Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Infractorii, categoria cea mai privilegiata - mit sau realitate?

benkb

Question

Imi tot vin in minte stirile cu proxeneti & co cercetati in stare de libertate pt ca "nu prezinta un pericol public" si perchezitiile facute intr-o multime de penitenciare unde s-au gasit telefoane mobile, cutite si tot felul de minunatii.

Ma intreb: oare chiar mai reprezinta legea o amenintare pentru infractori? Se mai merita sa-ti risti viata ca politist in conditiile in care legea numai de partea ta nu e?

Cunosc personal un pusti care in urma cu cativa ani a rupt in doua un BMW seria 5 prin Bucuresti, accident in urma caruia au decedat doua fete. Respectivul a dat destui bani pe unde trebuia si a scapat de dosar penal si tot.

Iarasi, de cate ori vad hotii de telefoane din Obor cum le vand "la naspa" ma intreb daca nu ajungem incet dar sigur "fiecare pe legea lui". Si asta pt. ca adevarata lege e influentata de fiecare fisic de euro.

Mai este Romania o tara in care te poti baza pe lege?

• Upvote 1
  • Downvote 4

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0

In Romania s-a ajuns la o degradare a bunului simt in fata oricarei autoritati. (aici ma refer la familie, biserica,profesori,politie,etc). Scoala nu mai este capabila ( si nici familia) sa faca educatie. Societatea nu ofera niciun exemplu pozitiv si nu mai are niciun comandament moral.

Fac parte din generatia "decreteilor" -1967,cand am primit alta educatie.In adancul fiintei mele cred ca vom gasi resursele sa razbatem aceste vremuri "de rastriste" si sa ne pastram coloana vertebrala si onoarea. Si mai cred ca din aceasta generatie fac parte politisti care au ales aceasta meserie din PASIUNE ,trecand peste toate neajunsurile (taieri salariale,timp putin sau inexistent petrecut cu familia,viata proprie in pericol) cu demnitate si asta avand ca singur scop respectarea juramantului depus si anume acela de a fi in slujba cetatenilor si profesori care isi fac meseria cu responsabilitate si parinti care sunt interesati de viitorul copiilor lor si preoti cu har care alina suflete ratacite de lumea parvenitilor.

Totul este relativ si aceasta stare de incertitudine va trece si se va cerne graul de neghina.

Romania se va aseza pe fagasul pe care trebuie sa fie!

• Upvote 1

• 0

de unde stii ca a dat bani? ai vazut sau doar s-a laudat? nu crede toate prostiile care se vehiculeaza prin presa. domeniul juridic si mai ales cel penal nu este ptr oricine.

sunt multi care isi dau cu parerea dar putini care stiu cu ce se maninca. de aceea se fac 4 ani de facultate de drept, ptr ca dreptul este o stiinta si nu o sueta.

cum adica a scapat de dosar? s-a emis un NUP sau SUP? defineste notiunea de "a scapat de dosarul penal".

• Upvote 1

• 0

Eu cred ca societatea are un mecanism de autoreglare si ca nu se poate duce la infinit in jos. Probabil ca la un moment dat se va ajunge la un nivel atat de jos de degradare a societatii, incat nici macar mai -marii ei n-o vor mai suporta. Poate ca atunci se va termina cu spagile si cu toate nelegiuirile astea care nu mai contenesc (nu in sensul ca se va termina de la sine, ci ca, presate de cei cu putere de decizie, institutiile statului care trebuie sa se ocupe de lucrurile astea (printre care si politia) isi vor face din nou datoria.

PS. Astept cu nerabdare, in calitate de simplu cetatean civil, sa aud intr-o zi la stiri ca un politist curajos si devotat meseriei sale i-a gaurit teasta unui biped care nu s-a supus la o somatie oarecare, iar respectivul politist, in loc sa fie tarat prin tribunale si condamnat la inchisoare, sa fie felicitat de catre ministrul de interne pentru felul cum si-a facut treaba. Cred sincer ca asta ar putea fi momentul din care societatea noastra ar putea incepe s-o ia din nou in sus, iar infractorii sa se faca mici.....mici de tot, sa nu-i mai vedem.

• 0

de unde stii ca a dat bani? ai vazut sau doar s-a laudat? nu crede toate prostiile care se vehiculeaza prin presa. domeniul juridic si mai ales cel penal nu este ptr oricine.

sunt multi care isi dau cu parerea dar putini care stiu cu ce se maninca.

Spune-i asta poporului.