Jump to content
POLITISTI.ro

Legea care defineste numarul de politisti dintr-o localitate


serbane

Recommended Posts

Buna ziua,

As avea nevoie de ajutor, caut legea prin care se defineste numarul de politisti alocati intr-o localitate. Am inteles ca acest numar este direct proportional cu numarul de buletine din localitatea respectiva. Avem un grup de voluntariat prin care incercam sa motivam locuitorii sa isi schimbe buletinul in localitatea in care locuiesc. Stiti povestea, lumea se muta langa Bucuresti dar buletinul "uita" sa il mai actualizeze, lucru care duce la un dezechilibru intre municipii si orasele limitrofe, cu rezultate negative privind bugetul local, infrastructura, investitiile, transportul etc. Unul dintre aceste efecte negative este supra-aglomerarea politistilor, care nu fac fata la numarul de infractiuni din ultima vreme (multumim psd si Tudorel Toader).

Stie cineva numarul legii si modalitatea de calcul a nrului de politisti raportat la nrul de locuitori?

Multumesc anticipat.

 

Link to comment
  • Moderator

Nu există o astfel de lege care să stabilească numărul de poliţişti dintr-o localitate. Cadrul juridic general ce reglementează activitatea Poliţiei Române este Legea nr. 218 din 23 aprilie 2002 privind organizarea si funcţionarea Poliţiei Române, iar la art.12 - 16 sunt stabilite unităţile teritoriale din subordinea Inspectoratului General al Poliţiei Române.
În schimb dacă te referi la gardienii locali de la primării, probabil că există prevederi legale în acest sens, dar asta înseamnă că eşti un ignorant ce asimilează Poliţia Română cu impostorii de la primărie, iar acest site nu este locul potrivit pentru o asemenea discuţie.

Link to comment

Daca ma refeream la gardienii locali, nu ii numeam politisti si nici nu puneam intrebarea, ei fiind in subordinea primariilor.  Cam dura utilizarea cuvantului ignorant, oricine intreaba ceva aici e in fond ignorant in acea problema.

M-am lamurit insa,  multumesc pentru referinta: "Numărul acestora se stabilește prin ordin al ministrului de interne, în funcție de întinderea teritoriului, numărul populației, de numărul și importanța obiectivelor economice, sociale și politice."

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.