Jump to content
POLITISTI.ro

Diferenţe între procedura penală din România şi Franţa

MirceaKostas

Recommended Posts

Bună ziua !

Sunt originar din România și ofițer de poliție judiciară în Franța. Sunt interesat pentru un detașament în România. Am nevoie de cineva care poate sa îmi explice diferențele în procedura penală între România și Franța. 

Vă mulțumesc. 

• Marius changed the title to Diferenţe între procedura penală din România şi Franţa
  • Moderator
în urmă cu 6 ore, MirceaKostas a scris:

Am nevoie de cineva care poate sa îmi explice diferențele în procedura penală între România și Franța. 

Salut, 
Te rog, precizează concret ce te interesează. 

• 2 weeks later...

Bună-ziua tuturor, 

Déjà aș dori să știu diferențele fundamentale. Aici în Franța, șeful poliției judiciare este Procurorul. El conduce investigațiile. Rolul politiei judiciare este de a constata crime și delicte, aduna probe și aresta autori. 

Aici există 3 tipuri de infracțiuni. Contraventiuni care sunt pedepsite de amendă, delictele care sunt pedepsite de pușcărie și crime care sunt pedepsite de pușcărie. 

Există trei grade de abilitare '' judiciară '' (care nu corespunde cu corpul din politie). Exista agenți de poliție judiciară adjuncți care nu au nici o putere de cercetare, agenți de poliție judiciară care au drepturi de cercetare în anchetă preliminară și ofițerii de poliție judiciară care au toate drepturile (preliminar, flagrant, comisie rogatoire) 

Cineva cu care să întru în contact pe messenger, whatsapp...? 

Vă mulțumesc.