Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Mutarea la o structură operativă


Zadeek
 Share

Question

Bună ziua. Un ofițer de poliție care își desfășoară activitatea la Serviciul Logistic, fiind licențiat în științe administrative, se poate muta pe viitor la o structură operativă? Mulțumesc anticipat celor care își rup din timp să mă lămurească.

Link to comment
Share on other sites

7 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Buna, as avea o intrebare, poate ma puteti ajuta voi cu un raspuns.

Am fost incadrat direct pe un post de Agent la Serviciul Comunicatii si Informatica(nu cred ca este relevant judetul). As vrea sa stiu daca am ceva sanse sa ma mut de la SCI la SOP(mai exact la un post de politie pe post de ajutor de sef de post) pentru ca mi-ar fi mai usor cu naveta(ar fi mai aproape de casa)? Deocamdata nu ma pot muta pentru ca nu am indeplinit inca 2 ani de cand sunt incadrat, dar as vrea sa stiu daca as avea ceva sanse dupa ce se gata perioada de 2 ani? Si presupun ca ar trebui sa fac ceva cursuri si sa dau un examen inainte de definitivarea in functie, asa-i? Scuzati-ma daca topicul nu e bun, dar nu am gasit unul mai potrivit pentru intrebarea mea.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Perioada de proba (tutela profesionala) in cazul tau a fost de 6 luni de la incadrarea din sursa externa. Care ma gandesc ca au trecut deja.

Dupa trecerea termenului de 2 ani de la incadrarea la SCI din sursa externa, te poti muta oriunde indeplinesti conditiile din fisa postului (cam peste tot, regulile privind studiile sunt mult mai lejere la agenti fata de ofiteri).

Vei putea fi mutat la ordine publica (trendul e invers, de mutat de la OP oriunde altundeva), vei fi bagat in tutela profesionala de 3 luni ca urmare a schimbarii profilului de activitate (care e doar o formalitate birocratica) de catre cei de la Biroul/Serviciul de Pregatire Profesionala si apoi se vor face demersuri pt. tine sa fii desemnat ca organ de cercetare penala al politiei judiciare si ca politist rutier. Ulterior numirii tale, nu e obligatoriu inainte.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Ok, multumesc de informatie, dar credeam ca este ceva mai complicat de atat. Bine, sunt constient ca probabil trebuie sa fie de acord ambii sefi de serviciu(si de la SCI si de la SOP), precum si inspectorul-sef.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Nu, este necesar pe raportul tau doar avizul celui unde te muti (SOP sau seful sectiei care arondeaza p.p.comunal respectiv), nu si al celui de la SCI.

Insa, daca doreste, poate cere punct de vedere si de la SCI, inspectorul sef. Nu conteaza pana la la urma ce scriu cei de la structurile de unde pleci/unde te duci, aprobarea/respingerea finala a raportului o da inspectorul sef, care poate sau nu sa tina cont de avizul/avizele consultative ale lor.

Edited by ScanBlu
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Buna ziua! Daca am obtinut prin incadrare din sursa externa functia de agent principal in cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, dupa perioada de 2 ani ma pot muta la alta structura(de ex rutiera)? Si a doua intrebare, care este salariul de baza?Multumesc!!!

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Da, te poti muta, insa trebuie si acordul I.G.P.R. si DRPCIV. Insa vezi prima data daca obtii acordul de mutare de la SRPCIV-ul unde esti titular(a) in prezent. Ca aici este problema principala, deficitul de personal de la toate structurile.

Salariul de baza este usor mai mare decat cel pe care il ai si in prezent la SRPCIV (undeva pe la 10-20%), posibil functia sa fie mai mica la Serv. Rutier/Bir. Rutier unde speri sa te poti muta (adica agent I sau II), in schimb iti creste sporul de conditii de pericol deosebit+o sa lucrezi ore de noapte/sambete si duminici, care sunt platite+ulterior sporul pt. risc si suprasolicitare neuropsihica pe care o sa il obtii dupa desemnarea ca organ de cercetare penala al politiei judiciare. Ca si cuantum net de spus exact este f.greu, cu harababura salariala de dupa 2010, doar in aplicatia Maisal de la structura de Financiar se poate face o simulare legata de salariul potential de dobandit.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.