Jump to content
POLITISTI.ro

Vinovăţia în cazul semnalizării schimbării direcţiei?

radu34

Recommended Posts

Ajung la o intersectie. Am STOP la intersectia cu drumul cu prioritate. O masina vine din stanga, pe drumul cu prioritate, semnalizeaza dreapta. Ma asigur in dreapta, incep virajul stanga si ma trezesc in masina care tocmai semnalizase dreapta. A cui e vina?

Multumesc

• Catalin changed the title to Vinovăţia în cazul semnalizării schimbării direcţiei?
  • Moderator

De unde ştii că semnaliza faptul că va vira spre dreapta şi nu semnaliza faptul că va opri pe partea dreaptă imediat după intersecţie? 

Semnalizarea schimbării direcţiei de mers, a opririi sau în orice alte scopuri nu crează obligaţii sau restricţii nici pentru cel ce o efectuează cât nici pentru ceilalţi participanţi la trafic, ci are un rol pur informativ.

daca nu m a insel, semnalizarea, in speta spre dreapta, e valabila pentru prima posibilitate de schimbare a directiei (nu semnalizezi cu o intersectie inainte ca faci dreapta sau te injura copios toata lumea... Deci nu exista nicio obligatie de a semnaliza „corect”? Eu n-am gasit altceva decat obligatia de a semnaliza schimbarea directiei de mers dar am vrut sa stiu din practica care e situatia. Cu alte cuvinte, daca n-ai prioritate, trebuie sa astepti pana la schimbarea efectiva a directiei ca sa fii de partea legii?

• 1 month later...
  • Moderator

Eu sunt curios cum dracului luaţi permisele de conducere. Sincer. Cele mai elementare întrebări la sală sunt de genul : Care autoturism trece primul prin intersecţie?

Normal că trebuie să aştepţi până la finalizarea manevrei de către cel care are prioritate.