Jump to content
POLITISTI.ro

  • 0
microrex

Amenințare pistol airsoft

Întrebare

microrex

Buna ziua, vreau sa ma lămuriți în legătură cu următoarea problema. In timp ce ma deplasam spre casă un șofer nu face stopul si imi taie calea, il claxonez insistent si tot el are ceva de zis ma înjură, imi arata semne obscene si opreste masina. Greșeală mea a fost ca am intors masina si m am dat jos având în mana un pistol de tip airsoft, acesta imediat fugind. Acum sunt chemat la poliție pentru că acesta a depus plângere pentru amenintare. Vreau sa stiu ce as putea sa patesc, am citit diferite păreri dar nici una nu e profesională. Tin sa mentionez ca nu am îndreptat pistolul, sa targ sau sa l amenint verbal. Va multimesc!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

1 răspuns la această întrebare

Postare recomandată

  • 0
Marius

Există infracţiunea prevăzută de art. 206 C. pen. constând în acţiunea unei persoane de a ameninţa o altă persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare, de natură să îi producă celei din urmă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an. Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, iar împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală. 
Chiar şi în situaţia în care cel ce săvârşeşte fapta ameninţă victima cu o armă/cuţit/bâtă/etc. sau orice alt instrument de acest gen, fără să fi făcut nicio mişcare prin care să pună în executare intenţia sa de a o vătăma/ucide etc., va răspunde pentru infracţiunea de ameninţare deoarece, prin simpla arătare a "instumentului" cu care urmează să comită fapta, nu face decât să-i comunice victimei hotărârea luată, fără să treacă efectiv la executarea acţiunii pe care a hotărât să o comita, de natură să alarmeze victima, să-i producă o temere serioasă. Chestiunea asta a fost stabilită în practica judiciară printr-o soluţie a instanţei supreme.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.

×

Informaţii importante

Acest website foloseşte cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor. Mai multe informaţii în Politica de confidenţialitate.