Jump to content
POLITISTI.ro

Au voie polițiștii să investească în criptomonede sau la bursă?

JustRandom

Recommended Posts

Salutare, aș dori să știu dacă un polițist are dreptul să investească în criptomonede, să facă tranzacții cu aceste tipuri de active, să le dețina și așa mai departe.  De asemenea, deși știu că a mai fost întrebat în trecut, am aceași curiozitate și în privința acțiunilor companiilor listate la BVB sau alte burse internaționale.Sunt conștient de legea nr 360/2002 privind statutul polițistului, mai exact lit. g), potrivit căreia un polițist nu poate realiza activități de comerț, administrare sau conducere a unor societăți comerciale, cu excepția calității de acționar. Așadar, deși este menționată în lege posibilitatea de a fi acționar, nu este spus nimic despre trading, vânzarea acțiunilor sau alte elemente specifice acestei piețe. Cât despre criptomonede, fiind un subiect relativ nou, nivelul de reglementare este destul de scazut, abia din 2019 fiind stabilit felul de impozitare prin modificarea Codului fiscal, cu modificările ulterioare din 2020. Cu toate acestea, criptomonedele reprezintă tipuri de active destul de diferite față de cele tradiționale, de unde si curiozitatea mea legată de deținerea, respectiv tranzacționarea lor.