Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0
Sign in to follow this  
wdec252002

Replică (armă) airsoft in scop de autoaparare

Question

wdec252002

Salut! Asa cum am specificat și în titlu ma intereseaza legalitatea și oportunitatea folosirii unei arme clasificate ca și replica airsoft in scop de autoapărare. Am citit mult pe acest forum despre acest lucru dar sunt răspunsuri pe care nu le-am gasit. Am citit si legea armelor și uzul de arma, am facut si o armată cândva și stiu ce este o arma. Nu vreau sa ma joc cu ea si nu vreau sa fac pe grozăvul. Situația este in felul urmator.  Prin natura afacerii pe care o am se intampla ca aproape zilnic sa am asupra mea sume mari de bani. Umblu cu ei seara târziu și pe tot felul de străduțe. Vreau o modalitate minima de a putea sa fac fata unui eventual atac asupra mea. Mă feresc de o arma neletale pt ca mi se pare prea periculoasă și o responsabilitate foarte mare pentru mine. Prea complicat cu permise, cursuri etc si uzul de arma conform legislatiei de la noi face aproape inutilizabila o astfel de arma. Oricat esti de indreptatit sa o folosesti tot te alegi cu un dosar penal si o posibila condamnare. Am găsit de curând in magazinele de la noi o replica airsoft facuta exclusiv pentru aparare si care este si prea puternica pentru un joc. Revolverul are calibru 50, cu bile de cauciuc dense de 2,3 grame trece de 15 jouli și viteza bilei se apropie de 200  m/s. Mai mult, există și un accesoriu facut tot pentru acest revolver sub forma unui lansator de gel cu piper care sa atașează replicii. 

Intrebarea mea e cum sa fac sa fie legal portul și, doamne fereste, uzul unei asemenea replici in scop de autoapărare? Multumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
Catalin

Legea interzice o astfel de practică. Replicile airsoft pot fi folosite doar în spaţiile de agrement special amenajate n acest scop, nu te poţi plimba pe stradă cu ele.
Acele reguli prevăzute de lege pentru cei ce vor să devină posesori de arme au rolul şi rostul lor. Dacă nu doreşti şi ţi se pare prea complicat cu permise, cursuri şi uzul de armă, atunci îţi recomand să te orientezi către alte modalităţi prin care să-ţi asiguri securitatea. Nu irosi energia pentru a căuta modalităţi prin care să ocoleşti legea.
Dacă spui că manipulezi sume mari de bani zilnic, poţi apela la o gardă de corp, ca să nu te complici cu permise, cursuri sau prevederi ale legii.
Ceea ce vrei tu să faci nu-ţi va spori securitatea, ba din contră, o să sporească pericolul. Întrucât doar tu ştii că nu este vb de o armă de foc ci o replică, astfel că involuntar sau chiar intenţionat te vei şi "juca", iar cei din jurul tău nu cunosc acest detaliu ... şi în felul ăsta se pot produce tot felul de neplăceri sau chiar tragedii. Vezi-ţi de treaba ta dacă nu vrei să ai de a face cu permise, cursuri şi prevederi legale, pentru că nu e o jocă, chiar dacă e vb de o replică.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Armand2

Buna seara/ziua.

Deci am o nelamurire si nu prea am timp sa citesc, asa ca m-am gandit sa intreb aici.(Este prima postare pe un forum de genul, scuzati greselile de scriere etc.)

Avand in vedere cate se aud/vad in Romania in ultimul timp, frica de a merge pe strada creste.

Fiind motociclist umblu destul de mult si pe timp de noapte, am in dotare un spray cu piper (pentru anumite cazuri), intrebarea mea este urmatoarea:

Ce trebuie sa fac, ca sa pot umbla cu un pistol de tip airsoft, care sa il tin in vesta in permanenta.(Precizez ca nu la vedere, un loc special in vesta de piele cu tot cu toc daca e nevoie)

Si daca asi putea tine pistolul acolo, daca ma opreste politia, trebuie sa ii spun de el?La vama exista probleme?

(Probabil suna extrem de prostec tot ce am intrebat, dar mai bine sa fiu sigur de ceea ce fac)

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
viobra

Citește cu atenție postarea anterioară postării tale. @Catalin a menționat acolo că nu poți purta armele de tip airsoft că pe o armă cu destinația autoapărare, destinația acestora fiind de agrement.  

Pentru autoapărare trebuie respectată procedura autorizării în vederea procurării unei astfel de arme.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
AlexKH

Am si eu o intrebare despre pistoalele airsoft

Vreau sa imi achiziționez un pistol Walter P99 Dao,putere 2 jouli

Întrebarea e următoarea

Dacă eu plec linistit din poligon spre casă,iar pe stradă vine unu cu un cuțit,pumnal sau retardat mintal care este pus pe scandal... pot sa il scot in mod de auto apărare ? 

Sau dacă văd pe cineva pe strada care este agresat/ă, pot doar să mă uit sau să il și folosesc

Am înțeles că pot face atestat la IPJ,pentru arme neletale,ce pot folosi ca proiectile bile de cauciuc,este adevărat?

Altă întrebare

Dacă merg de exemplu,la un service pentru arme neletale să-l repar si îmi face un polițist control,îl găsește în geantă,fără proiectile,poate să îmi facă ceva? 

Am citit codul penal,ce am înteles din el a fost:

1.Nu te duci cu el la miting,adunări,locuri de joacă,în autobuz

2.Dacă nu fac uz de armă, gen cănd îl scot la intimidare(nu să și trag) nu se întâmplă nimic,adică dosar penal sau încălcarea codului penal

Ideea e,pot să îl scot în caz limitat,adică în apărarea mea,a unei persoane...sau îl las pe agresor să mă și omoare,că eu nu pot să îl scot că na,mai bine intru in pământ decât să îmi faca dosar penal

Vă întreb,pentru că am fost agresat fizic de 5 persoane(adică bătut în public in ziua mare ) fiind cică victimă colaterală,dar eu nu aveam tangență cu nimeni(nu sunt persoană de scandal sau să caut scandal)

Nu mă luați cu,"du-te la poliție"...am fost,am dat declarații si nici până acum nu au făcut nimic

Vreau să știu părerea dvs,adică ca polițist și ca persoană în viața de zi cu zi

Logic,fiind în haine de civil,si dvs veți putea fi agresat fizic având pistol airsoft în mașină,în toc etc...Ce faceți,respectați codul penal și îi lăsați să vă omoare,știind că vă așteaptă cineva acasă sau scoateți pistolul să vă apărați? 

Până la urmă,este un pistol,cu proiectile de speriat,doar că are detalii ca o armă de foc adevărată

Vă mulțumesc pentru timpul acordat

(Nu vreau sa imi scrieti din codul penal,ci din viata dvs de polițist și din viața de zi cu zi)

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Marius

Studiază Legea 295/2004, întucât confunzi armele neletale cu jucăriile. Replicile airsof NU sunt arme, sunt doar nişte jucării pentru care nu este necesară niciun fel de autorizare. Tocmai din aceste motive afirmaţiile acestea referitoare la cumpărarea unor jucării (replici airsoft) pentru a fi folosite pt autoapărare, sunt doar afirmaţii şi scenarii infantile, puţin spus hilare.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.