Jump to content
POLITISTI.ro

Flexibilitatea cerintelor pentru detinerea unui pistol letal

Manu88

Recommended Posts

Salutare stimabili domni, vreau sa incep prin a va spune ca stiu ca legea armelor si munitiilor mentioneaza eliberarea permisul pentru detinerea armelor letale cu teava scurta doar demnitarilor, magistratilor, diplomatilor, militarilor, politistilor, persoanelor in programe de protectia a martorilor si agentilor de paza.
Sotia mea este din Haiti, rezident legal al Romaniei. Datorita unor intamplari, m-am gandit sa ma documentez despre posibilitatea detinerii unui pistol letal la domiciliu, dar legea Romaniei e foarte aspra cu noi civilii la acest capitol. Exista o modalitate de a indoi legea in favoarea cazului meu? Stiu cazul unor cunostinte de familie, oameni de afaceri, nu intruneau nici una din cerintele de mai sus, dar in urma unor tentative de spargere a casei lor, i s-a aprobat sotului detinerea unei arme letale calibru 9mm, deci cred ca circumstantele conteaza? Multumesc anticipat.

Edited by Manu88

Ce importanta are ca sotia ta e din Haiti ,Congo sau Antarctica?

Legea e pt toti, si daca toti ar ,,indoi-o,, in favoarea lor,nu ar mai fi lege. . Iar amanuntul cu tara sotiei tale este complet irelevant.

Cu ce te ajuta un pistol in casa? Vin haitienii dupa ea, sau?

Edited by arcan

Se poate ajunge in posesia unui permis de Detinere si Port pentru o arma letala chiar daca esti civil fara vreo functie. Legea s-a schimbat, iar acum este permisiva.

• Downvote 1

• Moderator

@ClaudiuL

Vorbeşti din auzite, pentru că în realitate nu este deloc aşa. Conform prevederilor din Legea 295 / 2004 - privind regimul armelor, armele de apărare letale pot fi procurate numai de către următoarele categorii de persoane:

1.  demnitarii, magistraţii, diplomaţii, militarii şi poliţiştii, pe perioada cât sunt în activitate şi după încetarea activităţii, pensionare, trecerea în rezervă sau retragere, după caz, cu excepţia situaţiei în care aceştia şi-au pierdut calitatea din motive imputabile lor;
  2.  persoanele prevăzute de lege, care îndeplinesc o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii publice, pe perioada în care au această calitate, cu excepţia personalului de pază din cadrul societăţilor specializate de pază;
  3.  persoanele incluse în programe de protecţie a martorilor, pe perioada în care au această calitate.

Aş aprecia pe viitor să te abţii şi să nu mai răspunzi tu în locul poliţiştilor, pentru că aici nu e facebook unde toată lumea îşi dă cu părerea. Mulţumesc.

• Upvote 2