Jump to content
POLITISTI.ro

Politia Rutiera echipata cu Lotus Evora S

Rusy

Recommended Posts

Politia Rutiera, probabil autostrazi sper sa nu ma insel si sa nu ajunga pe mana la nu stiu care mare sef din politie va fi dotata cu Lotus Evora S.

..................................

Interpelat de catre realizatorul emisiunii News Magazine de la Ant.3, Iosif Buble, despre folosirea acestui Lotus de catre seful politiei autostrazi, dl. Dinita a raspuns: (de la minutul 19:00) :doh:

http://inregistrari.antena3.ro/view-13_Aug-2011-News_Magazine_cu_Iosif_Buble-74.html

Se pare ca, folosindu-se de acest tertip (..."dl. X e lucrator de politie"...) acest Lotus nu va mai avea ocazia sa fie folosit de catre politistii adevarati... :clip:

Edited by videosuzy

marketing - nemarketing la masina asta in 2 ani de zile trebuie facute revizii,chiar daca circula sau nu , schimburi de ulei filtre senzori ,cauciucuri,cauciucuri de iarna, se mai defecteaza una alta ,deci intr-un fel sau altul statul tot va fi incasat un pic pentru masina respectiva chiar de e donatie reviziile si toate cele trebuie facute la reprezentanta si banuiesc ca nu intra in superoferta donatiei .Am mai vazut pe la tv genul asta de contracte cu statul , cand unui spital i-a fost donat un aparat , apoi in aparatul respectiv erau nevoiti sa foloseasca doar reactivi cumparati de la firma ce a donat aparatul si s-au ales cu un client fidel.

Daca mai e si un ghinion sa fie pocnita , cum a patit Lancer EVO dinainte, serviceul respectiv o sa aibe o comanda de piese de o gramada de bani ,deci iarasi un castig .

Nu stiu daca este cazul si aici si daca chiar asa este , dar trebuie sa ne obisnuim ca nimic nu este gratis si ca nimic din ce pare gratis si e asa . :)

Asadar masina aia s-ar putea sa produca un pic mai mult pentru respectiva firma decat daca statea in showroom la privit .

Si la mazda iti oferta 7 ani garantie , dar in aia 7 ani cat ai garantie te usca de bani pentru ca esti nevoit sa faci reviziile la ei .

Edited by CristiXP
  • Moderator

Si ce vrei sa spui in fond?

Ar fi fost o decizie mai inteleapta ca Politia Romana sa nu accepte o astfel de propunere/colaborare?

Pana la urma e si normal ca sa aiba de castigat mai mult importatorul decat daca o tinea in sowroom. Daca nu ar exista aceste avantaje, poti fi convins ca nu mai apareau astfel de propuneri. Iar in aceste cazuri ambele parti au de castigat. Acum ca una dintre ele, are mai mult sau mai putin, e normal.

Nicidecum . Doar voiam sa scot in evidenta ca sunt avantaje ale celor care au imprumutat-o mult mai mari decat o simpla prezentare a masinii ,pentru care bineinteles ca va plati statul . Nu stiu cat de necesara e masina asta ,poate gresesc eu ,dar eu vad treaba astfel : Iti dau ceva gratis de care tu nu ai neaparata nevoie , iar prin chestia asta eu o sa primesc niste bani de la stat si nu putini pentru intretinerea masinii respective .Deci totul se bazeaza pe cat de necesara e masina asta .Daca este neaparata nevoie de ea si ajuta foarte mult pe autostrada sau unde ar putea fi ea folosita ,faptul ca o ai 2 ani gratis si ii platesti doar intretinerea este intr-adevar un castig enorm ,dar daca nu ai neaparata nevoie de asa ceva si nu o folosesti si totusi platesti intretinerea ei , mi se pare o cheltuiala in plus .

Oricum o luam , pentru Politie este un castig pentru ca e o dotare in plus ,insa pentru stat imi pare a fi o pierdere,si cum bineinteles din contractele cu statul cineva are de castigat , cei ce au pus la dispozitie masina sunt pe castig ,nu mi se pare decat o alta metoda de a jecmani statul de niste bani , facuta de de niste oameni care isi cunosc bine interesele .

Edited by CristiXP

pai cand reprezentanta o sa te oblige sa cumperi nu stiu ce gume pe 18-19-20 " de o costa vreo 20-30 de mil cauciucul ,sau nimeresti o masina care e dotata cu semislickuri din fabrica care ti le toceste in 1000-2000 km.Din cate am vazut intervalele de service la ea nu sunt exagerate , si nici preturile pe revizie , erau undeva la 400 lire / revizie deci in limita bunului simt ,poate chiar mai mici decat la un logan diesel la schimbare de distributie:)) . Per total aia era ideea, ca o sa gaseasca modalitati sa faca din chestia asta ceva profitabil pentru ei .

Edited by CristiXP
  • Moderator

Sa fim seriosi, masina aia e noua, in garantie si va fi folosita numai pentru doi ani. Castigul de imagine al Politiei Romane este indiscutabil. Sunt tari mult mai importante ca a nostra ce nu au fost alese de catre Lotus pentru o astfel de miscare si ar trebui sa fim mandri de acest lucru, ca sa nu mai vorbim si despre faptul ca datorita mediatizarii excesive se mai puncteaza si la capitolul preventiei. Cocalarului roman cu lantul de 1kg la gat si care conduce un BMW M, datorita IQ-ului ce tinde catre zero, in urma vizionarii acestor reportaje de pe la TV (pentru ca e greu de crezut ca va citi vreun articol din presa scrisa) ii va ramane in subconstient un singur lucru -> pe autostrada politia se da cu un supercar Lotus.

Involuntar vor fi si cateva astfel de specimene ce se vor mai tempera in a conduce ca niste descreierati tocmai datorita acestei imagini ce le ramane tiparita in subconstient. Iar asta e un mare castig, ce nu se poate cuantifica in bani, pentru ca singuranta si securitatea pe drum e greu de cuantificat, la fel ca si viata unui nevinovat ce este schilodit sau chiar ucis de un inconstient ce doreste sa braveze.

In concluzie, jaful si furtul din bani publici nu are loc aici, in alte parti se practica, chiar si daca am presupune ca chltuielile de intretinere s-ar ridica la sume insemnate, sunt un mizilic in comparatie cu sumele de bani pe care politia le-ar fi platit intr-o campanie media de prevenire care se se fi apropiat macar de impactul ce l-a avut aceasta colaborare.

Dar asa suntem noi romanii ... foarte superficiali in gandire si carcotasi din nastere.

• Upvote 2
  • Moderator

Si e normal sa fie asa. Nu crezi?

Asta e o trasatura de baza a filozofiei capitalismului, unde toata lumea isi urmareste interesul. Important este sa constientizam acest lucru si sa actionam in consecinta.

Nu ma refeream la tine in special. Daca ai sa citesti comentariile pe la diversele articole din ziarele online, sau pe feisbuc, forumuri, etc, o sa-mi dai dreptate cand spun ca in general romanii privesc foarte superficial lucrurile.

• 3 weeks later...

Atat de frica le-a fost si le e incat vedem incontinuu numa` scoruri d`alea fantoma gen -- 233,242,246,235 si pe ici pe colo cate un 190,195 ... and guess what nu sunt linii RATB :D

• Upvote 1
  • Downvote 1