Jump to content
POLITISTI.ro
Sign in to follow this  
Michelangelo

Cercetare administrativa prima de instalare

Recommended Posts

Michelangelo

Salutare tuturor!

Astazi, 13.01.2020, am primit prin posta o citatie pentru data de 31.12.2019, pentru a ma prezenta la Serviciul Financiar din cadrul IPJ-ului, ca sa mi se aduca la cunostinta despre procesul-verbal ce a stat la baza declansarii cercetarii administrative in care sunt implicat.

Am sunat la interior si mi s-a spus ca este in legatura cu prima de instalare pe care am primit-o in luna august 2017, respectiv faptul ca mi s-a acordat in plus suma de 93 lei. Bineinteles, este o eroare a celor care au efectuat platile, nicidecum a mea.

Tinand cont de acestea, sunt obligat in vreun fel sa restitui aceasta suma necuvenita, atata timp cat nu sunt vinovat de primirea ei, ea producandu-se din eroarea celor de la financiar? Daca refuz sa restitui suma, ce se poate intampla?

Multumesc de ajutor!

Share this post


Link to post
Share on other sites
bbooggddaann

Eu am pățit ceva asemănator cand la niște alegeri am fost plătit în plus cu vreo 20 de lei.S-a făcut cercetare administrativă și i-am restituit.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Marius

Poţi să returnezi banii primiţi în plus în mod benevol, ori astfel spus că vrei tu. Din punct de vedere legal ei trebuie să recupereze "paguba" de la cel care a generat-o, dar din păcate nu prea se procedează aşa, se încearcă acoperirea şi ascunderea acestor erori/greşeli comise de cei ce lucrează la financiar. Dacă tu NU vrei să restitui suma respectivă, pentru a reţine fără acordul tău banii, e necesar să te acţioneze în judecată şi să existe o hotărâre judecătorească în acest sens.

Share this post


Link to post
Share on other sites
skip

Citeste si instructiunile MAI 114 pentru ca e un articol acolo unde exista un termen de 3 ani in care daca ei nu au declansat cercetarea administrativa paguba produsa revine in sarcina celor care au făcut respectiva greseala! 

Asta din cate imi aduc eu aminte!! 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.