Jump to content
POLITISTI.ro

  • 0
melaa

Nu am primit copia procesului verbal de amendă

Întrebare

melaa

Buna,

Am luat o amenda de circulatie, un radar, pe buna dreptate, asta e. Mea culpa. Agenta mi-a spus intre altele ca e prima ei zi, nu prea stia ce sa faca, intr-un final a facut procesul-verbal, l-am semnat in cele doua locuri, dintre care unul e cel care spune ca am primit un exemplar, agenta s-a intors si a plecat la masina.

Am continuat drumul (doar 1.5 Km) pana la domiciliul meu, iar in fata casei mi-am dat seama ca nu mi-a dat exemplarul meu din amenda. M-am intors imediat in sat unde stiam ca era masina de radar (neinscriptionata, daca conteaza ca si amanunt), insa agentii plecaser deja. 

M-am dus pana la sediul politiei din municipiul cel mai apropiat mie, sa spun ca nu am primit primul exemplar, insa mi-au spus ca probabil erau cei de la Rutiera din resedinta de judet, si sa stau linistita ca o voi primi prin posta.

Nu am primit amenda prin posta, iar acum am primit o somatie de la primaria din sat cum ca am de platit suma intreaga.

As dori sa platesc, conform legii, jumatate din amenda, in momentul in care primesc exemplarul meu. Cum procedez sa arat ca nu am primit exemplarul si deci nu am avut pe ce baza sa platesc jumatate din amenda in termenul legal?

 

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

1 răspuns la această întrebare

Postare recomandată

  • 0
shadowx3x

Buna ziua,

Am gasit in parbriz o invitatie din partea politiei locale pt a ma prezenta la sectie pt o parcare pe trotuar. M-am prezentat in calitate de proprietar (masina a fost condusa de o ruda in ziua respectiva) si desi i-am explicat agentului ca se recunoaste greseala si ca este prima abatere , in speranta ca se va solda cu un avertismnet cum au mai patit si altii, acesta a facut proces verbal pt amenda de 700 lei conform hotararii consiliului local. Mi-a zis ca e 350 lei in 48 ore. (din ce stiu, e in 15 zile conform noii ordonante). Pana aici totul OK.

Fiindca si-asa eram pe fuga si am asteptat destul de mult, nu am mai stat sa analizez PV-ul. In schimb mi s-a solicitat sa semnez in 3 locuri, 1 de luare la cunostinta si inca 2 pt contravenient. Am semnat doar la rubrica de luat la cunostinta si am refuzat sa semnez si pt contravenient pt ca nu am fost eu cel de la volan. Am mentionat acest lucru si la rubrica aferenta pe PV. Apoi agentul mi-a zis ca sunt liber sa plec si asta a fost tot.

 

Intrebarea este urmatoarea: Trebuia ca agentul sa-mi inmaneze o copie a PV daca am semnat doar de luare la cunostinta sau imi va trimite PV-ul prin posta? 

Ca sa se poata plati la jumatate in termen de 15 zile ce trebuie facut daca nu am nici un PV?

Mersi.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.

×

Informaţii importante

Acest website foloseşte cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor. Mai multe informaţii în Politica de confidenţialitate.