Jump to content
POLITISTI.ro

Accident cu victimă. Ce se poate şi trebuie făcut?


RobyyAdyy

Recommended Posts

Buna seara ,am si eu O intrebare pentru cei care se pricep care vor fii pașii de urmat in cazul in care soțul meu a accidentat pe cineva ,persoana respectiva nefiind pe trecerea de pietoni ci aproape la 10 metri diferența persoana respectiva nu a traversat pe trecere efectiv ,avea si casti in urechi vorbea la telefon ,soțul meu a facut un virajla dreapta asigurandu-se inainte ca nu este nimeni pe trecere avea 20-25 la ora si presupune ca aceasta a alergat direct in fata mașinii neasigurandu-se la rândul ei daca este pe trecere sau nu .Soțul meu a oprit s-a dus direct la ea sa vada daca este bine au chemat ambulanță oamenii care erau în zona si au vazut soțul meu la rândul lui a chemat poliția. Fata respectiva a acuzat o durere de picior nimic altceva ba chiar vorbea la telefon când soțul meu o întreba dacă este bine.A ajuns la poliție soțul meu si a fost întrebat dacă era pe trecere acesta spunând că nu era pe trecere ,domnul polițist a presupus că a aruncat o pe fata de pe trecere dar soțul meu i-a spus că pentru a o aruncă pe fata trebuia sa aiba viteza ,el nu avea cum să o arunce câțiva metrii pentru ca era la un viraj si nu avea cum să fie decat in a doua viteza ce putem face ca sunt si camere in zona ca sa putem dovedii  nevinovatia

Link to comment
  • Catalin changed the title to Accident cu victimă. Ce se poate şi trebuie făcut?
  • Moderator

Aveţi dreptul de a consulta dosarul, în condiţiile legii, dreptul de a avea un avocat ales, dreptul de a propune administrarea de probe în condiţiile prevăzute de lege, de a ridica excepţii şi de a pune concluzii, dreptul de a formula orice alte cereri ce ţin de soluţionarea laturii penale şi civile a cauzei;

Link to comment
  • 3 years later...

Buna ziua, 

Acum o săptămână, am fost implicata intr un accident. Șoferul era stationat iar eu pe bicicleta, a deschis portiera fara sa se asigure, nu am avut timp sa evit si m a izbit din plin. El si inca un baiat mi au sarit in ajutor, m au ajutat sa ma ridic ca nu puteam merge de durere dar după ce mi am revenit din soc, am plecat pt ca nu simteam ca e asa grav. Soferul nu vorbea nici romana nici engleza si nu înțelegeam ce zice. Seara mi s a umflat genunchiul si nu il puteam flexa deloc iar situatia s a inrautatit de atunci. Am aflat apoi ca se incadra la accidente rutiere si ca puteam suna la 112 sa anunt accidentul. Sincer, nu ma interesează sa obtin bani, dar sunt frustrata acum pt ca l am lasat sa scape asa usor. Mai pot face ceva? Nu am nicio informație despre sofer si nici pe martori nu i cunosc. 

Link to comment
  • 2 months later...

Bună seara,pe data 26.09.2022 la ora 10:30 în Ploiești, am accidentat fără să vreau un pieton pe trecerea de pieton și am înțeles că se numește "vătămare corporala din culpa(fără vina). Am urmat instrucțiunile polițistului la fața locului, în care am suflat în fiola și mi-a luat și analiza la UPU de alcoolemie rezultatul fiind negativ și rămânând și la fața locului la accident. În declarație am scris că am surprins un pieton pe capotă pe trecerea de pieton și am sunat și la 112 dar am uitat sa menționez ca am ajutat la ridicarea victimei și i-am dat și o sticla de apa.Tot în acea zi,mi s-a dat dovada să merg cele 15 zile și dacă vreau să mai merg cu mașina să plătesc acea recalculare alcoolemiei( aceea analiza de la UPU) pe care am și plătit la IML. O prelungesc lună de lună până la terminarea cazului. Expertiza mașini este ok nesuferind pagube. Menționez ca victima(doamna) a stat la UPU nici o zi adică a doua zi a fost externata în jurul orei 09(27.09.2022) unde am și văzut-o la IML pe la vreo 09:30.A doua zi am fost și am plătit aceea recalculare IML
și în momentul actual am prelungit dovada cu încă o luna și luna noiembrie .Am întrat pe fir cu un avocat dar mi-a spus sa stau liniștită pana mă sună politia și atunci o să vorbesc și cu victima. Menționez că pe data de 06.10.2022 am văzut-o pe doamna(victima) pe picioarele ei stând de vorba cu doua prietene ale ei și cu cafeaua în mana.În momentul actual doamna(victima) este în stare buna și am înțeles ca nu a depus plangere pana în acest momentul.
Întrebarile sunt:
1)Cazul acesta cum se poate termina, că din câte am înțeles poate fi și suspendat permis sau anulare permis?
2)Cum pot face în legătură cu victima să pot vb cu ea, să văd ce intenții are, ce daune morale pot sa îi ofer în momentul în care mi-a interzis avocatul și mi-a zis sa aștept?
3) Sau ce urmări pot avea după acest accident?Am tot cautat răspunsuri despre caz și nu mi le oferă nimeni.
3)În acest dosar contează martorii dacă nu provin din familie?
4)Cam cât timp durează dacă victima nu a depus plangere să se soluționeze cazul după lege? Poate dura ani sau luni la acest caz?

Link to comment
  • Moderator

@Leoaica

În cel mai fericit caz pentru tine poţi primi o suspendare a dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 zile, conform prevederilor art. 103 alin. (1) lit. d, din OUG 195/2002 republicată. La fel de bine există şi posibilitatea anulării permisului de conducere conform prev. art. 114 alin. (1) lit. a.
Nu avem cum să-ţi oferim un răspuns concret pentru că nu ştim ce conţine dosarul de urmărire penală. Consultarea dosarului o poate face avocatul. Tot el îţi poate răspunde şi la întrebări. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.