Jump to content
POLITISTI.ro

alex4everr

Patrula formată din doi poliţişti în tutelă

Postare recomandată

alex4everr

Salut, sunt in perioada de tutela si eram curios daca este legal sa ma bage in patrula pe mine si un coleg care este tutela? 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

Sache

Exprimarea ta este un pic deficitara.

Daca te-ai referit la situația în care tu și alt coleg aflat tot în tutela formați o patrula, fără alt coleg care nu este în tutela, atunci nu este în regula. Polițistul, în perioada tutelei, executa serviciul sub coordonarea și supravegherea unui polițist cu experienta.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Andrei

Sache, este mentionat expres acest lucru pe undeva? Stiu ca nu este in regula, insa nu stiu sa fie vreo reglementare legala in acest sens... Nu am acces la o fisa a postului pentru politisti aflati in tutela, sa verific acolo..

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Sache

Din câte știu este, dar nu pot sa îți spun exact ce ordin prevede asa ceva. Nu am acces la fisa postului a vreunui coleg aflat în tutela pt ca nu avem astfel de colegi.

La noi, atunci când este cazul, niciun coleg aflat în tutela, nu executa serviciul singur sau doar cu un alt coleg aflat în aceeași situație.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Marius

Asta am găsit în OMAI 60 privind activitatea de menţinere a op.

Art. 101. (1) Constituirea patrulelor se realizează de către poliţistul anume desemnat de şeful poliţiei municipale/ orăşeneşti/secţiei de poliţie.

(2) Patrula se constituie din cel puţin 2 poliţişti desemnaţi din rândul celor care îşi desfăşoară activitatea în structuri ale Poliţiei Române cu atribuţii principale de menţinere a ordinii şi siguranţei publice.

(3) În componenţa patrulei constituite potrivit alin. (2) pot fi incluşi suplimentar:
    a) poliţişti din cadrul altor structuri de poliţie decât cele cu atribuţii principale de menţinere a ordinii şi siguranţei publice;
    b) studenţi sau elevi ai instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne pentru formarea ofiţerilor/agenţilor de poliţie, poliţie de frontieră, respectiv a ofiţerilor/subofiţerilor de jandarmi.

(4) În situaţii justificate, patrula poate fi formată dintr-un poliţist care îşi desfăşoară activitatea în structuri cu atribuţii principale de menţinere a ordinii şi siguranţei publice şi o persoană din cadrul structurilor prevăzute la alin. (3).

(5) În cazul în care pentru activitatea de patrulare sunt disponibile efective ale Jandarmeriei Române şi/sau ale Poliţiei de Frontieră Române, acestea se utilizează de către poliţistul prevăzut la alin. (1) pentru constituirea de patrule mixte formate din cel puţin un poliţist şi un jandarm sau un poliţist şi un poliţist de frontieră.

(6) În raport cu efectivele avute la dispoziţie sau cu situaţia operativă, poliţistul prevăzut la alin. (1) poate constitui patrule formate din cel puţin 2 jandarmi sau 2 poliţişti de frontieră, care vor acţiona sub conducerea şi controlul structurilor competente ale Poliţiei Române.

(7) Constituirea patrulelor se consemnează într-un registru privind dispozitivul de ordine şi siguranţă publică şi patrulare.

Mai multe detalii găsiţi aici: 

  • Apreciez 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
viobra

Scrie in OMAI 140 /2016, din câte îmi aduc aminte, despre activitățile din perioada de tutelă. Din ce știu, eu o persoana în tutela desfășoară activități de cunoașterea teritoriului, însușirea activităților desfășurate de tutore, cunoașterea legislației... Vedeți în OMAI. Este un capitol punctual unde sunt prevăzute atribuțiile.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.

×

Informaţii importante

Acest website foloseşte cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor. Mai multe informaţii în Politica de confidenţialitate.