Jump to content
POLITISTI.ro

E normal ca o tara sa vanda "Compania Nationala de Transport al Energiei Electr


hydro314

Recommended Posts

Ministerul Economiei intentioneaza sa scoata pe bursa un pachet de 15% din actiunile Transelectrica in octombrie, a declarat ministrul economiei, Ion Ariton. De asemenea, in decembrie, va fi scos un pachet de 15% din actiunile Transgaz.

__________________

Despre - CN Transelectrica SA

-Este operatorul de transport si de sistem din Romania, cu un rol cheie pe piata de energie electrica din Romania.

-Administreaza si opereaza sistemul electric de transport si asigura schimburile de electricitate intre tarile Europei Centrale si de Rasarit, ca membru al ENTSO-E (Reteaua Europeana a Operatorilor de Transport si Sistem pentru Energie Electrica).

-Este responsabila pentru transportul energiei electrice, functionarea sistemului si a pietei,

asigurarea sigurantei Sistemului Electoenergetic National (SEN).

De asemenea reprezinta principala legatura dintre cererea si oferta de electricitate, echilibrind permanent productia de energie cu cererea.

SE POATE ASA CEVA IN FRANTA, Polonia, Suedia?

E normal sa vanda statul monopolul sau?

Edited by Administrator
Eliminare link-uri.
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment

Silviu ce e greu de inteles? Reiese clar ca m-am referit la ce a scris Hidro in titlu.

Doamne fereste sa ma iau de vreun politist :naughty: , ma iau si eu de civili.

  • Downvote 1
Link to comment

T.E.E. TRANSELECTRICA Ultimul pret

Var (%)

Data

Ora 16,4000

-13,55

08.08.2011

16:45

ACTIUNILE TRANSELCTRICA AU SCAZUT intr-o singura zi cu 13%!

Edited by Administrator
Eliminare link-uri.
  • Downvote 1
Link to comment
  • 5 months later...

Politicienii vand la greu companii strategice.

Statul vinde acţiuni Transgaz.

Pericol! Suntem la un pas de a îngheţa în casă! Rămânem fără gaze!

Consumul de gaze la nivel naţional a crescut cu 30%, până la 65 de milioane de metri cubi pe zi, faţă de 50 de milioane de metri cubi cât este normal într-o zi de iarnă, a declarat,

pentru „Adevărul", Florin Cosma, directorul general al Transgaz.

Însă vestea cea mai proastă este că necesarul suplimentar de gaze va fi cumpărat din import, unde preţurile sunt de circa 500 de dolari pe mia de metri cubi, de trei ori mai mari decât preţul gazelor de producţie internă.

Edited by Administrator
Eliminare link-uri.
  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment

Pentru ca baietii destepti ai lui baselu au monopolizat productia de gaze interna si fac ce vor muschii lor in aceasta privinta!

Edited by Dorin17
Link to comment

cum noi ca oameni suntem deja vanduti FMI! ce te mai mira atunci faptul ca se vinde tot din tara asta? vanzand acum companiile strategice copii nostri vor avea tot soarta noastra, vor fi tot sclavi pentru FMI. Tot aud ca miliarde de euro sunt alocati pentru investitii, dar nu vad nici o investitie,....sau prin investitile facute se doreste doar falimentarea Romaniei :( ?

Link to comment

lista de privatizare IMPUSA Romaniei de FMI si acceptata neconditionat

As noted in our last Letter of Intent, the transaction consultants will have the task of drafting evaluation reports, and recommending and justifying the offer price of the shares in view of a successful closing transaction. Our planned privatization actions are as follows:

The first group of companies to be offered by end-April 2012 includes: i) Oltchim (sale of remaining public shares to strategic investor), ii) ii) Transelectrica (SPO of a 15 percent stake plus a later capital increase of about 12 percent), iii) Transgaz (SPO of a 15 percent stake); iv) Posta Romana (minority stake), v) Cuprumin (full privatization), and vi) CNH (sell viable mines to strategic investor).

The second group of companies includes i), ii) Romgaz (IPO of a 15 percent stake), iii) Electro Serv (majority privatization of company created by the merger of Transilvania Sud, Transilvania Nord, and Muntenia Nord), and; and iv) Tarom (IPO of 20 percent). Appointment of transaction advisors for this group will be completed by April 2012.

The third group comprises i) Hidroelectrica (IPO of 10 percent to increase capital); ii) Electrica Serv (majority privatization of all remaining regional companies); iii) Nuclearelectrica (IPO of at least 10 percent via capital increase); iv) S.C. Electrica Furnizare S.A. (including the supply activity transferred from SC Electrica SA, majority privatization); v) the three remaining Electrica distribution subsidiaries ([majority] privatization); and vi) CFR Marfă (majority privatization). Appointment of legal advisors for this group will be concluded by end-April.

The following companies will be offered for privatization by end-December 2012/early 2013: (i) the new energy producer Hunedoara, to be created by April 2012 by merging the power plants in Paroşeni and Mintia and purchasing the four viable mines of CNH (majority privatization), (ii) the new energy producer Oltenia to be created by merging SNLO and the three energy complexes in Craiova, Rovinari and Turceni (majority privatization), and (iii) Elcen Bucuresti (majority privatization).

Link to comment

UN DOCUMENTAR CARE AR TREBUI VAZUT DE TOTI CEI CE ISI MAI FAC O CAT DE MICA ILUZIE CU PRIVIRE LA REZULTATUL PE CARE IL VOR AVEA POLITICILE “AUSTERITATII” SI ALE “REFORMEI STATULUI”.

“MIRACOLUL ARGENTINIAN”, CUM ERA LAUDATA JEFUIREA SI SARACIREA DELIBERATA A TARII DE CATRE FMI, SUA SI EUROPA, A INSEMNAT UN GENOCID SOCIAL.

Link to comment

Ce vor mormonii de la FMI mana in mana cu BAIETII autohtoni?

Liberalizarea preturilor LA ENERGIE SI GAZE. DEREGLEMNTAREA-pe romaneste sa puna ce pret vor ei, sa mareasca cand vor gazele si energia. De asta vrea Basescu sa vanda ROMGAZ, hidroelectrica si Complexul Energetic Oltenia. Sa puna mana pe rezerve cum a pus mana Austria pe PETROLUL ROMANILOR SI MARESC CAND VOR EI PRETUL. Si nimeni nu le face nimic.

Link to comment
  • 1 month later...

Lucian Anghel, presedintele Bursei de Valori Bucuresti- BVB.

Lucian Anghel, in "Bursa": Investitorii straini vor un discount minim de 10% la oferta Transelectrica.

Succesul ofertei prin care statul va vinde, pe Bursa, 15% din actiunile companiei "Transelectrica" depinde de acordarea unui discount de 10-15%, este de parere Lucian Anghel, presedintele Bursei de Valori Bucuresti.

Intors din road-show-ul de promovare a ofertei "Transelectrica", programata pentru aceasta luna, Lucian Anghel a acordat un interviu, in exclusivitate ziarului "Bursa", in care a vorbit despre reactiile primite de la investitorii straini si despre perspectiva ofertei. "In road-show-urile avute pentru promovarea ofertei, ne-am intalnit cu peste 30 de institutii financiare care au forta suficienta sa cumpere intregul pachet de actiuni Transelectrica. Vorbim de circa 40 de milioane de euro. Insa, aceasta oferta ar putea prezenta interes doar in conditiile in care se acorda un discount de circa 10-15%. Fara acest discount practic oferta va fi un esec", a declarat Anghel.

Edited by Administrator
Eliminare link-uri.
Link to comment

Nu poti vinde Statul Roman facut la 1918?

Nu poti vinde Delta Dunarii.

Faci pariu ca se poate? A fost o vreme cand in Delta se "concesionase" luciul de apa unor rechini... localnicii stiu mai bine ce a urmat.

Link to comment

Oferta pentru 15% din acţiunile Transelectrica (TEL) va avea un preţ minim de 14,9 lei/acţiune, cu 12,6% sub cotaţia bursieră de luni, în timp ce cotaţia maximă, de 19,2 lei/titlu, este cu 12,5% peste cea mai recentă valoare de la BVB.

Preţul minim cerut de stat se încadrează discountul minim pe care mai mulţi adminstratori de fonduri l-au indicat pentru creşterea şanselor de succes în derularea operaţiunii, potrivit Mediafax

Cea mai recentă cotaţie bursieră a acţiunilor Transelectrica este de 17,06 lei şi a fost înregistrată în şedinţa bursieră de luni. Titlurile companiei au fost oprite marţi de la tranzacţionare înainte de deschiderea şedinţei, în aşteptarea deciziei Guvernului cu privire la preţurile minim şi maxim la care se va derula oferta.

Edited by Administrator
Eliminare link-uri.
Link to comment

Statul roman va mai ramane la TRANSELECTRICA S.A. doar cu 58% din actiuni.

Va urma majorarea de capital si in cativa ani, 3 sau 4 ani, se pierde si aceasta companie strategica ca si petrom.

Edited by Administrator
Eliminare link-uri.
Link to comment

tu stii sa analizezi o tranzactie de vinzare actiuni catre investitori institutionali si fonduri de investiti sau doar ai creierul spalat de lozinci timpite.

ori faci o analiza pertinenta ori iti vezi de treaba ta.

@admin: avem vreun buton de ignore pe site?

Link to comment
  • Administrator

@hydro314

Politisti.ro este un forum dedicat politistilor si trateaza orice subiect care are legatura cu acestia.

Subiectele de discutie privind privatizarile nu au nicio legatura cu politia ori cu politistii. Te rog sa cauti alte site-uri in care se dezbat astfel de probleme.

Multumesc pt. intelegere.

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.