Jump to content
POLITISTI.ro

Dubla cetatenie roman si canadian - condurece auto in Romania


tmd98

Recommended Posts

Buna,

As vrea sa aflu cu ce carnet de conducere este legal sa conduc in Romania cand vin in vizita. Sunt cetatean roman si canadian si sunt stabilit de 15 ani in Canada. Am permisul canadian cu mine tot timpul, dar am si un permis de conducere romanesc vechi si expirat. Pe care trebuie sa-l arat politistilor daca sunt oprit.

Multumesc,

Dan

Link to comment
  • Moderator

ART. 102 din OUG 195 din 2002

(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:

[ ...]

8. detinerea simultana a doua permise de conducere nationale, dintre care unul eliberat de o autoritate competenta straina;

Te sfatuiesc sa mergi si sa predai unul din cele doua permise.

Link to comment

Marius, mersi pentru reply, dar totusi inca nu sunt lamurit 100%. Cred ca e interpretata gresit fraza "detinerea simultana a doua permise de conducere nationale, dintre care unul eliberat de o autoritate competenta straina" - cred ca se refera la detinerea a doua permise romanesti (nationale), in cazul meu un permis romanesc obtinut de la Consulatul Romanesc Toronto. Corecteaza-ma daca gresesc.

Eu sunt cetatean canadian, traiesc, muncesc si am familie in Canada de multi ani. Permisul de conducere canadian este unul din actele importante aici si am nevoie de el. Asta nu se preda, clar. In varianta asta permisul vechi romanesc expirat (nefolosit de 15 ani) mai are valoare, sau trebuie sa-l arunc, actualizez, sau sa-l predau? Care-i varianta preferata sa conduc in Romania?

Mersi,

Dan

Link to comment

Permisul de conducere canadian este valabil pe teritoriul Romaniei impreuna cu PC international eliberat de ambasada/consulatul Canada. P.C romanesc trebuia predat in momentul obtinerii celui canadian, astfel incat el sa figureze in baza noastra de date PRESCHIMBAT plus ANULAT. Mergi si preda-l acum la Serv Pol Rutiera care ti l-a emis altfel iti va fi retinut cel canadian in momentul in care la un eventual control il vei prezenta.

P.S: PC Canada si PC international trebuiesc prezentate impreuna in momentul controlului *in strada*

P.S2: *dintre care unul eliberat de o autoritate competenta straina* se refera la permisul eliberat de un alt stat, si nu de consulatul Romaniei din alta tara. :emo-yessir:

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.