviz psihologic eliberate cu cel mult 6 luni înaintea depunerii cererii. Totodată, într-adevăr, trebuie să prezinți și dovada efectuării tragerii anuale într-un poligon autorizat. Obligativitatea tragerilor anuale cu privire la detinatorii de arme neletale a fost instituita prin modificarile aduse Legii nr.295/2004, prin intermediul Legii nr.196/2019, fapt pentru care o sa ai nevoie doar de adeverinta pe anii 2019, 2020 si 2021!

• Upvote 2

Va multumesc,

Nu inteleg de ce am nevoie de tragerea anuala de anul acesta din moment ce anul nu s-a incheiat? Normal mi s-ar fi parut ca tragerea pe 2021 sa fie necesara la urmatoarea prelungire.

Stiti cumva daca sediul serviciului arme mai este tot pe strada eforie?

Edited by CostinPopescu

• Member

Ai nevoie de tragerea anuala la momentul la care soliciti prelungirea. Vezi ca momentan este in vigoare Legea 55 privind starea de alerta, asa ca valabilitatea documentelor se mentine, chiar si dupa data expirarii inscrisa pe permisul de arma (pana la cel mult 90 de zile dupa ce inceteaza starea de alerta), asa ca ai timp sa mergi sa efectuezi tragerea. Daca te referi la S.A.E.S.P. din cadrul Politiei Capitalei, acum au sediul in cadrul Institutului de Studii pentru Ordine Publica pe Oltenitei, nr.158-160. Bafta!

Edited by BogdanAlx
  • Upvote 1

Multumesc. Stiti cumva daca este necesar sa scot cazierul si sa-l pun la dosar pentru prelungire?

• Member
  • Solution

Art. 40 din normele metodologice aprobate prin H.G nr.11/2018 stabilesc procedura prelungirii valabilitatii. Nu, nu este necesar cazierul.

• Upvote 2