Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0
TeodorP94

Achizitie masina SH prin intermediar

Question

TeodorP94

Buna ziua,

Doresc achizitionarea unei masini SH din Germania (Audi 2.0 147000km), doar ca am unele semne de intrebare legate de acte:

Masina se afla pe un site din Romania la pretul de 19.500 euro, am intrat in discutie cu domnul cu anuntul si mi-a spus ca masina a fost achiziotionata de la o licitatie cu 19.200 euro (lucru confirmat cu o poza) de catre o firma din Germania si ca dansul este intermediar. Masina a fost adusa pana in Ungaria pe platforma si de acolo cu numere provizorii pana in Romania. Modalitatea propusa de domenul intermediar este un contract in "alb" deja semnat de catre parea din Germania. Actele si masina par in regula(seria de sasiu verificata), doar ca in actele masini apare ca propietare cel din Germania, nu intermediarul iar profitul celor implicati ar fi de numai 300 de euro, lucru destul de dubios tinand cont de ce taxe au mai platit dansii pentru aducerea masinii aici. 

Pot exista probleme la inmatricularea unei aftfel de masini in Romania?

Share this post


Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
Marius

Sfatul nostru, al poliţiştilor, este să nu trimiteţi bani în avans sub nicio formă. De cele mai multe ori, sumele de bani trimise în avans nu le veţi mai recupera niciodată.

Referitor la problemele privind înmatricularea, trebuie precizat că Poliţia Română nu mai are absolut nicio legătură cu înmatricularea şi radierea din circulaţie a vehiculelor, ori eliberarea permiselor de conducere încă din anul 2002. Aceste activităţi sunt desfăşurate Serviciile Publice Comunitare, ce au fost infiinţate şi funcţionează în cadrul Prefecturilor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti de mai bine de 18 ani. Pentru astfel de clarificări trebuie să vă adresaţi instituţiei respective, nu poliţiştilor.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Roby

De asemenea, te mai sfatuim sa tii cont de o "vorba", care spune ca, "atunci cand ceva pare prea frumos ca sa fie adevarat, probabil ca nu e"

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Andrei1969

Cumpără mașină numai după ce are rarul făcut. Spui sa o dea cu rar. Daca nu are nimic de ascuns o sa accepte.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
LucianAdrian

Salutare tuturor! Nu știu daca postez corect aici dar aș avea si eu o întrebare. 

Am fost un fel de intermediar pentru mama mea la achiziția unei mașini din Olanda, eu de altfel locuiesc si am un loc de muncă aici. 

Am cumpărat mașina, pe numele meu pentru export, am facut un contract de vânzare cumpărare aici intre mine si mama și i-am înmânat mașina actele și cheile. 

Întrebarea mea este, la înmatricularea in România trebuie sa vin pentru ai oferi fiscal de la primărie? (nu este cazul ca masina sa fie trecută in evidenta mea)

Sunt foarte stresat pentru asta pentru ca ar fi o mare problema acest drum in România mai ales in vremuri de pandemie. Mulțumesc anticipat! 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Roby

Tranzacția a avut loc pe teritoriul Olandei, nu ?

In cazul asta, nu e nevoie sa ii dai fiscal mamei tale. Pt ca nu interesează statul roman ce datorii ai tu acolo la fisc

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
LucianAdrian

Roby da, sper să nu întâmpine probleme la înmatriculare. Mulțumesc mult pentru răspuns 🤠

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.