Jump to content
POLITISTI.ro

Vinovăţia în cazul semnalizării schimbării direcţiei?


radu34

Recommended Posts

Ajung la o intersectie. Am STOP la intersectia cu drumul cu prioritate. O masina vine din stanga, pe drumul cu prioritate, semnalizeaza dreapta. Ma asigur in dreapta, incep virajul stanga si ma trezesc in masina care tocmai semnalizase dreapta. A cui e vina?

Multumesc

Link to comment
  • Catalin changed the title to Vinovăţia în cazul semnalizării schimbării direcţiei?
  • Moderator

De unde ştii că semnaliza faptul că va vira spre dreapta şi nu semnaliza faptul că va opri pe partea dreaptă imediat după intersecţie? 

Semnalizarea schimbării direcţiei de mers, a opririi sau în orice alte scopuri nu crează obligaţii sau restricţii nici pentru cel ce o efectuează cât nici pentru ceilalţi participanţi la trafic, ci are un rol pur informativ.

 

Link to comment

daca nu m a insel, semnalizarea, in speta spre dreapta, e valabila pentru prima posibilitate de schimbare a directiei (nu semnalizezi cu o intersectie inainte ca faci dreapta sau te injura copios toata lumea... Deci nu exista nicio obligatie de a semnaliza „corect”? Eu n-am gasit altceva decat obligatia de a semnaliza schimbarea directiei de mers dar am vrut sa stiu din practica care e situatia. Cu alte cuvinte, daca n-ai prioritate, trebuie sa astepti pana la schimbarea efectiva a directiei ca sa fii de partea legii?

Link to comment
  • 1 month later...
  • Moderator

Eu sunt curios cum dracului luaţi permisele de conducere. Sincer. Cele mai elementare întrebări la sală sunt de genul : Care autoturism trece primul prin intersecţie?

Normal că trebuie să aştepţi până la finalizarea manevrei de către cel care are prioritate. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.