Jump to content
POLITISTI.ro

Cercetare administrativa prima de instalare


Michelangelo

Recommended Posts

  • Member

Salutare tuturor!

Astazi, 13.01.2020, am primit prin posta o citatie pentru data de 31.12.2019, pentru a ma prezenta la Serviciul Financiar din cadrul IPJ-ului, ca sa mi se aduca la cunostinta despre procesul-verbal ce a stat la baza declansarii cercetarii administrative in care sunt implicat.

Am sunat la interior si mi s-a spus ca este in legatura cu prima de instalare pe care am primit-o in luna august 2017, respectiv faptul ca mi s-a acordat in plus suma de 93 lei. Bineinteles, este o eroare a celor care au efectuat platile, nicidecum a mea.

Tinand cont de acestea, sunt obligat in vreun fel sa restitui aceasta suma necuvenita, atata timp cat nu sunt vinovat de primirea ei, ea producandu-se din eroarea celor de la financiar? Daca refuz sa restitui suma, ce se poate intampla?

Multumesc de ajutor!

Link to comment
  • Member

Eu am pățit ceva asemănator cand la niște alegeri am fost plătit în plus cu vreo 20 de lei.S-a făcut cercetare administrativă și i-am restituit.

Link to comment
  • Moderator

Poţi să returnezi banii primiţi în plus în mod benevol, ori astfel spus că vrei tu. Din punct de vedere legal ei trebuie să recupereze "paguba" de la cel care a generat-o, dar din păcate nu prea se procedează aşa, se încearcă acoperirea şi ascunderea acestor erori/greşeli comise de cei ce lucrează la financiar. Dacă tu NU vrei să restitui suma respectivă, pentru a reţine fără acordul tău banii, e necesar să te acţioneze în judecată şi să existe o hotărâre judecătorească în acest sens.

Link to comment
  • Member

Citeste si instructiunile MAI 114 pentru ca e un articol acolo unde exista un termen de 3 ani in care daca ei nu au declansat cercetarea administrativa paguba produsa revine in sarcina celor care au făcut respectiva greseala! 

Asta din cate imi aduc eu aminte!! 

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.