Jump to content
POLITISTI.ro

Clasarea unui dosar penal - vătămare corporală


IacobSilviu

Recommended Posts

Bună ziua,în data de 27.12.2020 am depășit pe linie continua și în timp ce efectuam depășirea un alt conducător auto care nu mai avea linie continua sa gândit sa vireze la stânga și ne am accidentat ușor,la mine în masina mai aveam o persoana care a fost luata cu ambulanta dar a refuzat internare și îngrijiri medicale,a declarat la politie ca nu are nici o pretenție de la mine,eu cum pot vedea analizele de la sânge? Cât timp o sa mai dureze pana la clasarea dosarului?

Vă mulțumesc!

Link to comment
 • Moderator

Rezultatul analizelor de sânge după ce sunt eliberate de IML, se vor găsi la dosar. Nu îţi poate spune nimeni cât durează până la soluţionarea dosarului, pentru că acest aspect depinde de mai mulţi factori, nu doar de poliţistul care instrumentează dosarul respectiv. În primul rând depinde de perioada în care sunt emise rapoartele de expertiză sau analiză cât şi de deciziile procurorului care supraveghează urmărirea penală. 

Link to comment
 • Marius changed the title to Clasarea unui dosar penal - vătămare corporală
 • 1 month later...

Bună  ziua. Anul  trecut  în  luna octombrie am avut un incident în trafic, am atins o femeie  pe trecerea de pietoni. Mi a fost  reținut  permisul  pana la soluționare și am primit o dovadă  cu drept de circulație  pe care am prelungit  o. Victima  nu a depus  plângere, iar din câte am înțeles trebuie sa aștept  sa mi vina decizia  de la procuratura  acasă.  Problema  este ca nu am primit  absolut nimic, iar  luna trecută am făcut  o sesizare pe mail  la Parchet  pentru  a ma informa  de stadiul  dosarului.  Am primit  răspuns  cu ordonanța de clasare  și referatul  organului  de cercetare  penală, deci dosarul  este clasat  de aproape  6 luni.  Întrebarea  mea este, ce fac  mai departe? Există  vreun termen în  care trebuie  sa mi se comunice  prin posta  decizia? Sau pot sa ma prezint  la biroul  rutier  cu ordonanța  care am primit  o pe mail?

Link to comment
 • Moderator

Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvărşită fapta, la cererea titularului, în baza ordonanţei procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale.
Se completează o cerere tip la care se anexează documentele respective şi se depune la sediul serviciului poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvărşită fapta.

Link to comment
 • 1 year later...

Buna seara 

La sfarsitul lunii iulie am avut un accident cu vatamare de pers. In urma cu cateva zile am primit decizia de clasare de la procuror pe care am predat-o la BPR,iar acolo am fost informat ca trebuie sa astept 10 zile lucratoare decizia comandantului.

1. La ce sa ma astept? p.s. pe dovada este mentionat art 51.

2. Dovada expira pe 13.12, iar cele 10 zile pe19.12, in aceasta perioada mai am voie sa conduc.daca nu in ce temei, unde se poate contesta acest lucru.

Va multumesc pt ajutor.

Link to comment
 • Moderator

@ludovicradu,

Conform art. 103 alin. (1) lit. c din OUG 195/2002 rep., când fapta a fost urmărită ca infracţiune şi s-a dispus clasarea în cond. art. 16 alin. (1) lit. b) teza a II-a din C.p.p, renunţarea la u.p., renunţarea la aplic. ped. sau amânarea aplic. pedepsei, se dispune SUSPENDAREA dreptului de a comduce pentru 180 zile.

Link to comment

multumesc pt raspuns.  

in ordonanta pe care am primit-o scrie citez"Clasarea ca obiect infractiunea de vatamare corporala din culpa, prev. de art 196 alin.1 C.P.,potrivit argumentelor cuprinse in referatul organelor de cercetare penala, intrucat sunt incidente prevederile art 16 alin 1 lit e teza intai C.proc. penala., respectiv persoana vatamata nu a introdus plangere penala prealabila."

Link to comment
 • 1 month later...

   Se da urmatorul caz. Subsemnatul a produs un accident cu victima prin neacordare prioritate pe trecerea de pietoni, victima 40 zile de ingrijire medicala. Data accident decembrie 2021 pana la finalizarea dosarului codul rutier a fost modificat feb 2021 in sensul ca la data faptei sanctiunea era de 90 zile suspendare drept conducere si acum codul rutier prevede 180 zile suspendare intrebarea este eu legal trebuie sa primesc 90 zile cu data faptei ori 180 zile suspendare cu data clasari dosarului de catre procuror. Sentinta pe care am primit-o e de 180 doresc sa stiu daca e corecta ori trebue sa depun contestatie.Multumesc.

Link to comment
 • Moderator

Care este data finalizării dosarului? Data ordonanţei procurorului sau a hotărârii instanţei?

Link to comment
 • Moderator

Se aplică prevederile legislaţiei rutiere în vigoare la data de 20.11.2022. Până la data respectivă fapta a fost cercetată sub forma unei infracţiuni. 

Link to comment
 • 8 months later...

Buna ziua,

Am avut in ianuarie 2023 un accident cu vatamare corporala fara zile de spitalizare. De atunci am prelungit dovada doar in lunile martie, aprilie si iunie. Perioada in care nu am avut drept de circulatie, dovada nu a fost prelungita, se scade dintr-o eventuala suspendare dupa finalizarea dosarului? Pe 3 noiembrie se implinesc 180 de zile cumulate pe parcursul carora nu am avut prelungita dovada.

Multumesc!

 • Downvote 1
Link to comment

Buna ziua,

Am avut in ianuarie 2023 un accident cu vatamare corporala, fara zile de spitalizare. De atunci am prelungit dovada doar in lunile martie, aprilie si iunie. Perioada in care nu am avut drept de circulatie, dovada nu a fost prelungita, se scade dintr-o eventuala suspendare dupa finalizarea dosarului? Pe 3 noiembrie se implinesc 180 de zile cumulate pe parcursul carora nu am avut prelungita dovada.

Multumesc!

 • Downvote 1
Link to comment
 • 3 weeks later...

Buna ziua,

Revin cu rugamintea daca ma poate indruma cineva, daca perioada in care nu am avut drept de conducere se scad din suspendarea de 180 de zile care se acorda in atare situatii!

Aceasta este dovada, prima perioada este 08.04 - 30.05.2023, iar a doua perioada in care nu am prelungit dreptul de circulatie este 30.06.2023 si intentionez sa fac cerere de acordare a dreptului de circulatie incepand cu 06.11.2023, cand se implinesc efectiv 182 de zile in care nu am avut drept de conducere.

Multumesc!

image.png.5e7d249ba26e023f7d2e3bed352368d0.png

Link to comment
 • Moderator

Art. 103 - (1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se dispune:
[...]
(11) În situația prevăzută la alin. (1) lit. c), d) și e), suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se dispune de către șeful poliției rutiere pe raza căreia a fost săvârșită fapta, începând cu ziua imediat următoare celei expirării prelungirii valabilității dovezii înlocuitoare. În situația în care valabilitatea dovezii înlocuitoare a permisului de conducere nu a fost prelungită sau a fost eliberată fără drept de conducere, din perioada de suspendare prevăzută la alin. (1) lit. c), d) și e) se deduce perioada în care titularul permisului de conducere nu a avut dreptul de conducere, conform art. 97 alin. (3). Dispoziția privind suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se emite în termen de 5 zile de la data la care șeful poliției rutiere pe raza căreia a fost săvârșită fapta a luat cunoștință de soluționarea procesului penal și se comunică titularului permisului de conducere în termen de 15 zile de la emiterea acesteia.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.