Jump to content
POLITISTI.ro

Breaking News: Sportivii si cantaretii nu vor mai fi politisti


Catalin
 Share

Recommended Posts

  • Moderator

MAI a finalizat un act normativ în care gradele se vor obţine prin lege. În Ansamblul "Ciocârlia" vor cânta numai civili.

Sportivii, cântăreţii sau chelnerii din MAI nu vor mai purta uniformă. Acestea sunt unele dintre prevederile proiectului de lege finalizat, în varianta propusă de minister.

În exclusivitate pentru "Evenimentul zilei", ministrul Traian Igaş a dezvăluit câteva dintre cele mai importante decizii care urmează să fie supuse dezbaterii publice, începând de săptămâna viitoare. Reglementările vor putea intra în vigoare anul viitor.

Subofiţerii nu mai putea deveni ofiţeri

Una dintre aceste modificări face referire la corpul ofiţerilor. Conform noului statut, acesta va fi format doar din absolvenţi ai sistemului de învăţământ superior. "Adică nu mai poţi să accezi prin examen de la subofiţer la ofiţer", precizează ministrul. Totodată, nu se vor mai face transferuri dintr-o structură a ministerului în alta. "Practic, nu vor mai putea deveni poliţişti cei care sunt în Jandarmerie", a adăugat oficialul MAI.

În privinţa mult disputatei probleme a angajărilor din surse externe, metodă prin care au ajuns ofiţeri de poliţie ingineri sau absolvenţi ai facultăţilor de agronomie, Igaş susţine că, din sursă externă, vor fi angajaţi doar specialişti cum sunt chimiştii sau informaticienii.

"Aceştia din urmă nu vor mai ajunge poliţişti la ordine publică. Ofiţerii specialişti pot să crească în grad, dar doar în acel domeniu de activitate. În operativ, la fel, ofiţerii specialişti se ocupă de domeniul lor. Informaticianul, de exemplu, poate fi ofiţer operativ în cadrul combaterii criminalităţii informatice", a explicat Igaş.

Noul statut prevede că va fi nevoie de trei ani pentru a avansa de la gradul de subinspector la cel de inspector, iar între celelalte grade, perioada este de cinci ani. "Se clarifică modul de acordare a gradului înainte de termen: până acum se făceau prin ordin al ministrului, apăreau derogări etc. Avansarea va fi reglementată prin lege", a precizat ministrul.

O altă modificare adusă statutului se referă la poliţiştii trimişi în judecată. "Aceştia vor fi suspendaţi, ceea ce înseamnă că nu vor mai fi plătiţi. Dacă sunt nevinovaţi, vor fi repuşi în funcţie şi îşi vor primi drepturile băneşti. Dacă nu, pleacă din sistem", susţine Igaş.

Dinamovişti fără uniformă

Au fost stabilite măsuri tranzitorii astfel încât cei care, în prezent, îşi desfăşoară activitatea în structuri administrative, precum Centrul Cultural sau la Clubul Dinamo, unde nu se va mai aplică statutul poliţistului, îşi vor păstra calitatea de poliţist până la ieşirea din sistem. Este cazul sportivilor de la Clubul Sportiv "Dinamo" sau a membrilor din cadrul Ansamblului Artistic "Ciocârlia" al Centrului Cultural al MAI. "În situaţia în care aceste funcţii se eliberează, ele se vor transforma în funcţii de personal contractual", a concluzionat Igaş.

"Actualii sportivi şi cântăreţi îşi vor păstra calitatea de poliţist până la ieşirea din sistem. Cei care vin, vor fi angajaţi civili.“

TRAIAN IGAŞ, Ministrul Administraţiei şi Internelor

OPOZIŢIE

"Clubul Dinamo trebuia desfiinţat de mult"

Emil Păscuţ, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor din România, "Diamantul", a declarat că ministrul are la dispoziţie un cadru legislativ care îi oferă mecanisme suficiente să cureţe Ministerul Internelor de funcţionari corupţi şi “piloşi". “Sunt 221 de falşi poliţişti, în realitate sportivi şi personal de deservire, în cadrul Clubului Sportiv Dinamo. Ei sunt ţinuţi ilegal pe funcţii de poliţie, în condiţiile în care agenţi de poliţie din cadrul secţiilor de poliţie, din stradă şi nu din birouri, au fost puşi la dispoziţie în vederea concedierii. Acest club trebuia să fie desfiinţat demult şi transformat într-o bază sportivă pentru pregătirea fizică a poliţiştilor", este de părere Păscuţ.

sursa: Evenimentul zilei

Link to comment
Share on other sites

Mi se pare si normal . Politist este acela care prinde hoti !

Tin sa felicit daca s-a ( se ) finalizat acest proiect legislativ !

Edited by Eduard
Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Daca o sa citesti cu atentie, aici este vorba despre proiectul de modificare a statutului politistului, ce e plin de discriminari si incalcari ale unor drepturi fundamentale, cum este de exemplu principiului prezumtiei de nevinovatie, ba mai mult transforma politistii in niste sclavi ai sefilor ce vor fi numiti politic in mod oficial pe durata unor mandate de 4 ani.

Asta e doar o petarda de consternare, problema lautarilor chelnerilor si a sportivilor ... pentru ca stiu ca prinde bine la public.

In schimb, proiectul prevede o multime de modificari aberante menite sa ne transforme in niste sclavi pe plantatie si sa politizeze aceasta institutie oficial si total.

Link to comment
Share on other sites

  • Membru

Am o singura intrebare daca subofiterii nu vor mai accede in clasa ofiterilor, Ministerul Ad si Int. de unde isi va procura acei ofiteri? Va scolariza AdP un numar asa de mare de oameni incat sa acopere toate locurile? sau se vor incadra inca 30.000 de "verisori" dupa cum spunea Dl. Igas? :ner:

Link to comment
Share on other sites

Din cate am inteles din ce a zis ministrul se pare ca subofiterii nu mai pot avansa in corpul ofiterilor prin examen,si singurul mod prin care ar putea sa faca asta e Academia de Politie la ff. :hmmmt:

Link to comment
Share on other sites

e praf in ochi acest proiect..seamana izbitor cu prima varianta a statutului...

daca esti cercetat, nu mai primesti salariu?! si daca esti nevinovat, vei primi banii inapoi?! daca procesul dureaza ani de zile, din ce va trai acel politist?!

ofiterii nu vor mai proveni din agenti( nu subofiteri-nu suntem militarizati), AdP va scoate " specialisti " pe banda rulanta! cine are experienta muncii in teren si stie realitatile de zi cu zi? Oare nu agentul? Ar trebui ca toti ofiterii sa provina din agenti din operativ......

Edited by maximo
Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Din cate am inteles din ce a zis ministrul se pare ca subofiterii nu mai pot avansa in corpul ofiterilor prin examen,si singurul mod prin care ar putea sa faca asta e Academia de Politie la ff. :hmmmt:

E doar o mascarada, pentru ca agentului care merge la AdP i se suspenda raporturile de serviciu si nu mai primeste salariu.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.