Jump to content
POLITISTI.ro

Aplicatia Prey o solutie antifurt pentru telefon sau laptop


Catalin
 Share

Recommended Posts

 • Moderator

Prey este o aplicatie ce vă permite să ţineţi evidenţa locatiilor unde se afla telefonul sau laptopul, în orice moment, şi vă va ajuta să-l găsiţi în cazul în care vreodată este pierdut sau furat.
Este un software usor, open source, şi gratuit.
Practic vă instalaţi un agent in laptop sau telefon, care, în tăcere, asteaptă un semnal de la distanţă să se trezească şi să lucreze. Acest semnal poate fi trimis, fie de pe Internet sau printr-un mesaj SMS, şi vă permite să adunati si sa primiti informaţii privind localizarea telefonului/laptopului.

20205144diyth6f1.png

Prey utilizează fie a dispozitivului GPS (daca exista) sau cele mai apropiate trei hotspot-uri WiFi, pentru a determina localizarea sa. Proprietarul prin intermediul unei interfeţe Web, se conectează la aplicaţie şi accesează informaţiile legate de poziţia laptopului său, prin Wi-Fi.
In plus, Prey poate activa fără ştirea nimănui Webcam-ul şi poate realiza capturi foto pe care le trimite apoi pe telefon sau pe e-mail, facilitând astfel recunoaşterea hoţilor sau a locului în care se află laptopul.
De asemenea mai este posibila blocarea de la distanta a laptopului sau a telefonului in care este instalata aplicatia sau poate face capturi de ecran pentru a furniza informatii privind activitatea desfasurata de persoanle neautorizate (poti afla denumirea contului de facebook a hotului, etc). Ruleaza pe toate sistemele de operare importante (MAC, Windows, Linux, Ubuntu, Android)
Mai multe detalii gasiti pe pagina oficiala: preyproject.com

Pentru a va face o idee, urmariti acest tutorial video:

http://vimeo.com/18728980

 • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Păcat că nu există şi pentru telefoane cu sistem de operare Symbian. Bănuiesc că pe majoritatea ii intereseaza aplicatia pentru telefon, pentru că e mai putin probabil sa-ti fure laptopul decat telefonul, sau sa.l pierzi şi cum nu toată lumea are telefon cu sistem de operare android, era bine venită si o versiune pentru symbian....

Link to comment
Share on other sites

E buna aplicatia cu o singura conditie: ala care a furat laptopul sa nu il vanda in foarte scurt timp ca si chilipir, iar daca il vinde ala care il ia sa nu aibe habar de calculatoare.

In caz contrar, daca incape pe mana cuiva care stie cat de cat ce vrea de la un computer, primul pas pe care il va face va fi sa "rada" sistemul de operare de pe HDD cu tot cu partitii. Si atunci s-a cam terminat cu localizarea!

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
 • Membru

Cred ca e vorba de acelasi sistem.
Hoț de iPhone, descoperit cu ajutorul unei aplicații care l-a fotografiat

O aplicație pentru iPhone i-a venit de hac unui hoț, care a furat un astfel de telefon inteligent de la o femeie de 31 de ani. Astfel, bărbatul a fost fotografiat de camera telefonului după ce a declanșat accidental iGotYa, aplicația special concepută în acest sens.

Femeia, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, va intra din nou în posesia terminalului, mulțumită fotografiei cu hoțul, trimise automat prin e-mail de iGotYa.

Bărbatul i-a furat iPhone-ul din buzunar după ce s-a ciocnit de tânără pe o stradă din New York. El este urmărit acum de poliția americană, relatează Dailymail.co.uk, după ce a declanșat alarma aplicației prin introducerea unei parole greșite.

IgotYa este o aplicație dezvoltată de Cydia, și nu e disponibilă în magazinul oficial Apple. Este o alternativă la aplicația Apple - Find My iPhone, care indică poziția aproximativă a telefonului pe o hartă, dar nu realizează fotografii cu hoțul.

IgotYa necesită deblocarea iPhone-ului () pentru a rescrie codul Apple ce interzice accesul la software.

www.antena3.ro

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...
 • 1 month later...

Azi am instalat ca masura de precautie acesta aplicatie pe tableta mea (android 4.0). Interfata intuitiva si usoara, sper sa nu am nevoie de ea niciodata.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Pentru Android 2.3

Instalati aplicatia android lost , autentificati-va la ei pe site si aveti o gramada de optiuni. Spre exemplu optiunea cu camera foto din fata: de pe site-ul lor trimiti un mesaj de genul LOW BATTERY cu optiunea de OK , in momentul cand apare pe telefon, utilizatorul apasa OK iar camera din fata face poza si o afiseaza in timp real pe site. Combinata cu localizarea exacta care o face programul, umbli cu poza in mana prin oras dupa hot !

Activarea GPS-ului, a traficului de date, a WI-fi -ului se face remote prin sms, sau direct de pe site, fara ca utilizatorul sa stie.

OFF TOPIC:

Daca utilizatorul de rand are acces la asemenea aplicatii .... oare la ce au acces cei din autoritatile guvernamentale?!

Link to comment
Share on other sites

Am mai gasit o aplicatie foarte interesanta si cred eu mult mai buna decat prey pentru ca acesta poate fi ascunsa, fara ca ea sa apara la aplicatii. Se numeste Cerberus (am vazut ca este si un user aici pe forum cu acest nume). Pentru a putea fii descarcata se gaseste in google play iar o perioada de timp este gratuita pentru teste. Eu am cumparat-o si a costat vre-o 3 euro si ceva cu licenta pe viata. Pot fi adaugate oricate terminele se doresc. Localizarea telefonului/tabletei se poate face dintr-un browser web dupa ce a fost creat contul.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.