Jump to content
POLITISTI.ro

Profiler


iniaprofiler

Recommended Posts

Buna ziua,

am si eu o nelamurire... eu studiez si in Romania si am reusit sa am acces si la cursuri organizate de NIJ si FBI pe partea de forensic si profiling.. sunt civil si recunosc ca as vrea sa raman asa..dar cu toate acestea as vrea sa pot sa lucrez alaturi de Politie in scopul implementarii tehnicii de profiling la locul infractiunii si pregatesc si o lucrare menita sa-mi argumenteze aceasta dorinta ..pe care eu o consider o necesitate intr-o politie moderna...intrebarea mea este ..exista in acest moment o posibilitate de a colabora in acest sens cu politia romana ? sau ...macar se vede ceva lumina in acest domeniu in viitor..?

Va multumesc foarte mult si spor la treaba !

Lavinia

Link to comment

In plus fata de ce a recomandat Marius, poti lua legatura cu domnii prof.univ.dr.Lazar Carjan ( este chestor de politie in retragere , specialist recunoscut in criminalistica , daca nu ma insel este si vicepresedinte al Asociatiei Criminalistilor din Romania , cu multe lucrari de specialitate, in prezent decanul Facultatii de drept de la Univ.Spiru Haret ) .

In materie de profiler iti recomand pe prof.univ.dr. Tudorel Butoi ( fost colonel de politie,psiholog, specilaist recunoscut in tehnica poligraf si nu numai , deasemeni cu multe lucrari de specialitate inclusiv profiler de ,,criminal in serie ,,si ,, criminal in masa ,, , colaboreaza cu FBI si el , ai sa observi ca in lucrarile sale citeaza foarte multe studii ale americanilor ) il poti gasi deoarece preda si el la aceeasi facultate pe care am aminitit-o mai sus .

  • Upvote 1
Link to comment

Multumesc in primul rand de raspuns. As vrea sa pot sa lucrez alaturi de echipele de interventie la locul crimei ( pe teren) , sa alcatuiesc profil psihologic pe baza dovezilor existente la locul crimei si/ sau sa lucrez la cazuri de rapiri de persoane ...acolo unde este nevoie de ajutor in anticiparea urmatoarei miscari..etc.

da multumesc mult Lord.. lucrez cu domnul Butoi deja si am invatat foarte multe ! m-ar interesa daca exista sanse sa ajung si in sistem ..si cum :)

Link to comment
  • Moderator

Ca sa lucrez la fata locului, (pe romaneste: "in mijlocul actiunii"), trebuie sa fii politist/politista. Pentru cazurile precizate de tine, exista politisti specializati in tehnicile de negociere, care au calitatea oficiala de "negociator" si care au urmat programe de pregatire si cursuri de specializare impreuna cu agenti FBI.

Link to comment

am inteles ..stiam ca exista dar nu stiam daca pot concura pentru post si civili. Asta este ..o sa ma limitez la a "teoretiza" problema atunci :)

Multumesc mult pentru timpul acordat si spor ..la tot !

Link to comment

as vrea...dar sunt "batrana "... am 31 de ani deja ..nu mai pot concura cu fetele si baietii de 20....mi-a luat ceva sa ma pregatesc in domeniul acesta si acum e cam tarziu sa ma apuc de Academie ... dar as vrea eu ...

Link to comment

Buna Iniaprofiler! In cazul in care lucrezi deja cu d-nul Butoi, cere-i lamuriri si sfaturi(slava Domnului are de unde...!!) si poate gasiti o solutie de mijloc pt tine ca psiholog in sistem( nu cred ca sunt incadrati ca politisti) si poate cu timpul va exista si posibilitatea ca Politia noastra sa beneficieze de serviciile unor profileri scoliti la alte imparatii...Oricum succes si profita cat mai mult de d-nul Butoi( ai enorm de multe de invatat...si nu numai tu...)

Link to comment

da asa este :) este un om cu totul deosebit si chiar profit de cunostintele lui la maxim ! Momentan o sa ma concentrez pe a acumula cat mai mult si cine stie..poate intr-o zi o sa ajung sa le si folosesc la ceva bun :)

am vrut sa inteleg putin realitatea de la noi ..pentru ca la filme ne uitam cu totii dar nu seamana si nu rasare cu ce este in viata ..si de aceea am venit sa va cer sfatul.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.