Jump to content
POLITISTI.ro

Culoarea galbena a semaforului electric - Conditii de sanctionare

Postare recomandată

Publicat

Nu am gasit inca un topic pe aceasta tema, daca exista unul insa imi cer scuze: in ce conditii este pedepsita trecerea pe culoarea galbena a semaforului? Avem urmatoarea situatie: rulat cu viteza regulamentara de 50 la ora, semaforul se face galben, soferul care urmeaza a trece vede si poate opri in conditii de siguranta, dar din spate se apropie un berbec cu 80 la ora, sa zicem, sau chiar si cu 50-60, dar cu intentia clara de a trece pe galbenul in cauza si la distanta de maximum 3 metri de cel din fata. Daca primul sofer trece, incalca oarecum regulile, pentru ca putea opri. Daca opreste insa, cel din spate il va arunca in intersectie si primul va sta cu masina in service 2-3 saptamani, cu tot cu asigurarea - daca are noroc - celui care i-a intrat in portbagaj sa-l controleze ce are pe acolo. Sa zicem ca este si un om al legii pe partea cealalta a intersectiei, dar fara vreun mijloc de masurare a vitezei. Mai mult ca sigur vor fi opriti amandoi. Solutii clare nu cred ca exista, dar ceva pareri?

• Membru
Publicat

In practica se pot ivi fel si fel fe situatii,in sensul ca unele sunt mai complicate,altele mai simple sau chair de multe ori de inimaginat!In situatia prezentata de tine primul conducator auto daca poate opri in conditii de siguranta si trece pe culoarea galbena va fi sanctionat,iar al doilea care vine din spate si il tamponeaza pe primul la fel va fi sanctionat pentru nerespectarea distantei in mers!

Parerea mea este ca depinde de mentalitatea si conduita fiecarui conducator auto in trafic,experienta,atentia la trafic, pentru evitarea evenimentelor neplacute!

Publicat

in asemenea caz prefer sa "fortez" galbenul decit sa am masina tamponata. este mai ieftin.

• Moderator
Publicat

Iar daca tu treci pe galben, automat cel din spatele tau va traversa intersectia pe culoarea rosie.

Daca veti fi opriti amandoi, in procesul verbal primul va avea calitatea de martor, iar cel de-al doilea pe cea de contravenient.

Veti certifica in calitate de martor ceea ce ne-ati povestit mai sus?

• Membru
Publicat (modificat)

maxule este ieftin sa treci pe galben( numai sa nu surprinzi niste pietoni grabiti),avand in vedere ca minimul sanctiunii este 134 lei,iar jumatate 67 lei fara puncte penalizare!Dar conteaza si cu ce putere te-a lovit cel din sate,sau daca tu erai static sau nu,iar apoi estimezi paguba!eu am fost lovit din spate la semafor.Se circula cu viteza redusa,eu am franat iar cel din spate m-a lovit smtind destul de bine socul.Dupa ce am coborat am crezut in prima faza ca sigur mi-a avariat bara spate,insa deoarece aceasta fiind din material maleabil,a absorbit socul si nu a fost nici macar zgariata.Nici cealalta masina nu a avut avarii!

Deci conduceti preventiv! :emo-yessir:

Modificat de cipri83
Publicat

evident ca o conducere preventiva este cea mai buna solutie, insa se intimpla aceasta situatie mai ales la semafoarele fara cronometru, unde vezi galbenul cind ai 50km/h si 3 metri pina la intersectie. nu cred ca un pieton are o asemenea viteaza insa ramine pericolul celor din directia perpendiculara pe drumul tau, unde poti gasi grabiti care pleaca icnd este inca rosu.

• Membru
Publicat

Corecta si varianta ta. E nevoie si de atentie distributiva.

• 7 ani mai târziu...
Publicat

Buna seara, se poate suspenda un permis de conducere pentru 30 de zile daca se trece printr-o intersectie pe culoarea galben a semaforului?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.