Jump to content
POLITISTI.ro

Amenințare pistol airsoft


microrex

Recommended Posts

Buna ziua, vreau sa ma lămuriți în legătură cu următoarea problema. In timp ce ma deplasam spre casă un șofer nu face stopul si imi taie calea, il claxonez insistent si tot el are ceva de zis ma înjură, imi arata semne obscene si opreste masina. Greșeală mea a fost ca am intors masina si m am dat jos având în mana un pistol de tip airsoft, acesta imediat fugind. Acum sunt chemat la poliție pentru că acesta a depus plângere pentru amenintare. Vreau sa stiu ce as putea sa patesc, am citit diferite păreri dar nici una nu e profesională. Tin sa mentionez ca nu am îndreptat pistolul, sa targ sau sa l amenint verbal. Va multimesc!

Link to comment
  • Moderator

Există infracţiunea prevăzută de art. 206 C. pen. constând în acţiunea unei persoane de a ameninţa o altă persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare, de natură să îi producă celei din urmă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an. Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, iar împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală. 
Chiar şi în situaţia în care cel ce săvârşeşte fapta ameninţă victima cu o armă/cuţit/bâtă/etc. sau orice alt instrument de acest gen, fără să fi făcut nicio mişcare prin care să pună în executare intenţia sa de a o vătăma/ucide etc., va răspunde pentru infracţiunea de ameninţare deoarece, prin simpla arătare a "instumentului" cu care urmează să comită fapta, nu face decât să-i comunice victimei hotărârea luată, fără să treacă efectiv la executarea acţiunii pe care a hotărât să o comita, de natură să alarmeze victima, să-i producă o temere serioasă. Chestiunea asta a fost stabilită în practica judiciară printr-o soluţie a instanţei supreme.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.