Jump to content
POLITISTI.ro

Ministrul interimar al Afacerilor Interne Mihai Viorel Fifor

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Se pare că la cum se schimbă miniştrii în ziua de azi, nu ţinem pasul cu topicele dedicate fiecărui mandat ...

În fine, avem un nou ministru interimar al Afacerilor Interne Mihai Viorel Fifor.

Fifor.PNG

Ce voi credeaţi că stimabilul a venit doar aşa să facă act de prezenţă? Băgaţi-vă minţile-n cap!

Domnu' ministru intermar a venit cu o misiune clară ... are un mandat să inițieze un proces radical de luptă împotriva criminalității și de reformare a sistemului.

Iar azi a apărut şi prima sa măsură de reformă profundă

Citat:

De mâine, din dispoziţia ministrului interimar de interne, dl Mihai Viorel Fifor, în videoconferinţa din 31.07.2019, poliţiştii îşi vor desfăşura activitatea exclusiv în uniformă!!!

... "de maine toti politistii in uniforma! Nu mai vreau sa vad pe holuri agenti care se lovesc de ofiteri si nu dau nici buna ziua! De unde sa se stie care e agent si care e ofiter?! Pana la urma, chiar daca ati fost demilitarizati, intr-o forma sau alta tot militari sunteti chiar daca acum va numiti funct pub cu statut special. Reprezentati o institutie care impune o anumita disciplina!"

Păi vedeţi băi, de ce nu mergea treaba bine prin Poliţia Română?! Vedeţi?
Io vă zic, băgaţi-vă minţile-n cap ... că domnu' ministru a dat căprăria jos din pod!!!

Fifor.PNG

• Apreciez 2
  • Moderator
Publicat

"Am vrut să-l asigur pe Alex de tot sprijinul pe care putem să-l dăm”, a spus Mihai Fifor, miercuri, 31 iulie.

fifor_cumpanasu.jpg

"Sunt lucruri punctuale pe care le-am discutat. Vă dau un exemplu și Alex (se referă la Alexandru Cumpănașu) poate să confirme lucrul acesta: vom merge pe firul persoanelor dispărute, dacă este nevoie, până în 1990. Să vedem ce s-a întâmplat de-a lungul timpului. Am avut o discuție și cu doamna prim-ministru la Guvern. Am mai punctat câteva lucruri. (...) Concluzia este aceeași. Nu rămâne în sistem nimeni care nu înțelege să-și facă datoria ca la carte”, a precizat Mihai Fifor.

• Apreciez 2
  • Moderator
Publicat

Prin dispoziția pe care a dat-o domnul ministru doar dovedește ca habar nu are care este specificul activității Politiei Romane și de ce este necesara ținuta civila pentru multe servicii din cadrul acestei instituții. Și cata prietenie are cu domnul onegist, auzi la domnul ministru, "Alex".Foarte interesanta aceasta apropiere. 

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat (modificat)

Ah... Și acest domn este același care prin 2018 era să ne bage în război cu rusii, făcând următoarea afirmație :

"Evident că niciodată preşedintele Putin nu o să fie extrem de încântat de faptul că în România se dezvoltă capabilităţi militare foarte serioase. Cum ar putea să fie vreodată preşedintele Putin încântat de faptul că în România avem baza militară de la Deveselu, cu rachetele balistice, cum ar putea vreodată preşedintele Putin să fie încântat că avem baza de la Mihail Kogălniceanu populată cu militari americani şi noi insistăm în continuare faţă de SUA în parteneriatul strategic să asigurăm permaneţa militarilor americani pe teritoriul românesc? Cum ar putea vreodată Federaţia Rusă să fie încântată că România îşi dezvoltă capabilităţile navale?”,  a arătat ministrul apărării.

Rachetele interceptoare de la Deveselu acționează în baza energiei kinetice și, spre deosebire de cele balistice, nu au capacităţi ofensive, ci sunt menite să contracareze tocmai rachetele balistice. E adevărat, aceste rachete interceptoare fac parte din apărarea antirachetă a NATO, căruia i se mai spune și scutul antibalistic al NATO. 

Vedeți, cum să se deosebească racheta balistică de racheta interceptoare când se lovesc una de alta în spațiul aerian, dacă nu poartă uniformă?! 

Modificat de Cristi
  • Apreciez 4
  • Membru
Publicat

😆

1516810769_declaratieMihaiFifor.PNG.7c87046094952064333ceb48ecf07d6c.PNG

Domnul ministru spune pe facebook că "Ministrul Afacerilor Interne va coordona direct ancheta la fața locului"

Ce credeţi o fi citit vreodată, măcar de curiozitate Codul de procedură penală:

Citat:

Organele de urmărire penală
Art. 55. - (6) Organele de cercetare penală ale poliției judiciare și organele de cercetare penală speciale își desfășoară activitatea de urmărire penală sub conducerea și supravegherea procurorului.
Competența procurorului
Art. 56. - (1) Procurorul conduce și controlează nemijlocit activitatea de urmărire penală a poliției judiciare și a altor organe de cercetare speciale și supraveghează ca actele de urmărire penală să fie efectuate cu respectarea dispozițiilor legale.

• Apreciez 3
  • Moderator
Publicat

Au început domnii ziarişti să încerce să-l combine pe domnul ministru intermar de interne. Priviţi aici.

Citat:

In seara aceasta, am primit din partea unui jurnalist Digi24, printr-un mesaj pe WhatsApp, invitația de a interveni telefonic pentru a “vorbi despre cazul Caracal”. La acest mesaj am răspuns, politicos, că acest caz se află la DIICOT, nu la MAI.
Acesta este motivul pentru care nu am competența de a comenta public, la televizor, pe marginea unei anchete în desfășurare. Pentru că acesta este "cazul Caracal" - o anchetă în curs, despre care nu sunt legitimat să comentez.
Fake-news-ul apărut ulterior este “Reacția lui Fifor la dezvăluirile că un șef de poliție încerca să obțină date de la interlopi, oferind date din dosar”. Așa cum se poate vedea în conversația cu jurnalistul Digi24, acest lucru nu a fost nicio secundă adus în discuție, iar răspunsul meu nu reprezintă vreo reacție la acest subiect.
Este riscantă distorsionarea realității, iar efectele pot fi realmente dăunătoare și periculoase pentru caz, pentru percepția publică, pentru dreptul cetateanului la o informare corecta. Fac un apel către jurnaliști, oameni pe care i-am pretuit si pe care ii pretuiesc, la respectarea veridicității faptelor prezentate.
Vorbim despre un caz amplu, care a generat un val de emoție uriaș la nivelul societății, caz in care contributia media a fost extrem de importanta.
În ceea ce privește legătura dintre Nicolae Alexe și reprezentantul unei firme locale de pază, există deja, de săptămâna trecută, o anchetă în curs, iar rezultatele acesteia vor fi comunicate ulterior finalizării.
Niciun ministru sau șef de instituție nu pot interfera cu aceste anchete, emițând păreri sau divulgând informații parțiale la televizor. Nu este nici corect si nici legal.
In ceea ce ma priveste, voi fi mereu gata sa raspund prompt si onest solicitarilor jurnalistilor, asa cum am facut de fiecare data.

fifor.PNG

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

Dar mediatizarea foarte mare a acestui caz, chiar în timpul anchetei, cu f. multe dezvăluri, știri și mărturii tot mai șocante, nu obligă cumva autoritățile statului să comunice oficial ? 🤔

Modificat de liliiro
  • Moderator
Publicat

Obsev că eşti membru nou pe acest forum, din acest motiv postarea ta o să rămână deşi nu are legătură cu subiectul topicului. Ce te rog să reţii este faptul că aici nu este facebook, aici există nişte reguli. Discuţiile se poartă în funcţie de subiectul topicului nu aşa la întâmplare. De asemenea, dacă nu eşti poliţist/poliţistă evită să postezi aici în secţiunea forumului dedicată Discuţiilor pe teme profesionale, pentru că majoritatea secţiunilor sunt dedicate discuţiilor dintre poliţişti. Site-ul se adresează în primul rând poliţiştilor. Pentru cei ce nu sunt poliţişti, există o secţiune intitulată Întreabă un poliţist. Îţi recomand să citeşti regulamentul forumului, pentru a evita eventuale neplăceri.

Revenind la întrebarea ta, deşi personal nu-l agreez deloc pe proaspătul ministru intermiar, trebuie să recunosc că are dreptate. Cei ce pot comunica oficial referitor la ancheta de la Caracal sunt procurorii de la DIICOT. După părerea mea deja au dat mult mai multe detalii din această anchetă (fiind nevoiţi în multe dintre situaţii tocmai pentru a mai reduce speculaţiile şi aberaţiile ziariştilor care au manipulat opinia publică fără nicio jenă) iar această mediatizare excesivă deja a făcut să se aleagă praful de această anchetă. Şi îţi dau un singur exemplu ca să înţelegi la ce mă refer: orice martor care vor dori să-l audieze cei ce fac ancheta nu va mai fi obiectiv în ce relatează, vor avea parte numai de martori manipulaţi de aberaţiile proştilor ce se perindă zilnic pe la televizor şi aberează fără încetare.

• Apreciez 2
Publicat

Ne-am pricopsit cu încă un ministru ce crede că principala activitate a poliţiei constă în patrulare şi numărul patrulelor pe străzi. E clar inca un habarnist.

fifor.PNG.dc3a596410ad1b0ccdc2af6a0f17bb28.PNG

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Să ziceţi voi că proaspătul ministru interimar de interne nu are umor!?

Să te prăpădeşti de râs, nimic altceva :))

fifor.PNG

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Eu sincer, mă întreb ce dracu fumează ăştia? 

Fifor-remilitarizare-politie.png

Îmi este foarte greu să cred că ţara asta e condusă de asemenea personaje care habar un au pe ce lume trăiesc. De la început am remarcat că omul e un căprar ce trăieşte cu impresia că e încă la MApN, dar să nu se documenteze şi să citească puţin înainte să vorbească, chiar nu îmi imaginam.

Publicat

Sărăcuţu de el, cică o să discute cu sindicatele :))

Militarizarea ar presupune dispariţia sindicatelor. Oare care să fie părerea sindicatelor ... mănăstire într-un picior, ghici ciupercă ce-i?!

Ideile creţe de acest gen trădează şi demonstrează că omul n-are nicio treabă, e complet pe lângă şi nu are soluţii

• Moderator
Publicat (modificat)

Efectul Dunning-Kruger este o eroare de apreciere în care persoane incompetente apreciază eronat competența lor ca fiind mult mai mare decât în realitate. Acest comportament se datorează incapacității persoanelor respective de a-și recunoaște nivelul lor, tocmai din cauza lipsei lor de cunoștințe în domeniu.

Un nivel de cunoștințe ridicat poate submina încrederea în sine, astfel că oamenii competenți pot crede în mod fals că și ceilalți cunosc lucrurile la fel ca ei. David Dunning și Justin Kruger de la Universitatea Cornelldescriu efectul drept „aprecierea greșită a incompetenței proprii, precum și aprecierea greșită a înaltei competențe a altora". 

Cred că asta este explicația pentru care unii ajung în astfel de funcții... 

Modificat de Cristi
  • Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Am aruncat şi eu o privire pe pagina de fb a domnului ministru.

Şi am găsit o postare în care domnul ministru este ... cu el însuşi :naughty:

fifor.PNG

• Moderator
Publicat

Domnu' Fifor s-a sucit! A întors-o imediat când a realizat ce gogomănie monumentală a scos pe guriţă

Fifor-căprărie.png

Omul a rămas cu apucături de căprărie obţinute în vermea când păstorea MApN-ul, iar aici la Interne e cam debusolat. La prima videoconferinţă cu structurile din teritoriu, organizată imediat după ce a fost numit în funcţie, problema ridicată de el a fost de ce nu sunt inspectorii şefi în uniformă, iar ce a urmat ştiţi cu toţii, dispoziţiile aberante cu portul uniformei.

stupid dumb and dumber GIF

• Apreciez 4
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Moderator
Publicat
Citat:

Fifor anunta OUG prin care functiile de conducere din MAI vor fi ocupate pe o perioada determinata

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a anuntat, vineri seara, ca saptamana viitoare va fi prezentata in Guvern o ordonanta de urgenta prin care se doreste, printre altele, ca functiile de conducere din MAI sa fie ocupate pe perioada determinata.

"Saptamana viitoare o sa prezentam in prima lectura in Guvern o ordonanta de urgenta prin care asezam si regandim in totalitate managementul fiecarui post de conducere din Ministerul Afacerilor Interne. Prin asta schimbam conditiile prin care se poate conduce de pilda un inspectorat de politie sau se poate avea un post de conducere. Ma refer la principiul unui mandat, unui contract de mandat", a declarat Mihai Fifor la Antena 3.

El a exemplificat ca in acest moment un inspector-sef isi poate pastra functia pana la pensionare.

"In momentul de fata, un inspector-sef care a luat un concurs este numit si stie ca poate ramane acolo daca nu se intampla lucruri grave in activitatea domniei sale pana la pensionare.

Sunt lucruri pe care le vom discuta si le vom analiza impreuna cu colegii din sindicate. Le vom pune in dezbatere publica, le vom pune in transparenta, pentru ca vrem sa facem o modificare legislativa cat se poate de serioasa si cat se poate de productiva.

Pe mine ma intereseaza ca atunci cand ai capatat un mandat de patru ani ca sef de structura in MAI sa intelegi ca trebuie sa iti faci datoria si sa te pot evalua in mod corect, transparent si sa pot sa stiu ca omul acela are un mandat pe care trebuie sa-l duca la capat pe criteriile de performanta pe care si le-a asumat", a precizat Fifor.

Sursa: Ziare.com

Se pare că ministrul Fifor citeşte ce scriem p-aici.

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Una tare rău ...

Cumpănaşu.png

Nu mai contează prevederile legale ... dacă omul e prieten cu "şăful ăl mare" se poate orice. Conform legislaţiei în vigoare, persoanele fizice care doresc pază şi protecţie trebuie să-şi angajeze o firmă privată de pază. Chiar sunt curios să văd dacă slugile din Jandarmerie oferă pază şi pentru alţi cetăţeni ameninţaţi. 

• Apreciez 3
  • Moderator
Publicat

Priviţi ce vise umede şi cum minte acest impostor Cumpănaşu

impostorul cumpănasu.PNG

Cică s-a încercat cu Poliţia ... dar a refuzat el :))  Cel mai probabil ai noştri le-au spus că nu se poate dpdv legal şi l-au trimis la plimbare. 

Închipuitul ăsta trăieşte cu impresia că el luptă împotriva clanurilor mafiote, la fel cum spunea cu ceva vreme în urmă că datorită lui există DGA în ministerul de interne.

Oricum e bine, că au şi jandarii supermegaspeciali ceva cu care să-şi ocupe timpul ... s-or fi săturat de spart cărămizi cu capul.

impostorul cumpănasu.PNG

Cred că domnul ministru Fifor va rămâne în amintirea acestui minister ca şi ... executantul ascultător al impostorului şi închipuitului Cumpănaşu, luptătorul intergalactic al luminii contra tuturor relelor de pe această planetă

• Apreciez 2
  • Moderator
Publicat

Eu as zice ca cineva sa facă niște cercetări cu privire la alocarea unor resurse ale statului roman fără niciun temei, în vederea protecției unui no name. Eu știam ca magistrații pot beneficia de protecție din partea Politiei și paza din partea Jandarmeriei, acest închipuit nu cred ca face parte din aceasta categorie. 

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat

L-or fi încadrat ca și martor protejat. La București se practică. S-a băgat treaba în fișa postului la OP, iar acum politiștii păzesc în uniformă, ușile diverselor persoane aka "martor protejat".

• Moderator
Publicat

Cu siguranţă nu e vorba de niciun martor protejat. Pentru a discuta de martor protejat trebuie să existe o decizie a magistratului conform art. 126 alin.(2) Cod proc. pen. şi există Legea 682/2002 care stabieşte foarte clar că Programul de protecţie a martorilor este competenţa Oficiului Naţional pentru Protecţia Martorilor, unitate operativă în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Aşa că ... jandari nu au atribuţii în această sferă, ei se pricep foarte bine să slugărească factorul politic infierent dacă e sau nu legal.

• Apreciez 2

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.