Jump to content
POLITISTI.ro

Citație de prezentare la secție!


Raluca1990
Go to solution Solved by Ben,

Recommended Posts

Buna ziua.Sotul meu a primit o citatie de la sectia 2 de politie /compartimentul de investigatii criminale cu .nr de dosar penal . fara insa a fii mentionat in calitate de ce anume e citat si nici numarul de telefon a persoanei care se ocupa de dosar.Fiind plecat din tara daca ma prezint eu sau mama sa mi se pot da informatii despre ce e vorba ? Cum ar trebui sa procedez ? Va multumes  

Link to comment

conform NCPP, art 176, lit b, ar fi trebuit sa apara si calitatea in care a fost citat sotul dvs.

Daca citatia este primita cu respectarea termenului de minim 5 zile inaintea termenului comunicat,este respectata procedura legala de citare.
Daca nu aveti posibilitatea faptica ,aveti dreptul sa comunicati autoritatii imposibilitatea prezentarii dvs.Puteti sa va prezentati la audiere si functie de obiectul cauzei, aveti dreptul sa solicitati prezenta de aparator. 

  • Downvote 3
Link to comment
  • Active member
  • Solution

Alooo, dl @mfdunhill ... pe langa faptul ca sectiunea se numeste "Intreaba un politist", unde raspund politistii, iar dumneata raspunzi in locul lor, mai scrii si prostii pe deasupra. Articolul de care vb dumneata e din vechiul cod, nu noul cod cum mai si mentionezi in mod eronat subliniind prin acel "NCPP", termenul de 5 zile nu e prevazut nicaieri, iar prezenta la audiere sau orice alte activitati nu e "functie de obiectul cauzei".

Asa ca multumim pt expertiza dvs. A fost una utila si ceruta, dar nu mai invatati pe oameni prostii pe internet ca e plin de astfel de experti din zona celor care au inventat "ordinul de serviciu pt politisti ca sa poata sa dea amenda".

Edited by Ben
  • Upvote 2
Link to comment
  • 2 years later...

In decursul zilei de astăzi, am primit o citație de la postul de politie Deta județul Timiș. Sa ma prezint la ei deoarece sunt suspect în dosarul cu nr 222/P/2018, chestia este ca habar nu am de treaba asta și ca pe citație scriau datele mele personale. Eu stau la 400 de km de ei. Și nu ma pot prezenta acolo, ce mi se poate întâmpla în caz de neprezentare. Și cum pot rezolva problema de la distanta? Menționez ca este vorba din ce am văzut aici de un dosar penal. În caz de ne prezentare ce mi se poate întâmpla?! 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.