Jump to content
POLITISTI.ro

De ce nu înțeleg polițiștii că sunt plătiți din banii noștri


AiRdr0p

Recommended Posts

Bună ziua! Am și eu o mare nelamurire la care as aștepta câteva răspunsuri pertinente și sincere!

De ce nu înțeleg polițiștii că ei sunt plătiți din banii angajaților din mediul privat? De ce nu înțeleg o data pentru totdeauna polițiștii că EI NU PRODUC NIMIC, DOAR CONSUMA, PUR SI SIMPLU ACEASTA INSTITUTIE, "POLITIA ROMANA", ESTE CA UN TRÂNTOR CE CONSUMA RESURSE ENORME!!!

De ce le vorbiți cetățenilor într-un mod zeflemitor și îi tratați cu superioritate când voi, de fapt, aveți doar o uniformă in plus fata de aceștia? De ce sunt tratați cetățenii fara respect atunci când pun întrebări și îi cer socoteală unui polițist? De ce polițiștii de la rutieră nu doresc pre-semnalizarea radarelor? Răspundeți onest la această întrebare, va rog! Scopul poliției rutiere este colectarea unei sume cat mai mare de bani din amenzi sau prevenția incidentelor neplăcute din trafic? Daca un cetățean știe că urmează un radar, atunci el va încetini, pentru că nimeni nu dorește în primul rând să aibă de-a face cu un polițiști de la rutieră, gras, peste 120 kg, urat mirositor și care nu e in stare să lege 2 cuvinte, iar în al doilea nimeni nu dorește să plătească amenda. Daca un cetățean NU STIE că va da peste un echipaj ce dispune de radar, el va rula cu o viteza peste limita admisă, și până să îl sancționați dvs. acesta poate produce un accident. 

 

De ce domnul Coarna se plânge de leafa mică a polițiștilor (care ar trebui sa fie mult mai mică decât este, oricum e inutilă această instituție, numărul accidentelor creste de la an la an, criminalitatea este din ce in ce mai ridicată, în condițiile în care POPULATIA SCADE IAR NUMARUL AGENTILOR DE POLITIE CRESTE, DECI ESTE CLAR O LIPSA DE PROFESIONALISM SI DE IMPLICARE A ACESTEI INSTITUTII). 

 

Daca un cetățean va spune ceva, atunci ar trebui sa respectați in tocmai ceea ce va spune, pentru că el va plătește salariul și datorită lui puneți ceva pe masa acasă. 99.9 la sută dintre polițiști au ajuns în această instituție pentru că NU SUNT IN STARE DE ALTCEVA, SUNT PUR SI SIMPLU INCAPABILI DE ORICE ALTA AVTIVITATE, MAREA MAJORITATE FIIND CHIAE ANALFABETI FUNCTIONALI!! 

DE CE VA COMPORTATI CA NISTE LEPRE ORDINARE SI NU RESPECTATI CETEANUL CARE VA PLATESTE SALARIILE? DE UNDE ARE GUVERNUL BANI SA VA PLATEASCA, MAI, POLITISTILOR???? DIN TAXELE SI IMPOZITELE PLATITE DE CEI DIN MEDIUL PRIVAT! 

 

HAI, LA MULTI ANI!

  • Downvote 12
Link to comment
  • Moderator

Deşi în general nu aprob asemenea postări pline de inepţii şi aberaţii, am făcut o excepţie de data asta.

O atitudine dezgustătoare a românului e aerul superior faţă de angajaţii statului, de bugetari şi în special faţă de poliţişti. Numai oamenii mărunţi, frustraţi şi complexaţi simt permanent nevoia să se umfle în pene, să-şi arate o superioritate falsă şi să încerce să umilească pe cineva care munceşte cinstit. Românul a preluat această sintagma "cel plătit din banii contribuabilului este în slujba cetăţeanului / comunităţii", fără să priceapă că şi acest cetăţean contribuabil trebuie să aibă noţiuni minime de respect şi să înţeleagă că el contribuie la plata unui serviciu, iar asta NU înseamnă că îl şi cumpără pe omul care-l prestează, NU înseamnă că îi devine şef / patron.

Astfel de închipuiţi cu orizonturi de cunoaştere foarte limitate, au impresia că un om care munceşte la stat trebuie să stea drepţi în faţa lor doar pentru că ei plătesc impozite şi nu au capacitatea intelectuală şi discernământul necesar să realizeze că nimeni nu îi este superior cuiva cu această formă de argumentare.

  • Like 1
  • Upvote 8
Link to comment
  • Member

Deși realizez că nu vei scăpa de frustrarea asta care te macină foarte tare, eu te sfătuiesc să călătorești puțin prin niște țări străine, unde ai șanse foarte mari să fii surprins de un radar pitit în grila unui audi/bmw neinscripționat iar pe urmă  să mânânci orez o lună de zile ca să  plătești amenda. După ce îți vei reveni financiar, să le spui și polițiștilor de acolo ce parere ai tu despre polițiști. Ok?

 

  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
  • Moderator

Spui că această instituţie este inutilă, că nu produce nimic?! Te contrazic şi am câteva argumente, nu stereotipuri sau prejudecăţi aşa cum foloseşti tu. Poliţia Română "produce" securitate sau siguranţa aia de care tu şi foarte mulţi dintre români beneficiaţi zilnic fără a conştinentiza cui se datorează.

Cu alte cuvinte şi mai pe-nţelesul tău: faptul că tu, sora, mama, fratele, verişoara, vecinul ori alţii, puteţi ca în miezul nopţii să vă duceţi până la non-stop-ul din cartier unde să vă cumpăraţi ceva şi să vă întoarceţi liniştiţi, fără a fi bătuţi, tâlhăriţi, violaţi ori chiar omorâţi .... se datorează în cea mai mare măsură serviciului pe care-l "produce" această "Poliţie Română". Această stare de fapt nu se datorează nicidecum civilizaţiei românilor sau lui Dumnezeu, dacă nu ar fi acestă instituţie, despre care spui că este inutuilă, plătitorul de taxe ar vedea ce presupune legea junglei, haosul şi anarhia. Nici în casă n-ar putea să stea liniştit domnul plătitor de taxe, pentru că s-ar găsi alţi plătitori de taxe care să intre peste el, să-l bată, să-l lege şi să-i violeze nevasta, după care să-şi însuşească ceva bunuri. Cam asta ar fi atmosfera dacă românul plătitor de taxe nu ar beneficia de serviciul despre care trăieşte cu impresia că este inutil şi se atorează lui Dumenezeu.
De asemenea ar trebui să-ţi dea de gândit faptul că puşcăriile din ţara asta sunt pline. Dacă crezi că suprapopularea puşcăriilor se datorează faptului că acei infractori sunt cuprinşi de remuşcări şi merg singurei şi se prezintă în faţa magistraţilor pentru a fi condamnaţi, din nou trebuie să-ţi spun că eşti în eroare. Tot datorită Poliţiei Române puşcăriile sunt pline şi infractorii stau claie peste grămadă acolo, chiar dacă îţi vine greu să crezi, asta e realitatea. 

Simplul fapt că această instituţie este atât de hulită şi înjurată de mulţi dintre români este doar o dovadă clară a eficienţei Poliţiei Române. Dacă poliţiştii n-ar mai fi înjuraţi, ar fi o dovadă clară că nu-şi fac treaba. Pentru că chiar dacă vrem sau nu să recunoaştem, poliţia trebuie să îndeplinească acel rol represiv în orice socitate şi e normal că nu poate fi iubită de toată lumea, ci doar de cei ce pot gândi un pic mai profund.

Nu ştiu cine ţi-a spus că infracţionalitatea ar fi în creştere, pentru că cifrele te contrazic, ele demonstrează contrariul. Dar chiar şi dacă ar fi aşa, acest lucru nu se poate imputa Poliţiei Române, ci ar trebui ca cetăţeanii plătitori de taxe să îşi îndrepte atenţia către cei pe care i-au votat şi i-au trimis să ne conducă. Pentru că în ultimii ani, în ţara asta sunt date legi ce pur şi simplu invită infractorii să comită infracţiuni şi legi care eliberează infractorii din puşcării. Mai mult decât atât, în ultimii ani, condamnările pe care judecătorii le dau şi-au pierdut acel caracter de prevenire, prin puterea exemplului, ba din contră, azi condamnările constituie o invitaţie la recidivă. Astfel că atunci când infracţionalitatea va creşte cu adevărat, pentru că or să vină şi vremurile acelea având în vedere politica penală din ultimii ani, problema reală nu este în curtea Poliţiei Române.

  • Upvote 7
Link to comment

@AiRdr0p, încerc sa îți înțeleg frustrările. Probabil ai încercat sa devii polițist și nu ai reușit acest lucru, iar acum lucrezi în privat pe salariul minim, ori ești o persoana care a avut de-a face cu politia din cauza ta.

Ce contează unde sunt radarele amplasate atât timp cât respecți limita de viteza? Ce contează cât este amenda atât timp cât respecți legea? 

Un stat, o tara, nu poate exista fără existenta politiei. Este nevoie de educație, sănătate, dar și de siguranță publica, deci de Politia Romana. Degeaba ai unități de învățământ și spitale moderne dacă nu ești în siguranță în drum spre acestea ori în interiorul acestora.

În curând se vor împlini 200 ani de la înființarea politiei pe aceste meleaguri, asa ca nu se va desființa pentru ca unuia ca tine nu ii place.

Criminalitatea este în scădere de la an la an, iar accidentele rutiere nu pot fi imputate doar polițiștilor, ci unui întreg complex de factori care duc, din păcate, la producerea de evenimente rutiere.

Multi colegi care au ieșit la pensie s-au angajat ulterior în privat, unde fac performanta. De asemenea exista destui colegi care în timpul liber lucrează și în privat, cu rezultate deosebite.

Asa ca, lasă frustrările și prostia și vezi-ți de treaba ta. Gândește-te ce poți face tu pentru ceilalți, nu doar la ce pot face ceilalti pentru tine!

Te invit sa fii polițist măcar pentru o zi, iar după aceea sa vad dacă mai gândești la fel. Dacă da, însemna că noi am vorbit degeaba.

P.S. Acest site este o inițiativa privata a unor polițiști adevărați ce nu are nicio legătură cu MAI ori cu Politia Romana, asa ca niciun membru nu este obligat sa răspundă întrebărilor adresate.

  • Upvote 1
Link to comment

@AiRdr0p, în cadrul primăriilor exista direcții sau servicii de politie locala, adică foștii gardieni publici. Aceștia chiar nu isi justifica existenta, iar nivelul de salarizare și de dotare tehnica este, de cele mai multe ori, net superior celui al structurilor Politiei Romane. Acești așa-ziși polițiști locali, în fapt niște impostori, exista din dorința primarilor de a avea propria lor politie. Nu își justifica existenta și nu ar trebui sa existe atât cât cât exista Politia Romana! Ăștia ar trebui desființați, pentru ca nu aduc beneficii comunității, ci doar aplica amenzi care se fac venit la bugetul local din care sunt platiti.

Aceste direcții ori servicii din cadrul primăriilor nu au nicio legătură cu MAI ori cu Politia Romana, iar angajații lor nu sunt polițiști!

Daca ești nemulțumit de aceștia, adresează-te primăriei!

 

Link to comment

@AiRdr0p, incep prin a mentiona ca si eu sunt angajat in mediul privat, deci suntem oarecare confrati, dar o mai mare prostie decat cea debitat de tine nu mi-a fost dat sa citesc pe acest forum, asa ca iti zic replica lui Cocosila din Morometii! Sunt oameni care evident au o educatie precara si pun intrebari de sta mata'n coada, dar in cazul tau, autosuficienta si perceptia denaturata asupra oamenilor care lucreaza in mediul public este de toata jena.

Da, schema de personal in mediul public este supradimensionata, sunt si foarte multe putori acolo, dar asta deoarece "sefii ai mari" isi doresc o societate pe care o pot controla.

Daca imi poti explica ce treaba are sporul negativ cu infractionalitatea si accidentele sa mor eu daca nu merg in fata MAI si IGPR si strig o luna intrega ce vrei tu sa strig. Dragul meu, pe sosele se intampla accidente in mare parte din cauza unor inconstienti care se gandesc ca graba lor este mai importanta decat graba altora si merg cu viteza mare, depasesc aiurea...

Sunt sigur ca fiecare sistem are problemele lui, dar daca te afli in vreo culpa, mai bine iti asumi greseala si mergi mai departe ca nu de vina este politia ca tu apesi ca PROSTUL acceleratia.

As putea sa-ti urez sa ai un salariu de politist in mediul privat, dar la ce nevoie de forta de munca exista, sunt sigur ca angajeaza tot analfabetii get beget.

FUCK OFF PRIVATULE!

 

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment

Cand era sa mor in misiune la cine credeti ca m-am gandit prima oara? Ati ghicit...la contribuabil.

Mi-am spus, daca mor, cui mai plateste contributii. De aceea sunt foarte vigilent cand sunt de serviciu.

Link to comment
  • 1 year later...
  • Active member

E mai veche postarea, dar abia acum am citit-o prima oara. 

@AiRdr0p

1. Politia nu produce nimic pt ca nu lucram la fabrica și nici la strung. Politia oferă servicii de care, indirect, beneficiezi și tu, chiar dacă n-ai apelat niciodată la Politie. 

2. Și politistii plătesc taxe și impozite CA ORICARE ALT CETĂȚEAN, asa ca și tu circuli pe drumurile pe care eu le plătesc sau ești tratat de medicul pe care eu îl plătesc, asa ca nu mai vorbi urat ca eu iti plătesc toate astea. 

3. Daca ar fi valabil criteriul asta imbecil "eu te plătesc, lucrezi pt mine" ar însemna că fiecare cetatean/victima a unei infracțiuni ce apelează la Politie sa fie întrebat/a înainte dacă e salariat sau nu și, eventual, pe șomeri ii lasam sa se descurce singuri ca doar aia "nu ne plătesc" după mintea ta. Nu. Politia nu e firma de paza privata pt un anumit grup de cetățeni. E o instituție fundamentala a statului care e finanțată dintr - un BUGET LA CARE TOȚI COTIZAM și de care beneficiază toți cetățenii indiferent de cât plătesc la stat sau nu. 

 

Link to comment
  • 3 weeks later...

Si totusi, chiar daca omul a aruncat vorbe jignitoare, nu i-ati raspuns la intrebari...

Inteleg, simtiti nevoia sa va aparati. DAR dupa asta - raspundeti-i la intrebari - pertinent si la subiect.

Link to comment
  • Member

@displayname Poliția Română, prin simpla ei "existenta", te asigură că la rândul tău, exiști. Închide ochii pentru 10 minute și imaginează-ți o lume, fără polițiști. Mesajul este adresat tuturor celor care cred că polițiștii sunt angajații lor. Plătim fix atâtea taxe, câte plătești și tu. Stăm la cozi, la fel ca și tine. Consumăm aceleași bunuri și servicii. Diferența e că atunci când se încalcă legea, noi te apărăm. Când ne chemi, venim. Și pot continua. 

Link to comment

si totusi nu s-a raspuns intrebarilor celui care a postat initial...

nu cunosc persoana, dar as vrea in locul justificarilor, si fara a ataca pe cineva (ma refer la mine) sa se raspunda concret intrebarilor omului, fara injurii si justificari.

apreciez intelegerea voastra.

Link to comment
  • Moderator

Analfabetismul funcţional este neputinţa unei persoane de a folosi calificările de citire şi scriere în mod funcţional, ori altfel spus, respectiva persoana deşi ştie să citească şi să scrie, nu este capabilă şi nu reuşeşte să înţeleagă ceea ce citeşte.

  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.