Jump to content
POLITISTI.ro

Un nou virus - ATENTIE la spam!


Recommended Posts

 • Moderator

Aveti grija ce mail-uri deschideti.

A aparut o noua amenintare sub forma unui e-mail ce va anunta ca un hotel v-a taxat in mod eronat fiind astfel invitat sa furnizati datele de contact pentru a primi banii inapoi.

spam22g.jpg

Daca urmati sfaturile acelui e-mail faceti o mare greseala. Scopul acelui mesaj este de a infecta calculatorul.

Mesajul a inceput sa se raspandeasca zilele acestea odata cu aparitia de noi versiuni similare. Alaturi de e-mail veti gasi un atasament pe care sunteti invitat sa-l descarcati. Acest atasament contine codul cu potential periculos sub forma unui trojan ce instaleaza un asa zis program antivirus pe calculatorul victima.

 • Upvote 2
Link to comment
 • 6 months later...

Un nou virus: ataca PC-ul la deschiderea mail-ului

email-virus_02030816.jpg

Un nou tip de virusi informatici ameninta computerele din intreaga lume, fara ca utilizatorii sa deschida fisierele atasate unui e-mail.

Virusii sunt atasati unor e-mail-uri, singurul mesaj pe care utilizatorul il primeste fiind "loading / se incarca". In momentul in care utilizatorul incearca sa deschida e-mailul, virusul incepe sa se descarce, atacand computerul.

E-mailurile in sine nu sunt virusate, asa ca nu vor fi detectate de antivirusi. Expertii in securitatea pe internet sunt de parere ca acest tip de virus este extrem de periculos: "Acest tip de virusi afecteaza si utilizatorii precauti, care nu ar deschide niciodata un atasament sau link necunoscut". Virusii creati pana acum necesitau intrarea pe un link sau deschiderea unui atasament pentru a infecta computerele.

Noua generatie de virusi apar sub forma unor e-mailuri care descarca automat fisiere infectate atunci cand e-mailurile sunt deschise.

Companiile de securitate avertizeaza utilizatorii sa seteze optiunile de securitate ale computerelor la nivel maxim si sa descarce ultima versiune a browser-ului de internet, pentru a fi protejati de noul tip de virus.

Sursa

Edited by Eduard
Link to comment
 • 10 months later...
 • Moderator

Dragi colegi am găsit în căsuţa mea de gmail un mesaj dubios.

Cei de la Google l-au depistat ca fiind suspicios dar nu l-au blocat complet, ci îl trimit în folderul Spam.

Mailul pare la prima vedere că ar veni de la facebook. Iar în mailul respectiv eşti anunţat că ţi-a fost blocat contul pentru activităţi suspicioase, fiind necesară o revalidare a adresei de mail.

Hi numele tău,

Your account has been blocked due to suspicious activity.

To verify account, please follow this link:

http://www.facebook.com/confirmemail.php?e=adresa ta de mail&c=3487367

You may be asked to enter this confirmation code: 3487367

The Facebook Team

În realitate acest mail nu provine de la cei de la facebook.

Dacă veţi ţine mouse-ul pe link-ul din conţinutul mail-ului (dar fără să accesaţi link-ul), în partea de jos browser-ul vă arată unde duce acel link cu adevărat.

Eu nu l-am accesat şi nici nu vă recomand să o faceţi. Cel mai probabil este un site unde vi se va solicita introducerea unor date confidenţiale sau de unde să căpătaţi ceva viruşi sau altceva de acest gen.

Deci nu accesaţi acel link! Ştergeţi mail-ul!

Aşa arată mailul:

post-2-0-71549400-1355941524_thumb.png

 • Upvote 5
Link to comment
 • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.