Jump to content
POLITISTI.ro

Dupa terminarea Scolii de Politie


Cezaryk5o

Recommended Posts

Cum spune si titlul am o nelamurire ... Ce se intampla dupa terminarea Scolii de Politie ?

Sunt obligat sa ma angajez unde gasesc un loc vacant sau pot astepta un loc vacant in municipiul meu ?

Am certitudinea ca voi "avea si eu loc pe undeva" dupa terminarea Scolii de Politie adica pot gasi vre-un loc unde sa ma angajez ( evident in Politie) ?

Link to comment
  • Moderator

Cerasela, Cezar nici macar nu a intrat la Scoala de Politie, ii place doar sa puna intrebari de genul : "Hotii au fata de hoti sau voi cum ii recunoasteti?". Domnule Cezar, daca ati fi citit cu atentie topicurile din acest forum, atunci ati fi vazut cam cum stau lucrurile prin aceasta institutie.

Edited by Kmcoio
  • Upvote 1
Link to comment
  • Member

În prezent, procedura e în felul următor. După ce urmezi cei 2 ani de şcolarizare, ai o medie la disciplinele pe care le studiezi pe parcursul acestor 2 ani. Ea reprezintă 75% din media de absolvire. La sfârşit, vei susţine 3 probe ale examenului final (oral,practic respectiv scris), acestea 3 formând o altă medie care reprezintă 25% din media finală de absolvire.

Cu media asta se face o ierarhie comună ( Şcoala de la Câmpina şi cea de la Cluj ), în ordinea descrescătoare a mediilor, a tuturor absolvenţilor din promoţia respectivă.

IGPR-ul alocă un anumit număr de locuri pentru fiecare judeţ, iar apoi fiecare absolvent îşi alege, în timp real ( există un panou care actualizează mereu numărul locurilor pe judeţ ), începând de la cel cu cea mai mare medie şi terminând cu cel cu ultima medie, judeţul în care va opta să lucreze, în funcţie de câte locuri au mai rămas vacante.

Apoi, după ce te prezinţi la IPJ-ul unde ai fost repartizat, mai departe vei fi repartizat (teoretic după aceeaşi medie, dar aici este bucătăria internă a fiecărui judeţ şi nu mai depinde de şcoală ) la subunitatea în care urmează să lucrezi ( post de poliţie / secţia de poliţie rurală / poliţie orăşenească / poliţie municipală ).

Cam aşa e procedura acum. Sper că ai înţeles ! :emo-yessir:

  • Upvote 2
Link to comment

Dupa terminarea scolii de politie stai 6 luni acasa..sa te relaxezi..

Si urmaresti cu real interes la tv sa vezi DACA mai exista politie si/sau daca politia pentru care te-ai pregatit 2-3 ani nu a devenit intre timp "gardienii publici" (scuze, evit sa folosesc termenul de ..... comunitara, locala, primariala, balacareala)

  • Upvote 4
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.