Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Consemnarea eronata a marcii auto intr-un proces verbal. Motiv de contestare?


petry2dose
 Share

Question

Salutare tuturor! Astazi, am fost sanctionat contraventional pentru ca am depasit viteza cu 25 km/ h in localitate, dupa ce am semnat procesul verbal la rubrica "descrierea faptei" am observat ca agentul constatator a gresit marca masinii mele...in loc de skoda octavia a scris dacia logan. V-as ruga sa-mi raspundeti daca imi va fi admisa plangerea in instanta datorita acestui fapt. practic fapta descrisa nu exista pt ca eu n-am condus masina aceea, mentionez totodata ca am fost inregistrat pe aparatul radar nush ce marca. Va multumesc anticipat

Edited by Catalin
Editare titlu in conformitate cu subiectul discutat.
 • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

21 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator

Descrierea faptei din procesul verbal este motiv de nulitate relativa. Nu cred ca instanta o sa dispuna anularea procesului verbal doar pentru acesta eroare.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

alte pareri...mai are cineva..? lipsa faptei savarsite este o cauza de nulitate absoluta...iar eu n-am savarsit fapta cu auto Dacia logan

Edited by petry2dose
 • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Fapta exista. Si autovehiculul mentionat si identificat prin numarul sau de inmatriculare.

Parerea mea. Plateste amenda, mai ales ca inregistrarea facuta de radar exista si poate si chiar va fi prezentata in instanta.

Si data viitoare mergi pe strada ca si cum ai fi in Ungaria, Germania, Franta. Adica respectand in mod strict legea. Nu stiu cum se face ca in afara romanii respecta legile de acolo, dar odata ajunsi in tara se cred maestri in sofat.

p.s. In ungaria amenda este "pe loc", pentru unele abateri la Codul Rutier, adica daca nu ai bani la tine sa platesti amenda pe loc, pleci pieton.

Edited by SandoKhan
Link to comment
Share on other sites

 • 0

total de acord...fapta exista . insa nu e mentionata in procesul verbal corespunzator......in ceea ce priveste conduita mea in trafic a fost o eroare de moment, ma "enerva" un conducator auto care mergea cu 30 km/h si cand m-am bagat in depasirea lui, am ajuns la 75 pt ca venea o masina din fata....

Edited by petry2dose
 • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

In primul rand eroarea privind marca auto nu este un motiv de nulitate absoluta. Nu poti spune ca lipseste fapta din descrierea facuta in procesul verbal, acest lucru se putea spune daca nu era completat nimic la aceea rubrica. Daca descrierea faptei are vicii, asta nu inseamna ca este o situatie de nulitate absoluta, ci este vorba de una relativa.

Asta presupune ca tu trebuie sa demonstrezi in fata instantei ca prin descrierea eronata a faptei nu se poate face o individualizare corecta a pedepsei. Sau cu alte cuvinte, daca ai fi condus un logan, incadrarea juridica trebuia sa fie alta, pe cand in situatia ta, chiar daca ai condus o skoda, logan, mercedes sau bmw viteza de deplasare se masoara la fel, iar identificarea masinii se face dupa placuta cu numarul de inmatriculare, sanctiunea prevazuta de lege fiind aceeasi indiferent de marca masinii cu care a fost savarsita contraventia.

Sincer si mie imi este greu sa cred ca vreun judecator iti va da castig de cauza. Imi pare rau.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Aici nu este vorba de lipsa faptei, ci de mijlocul,instrumentul cu care a fost comisa fapta.9 judecatori din 10 nu anuleaza acel proces verbal. Aici este vorba doar de o indreptare a erorii materiale, judecatorul urmand sa tina cont de cele scrise in procesul-verbal, coroborat cu numarul de de inmatriculare si eventual cu inregistrarea radar.Pentru a ma face si mai inteles, un criminal nu este absolvit de vina doar pentru faptul ca organele de politie ori procurorul au scris in procesul verbal ca inculpatul a injunghiat victima in inima cu un cutit , insa in realitate criminalul folosise pentru injunghiere o surubelnita. Nu neg insa faptul ca exista si judecatori care interpreteaza "intentionat" altfel si poate anula procesul-verbal.Ti-am dat sansa de castig de maxim 10%, dar am fost foarte indulgent,asta doar pentru ca ne aflam in Romania.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

dar eu n-am condus masina descrisa in procesul verbal...eu am condus o skoda..sa raspunda cel care a condus loganul respectiv..daca asa spune agentul constatator....

 • Downvote 7
Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Membru

Iti spun eu petry2dose cum sta treaba.Este irelevant faptul ca a gresit marca autoturismului,putea scrie doar auto cu nr. B -12-XXX si tot irelevant era.Aceasta eroare nici nu o s-o ia in seama judecatorul,spre dezamagirea ta. :emo-yessir:

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Apreciez raspunsurile dvs. dar observ o tenta de subiectivism , inteleg ca este colegul dvs. dar totusi a gresit, si trebuie sa existe o cale pentru a rezolva asta. multumesc pentru raspunsuri...o zi buna tuturor :emo-yessir:

cum poti spune ca este irelevant asta? inseamna ca la fel de bine putea sa scrie ca am condus un OZN cu nr respectiv.., iar pe inregistrarea de la radar nu cred ca este vreun logan inregistrat cu viteza de 75 km/h cu nr. masinii mele...pe care sa-l fi condus eu..

Edited by petry2dose
 • Downvote 4
Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Poti face contestatie, e dreptul tau si nimeni nu ti-l poate lua. Noi doar iti spunem ca acel argument al tau e foarte greu de crezut ca va cantari vreun pic in fata instantei, deoarece eroarerea respectiva e lipsita de importanta d.p.d.v. juridic.

Identificarea vehiculului se face dupa numarul de inmatriculare. Mentionarea marcii sau a tipului de vehicul este optionala, nu are nicio relevanta in cazul unei contraventii la regimul de viteza, intrucat aparatul radar nu face astfel de diferentieri. Eu de exemplu, pe vremea cand lucram la rutiera si actionam cu aparatul radar nu mentionam absolut deloc in procesul verbal marca masinii, ci doar numarul de inmatriculare.

Totusi sunt curios, daca politistul respectiv scria ca ai condus un boeing, dar mentiona numarul tau de inmatriculare, crezi ca vreun judecator iti va impartasi aceeasi logica, conform careia ar trebui sa fie sanctionat un pilot de avion?

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • 0

nu neaparat sa fie sanctionat pilotul, era o aluzie prosteasca....doar sa fiu eu exonerat de plata amenzii din moment ce a gresit completarea pvcc'ului

 • Upvote 1
 • Downvote 6
Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Administrator

Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Inregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona", iar clonele sunt interzise.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Buna seara..

Recent am luat amenda pentru nerespectarea folosiri luminii pe timp de noapte 145 lei in 2 zile lucrătoare si 4 puncte penalizare...

Este vreo sansa sa mi se anuleze amenda daca o contest? Menționez urmatoarele, marca masini si numarul sunt complet eronate .. eu conduceam Renault si in amenda scrie Opel vectra , numarul de inmatriculare care era pe mașina mea era IS 10 *** si in amenda scrie IS 50 *** .. mentionez ca si literele din numar sunt diferite..

Edited by Ionutarsene
 • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Membru

Am fi preferat sa ne zici, cum contesti amenda pe motivul lipsei vinovatiei, nu pe gaselnite pentru a evita plata unei greseli. Oricum, pentru sfaturi de contestare a masurilor luate de politisti, apeleaza la alte entitati. Ajutorul nostru, dat cetatenilor, consta in cu totul altceva.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Vreau să contest amenda pe motiv că eu nu conduceam autoturismul cu numerele si marca din procesul verbal.

Si cred ca sa produs un abuz in aceasta situatie, pentru ca habar n-am de ce mi sau trecut in procesul verbal alta marca si alte numere total diferite care habar n-am ale cui sunt...

Am apelat la voi pentru ca sunt incepator si nu cunosc chiar bine ce sa fac in situatia asta.

 • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator
în urmă cu 2 ore, Ionutarsene a scris:

Si cred ca sa produs un abuz in aceasta situatie

Când eşti mort, nu ştii că eşti mort. E greu doar pentru ceilalţi ... la fel şi când eşti ... 

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • 0
Chiar acum, Ionutarsene a scris:

Am apelat la voi pentru ca sunt incepator si nu cunosc chiar bine ce sa fac in situatia asta.

Ne confuzi cu avocații.

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Membru
4 hours ago, Ionutarsene said:

Am apelat la voi pentru ca sunt incepator

Mult prea incepator, ca sa recunosti ca ai gresit. Daca nu erai incepator, erai barbat si recunosteai ce ai facut si nu incercai, din vina ta, sa cauti vina altora. Asumarea responsabilitatii ii spune, dar tu esti incepator...

P.S. Tinand cont ca nu ai respectat normele privind folosirea luminii pe timp de noapte, bucura-te ca esti pe aici pe forum si ne ceri parerea. Poate daca nu te oprea colegul, cine stie pe unde erai!

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Eu sunt agent de poliție rutieră în București iar acum câțiva ani am avut o situație cu un conducător de motocicletă căruia i-am scris câteva amenzi dintre care una la regimul circulației unde, din cauza împrejurărilor, el find recalcitrant, i-am greșit numărul motocicletei. Cel în cauză a contestat procesul verbal motivând același lucru pe care vrei tu să îl faci. Judecătorul nu numai că nu i l-a luat în seamă, i-a respins plângerea, dar i-a mai dat și el amendă câteva sute de lei pentru plângere neîntemeiată și pierderea timpului instanței cu prostii. Dar, cum beneficiezi de dreptul de a contesta... contactează un avocat, dă-i 1500 de lei să te reprezinte și contestă. Baftă! 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.