Jump to content
POLITISTI.ro

Un nou virus - ATENTIE la spam!

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Aveti grija ce mail-uri deschideti.

A aparut o noua amenintare sub forma unui e-mail ce va anunta ca un hotel v-a taxat in mod eronat fiind astfel invitat sa furnizati datele de contact pentru a primi banii inapoi.

spam22g.jpg

Daca urmati sfaturile acelui e-mail faceti o mare greseala. Scopul acelui mesaj este de a infecta calculatorul.

Mesajul a inceput sa se raspandeasca zilele acestea odata cu aparitia de noi versiuni similare. Alaturi de e-mail veti gasi un atasament pe care sunteti invitat sa-l descarcati. Acest atasament contine codul cu potential periculos sub forma unui trojan ce instaleaza un asa zis program antivirus pe calculatorul victima.

• Apreciez 2
  • 6 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Un nou virus: ataca PC-ul la deschiderea mail-ului

email-virus_02030816.jpg

Un nou tip de virusi informatici ameninta computerele din intreaga lume, fara ca utilizatorii sa deschida fisierele atasate unui e-mail.

Virusii sunt atasati unor e-mail-uri, singurul mesaj pe care utilizatorul il primeste fiind "loading / se incarca". In momentul in care utilizatorul incearca sa deschida e-mailul, virusul incepe sa se descarce, atacand computerul.

E-mailurile in sine nu sunt virusate, asa ca nu vor fi detectate de antivirusi. Expertii in securitatea pe internet sunt de parere ca acest tip de virus este extrem de periculos: "Acest tip de virusi afecteaza si utilizatorii precauti, care nu ar deschide niciodata un atasament sau link necunoscut". Virusii creati pana acum necesitau intrarea pe un link sau deschiderea unui atasament pentru a infecta computerele.

Noua generatie de virusi apar sub forma unor e-mailuri care descarca automat fisiere infectate atunci cand e-mailurile sunt deschise.

Companiile de securitate avertizeaza utilizatorii sa seteze optiunile de securitate ale computerelor la nivel maxim si sa descarce ultima versiune a browser-ului de internet, pentru a fi protejati de noul tip de virus.

Sursa

Modificat de Eduard
  • 10 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Catalin,era si ceva atasat in e-mail si trebuia descarcat,sau doar acel link ? linkul chiar nu duce nicaeri, doar confirma e-mailul

• Displace 2
  • Moderator
Publicat

Ok. Atunci confirmă-ţi tu mail-ul pe acel website obscur. Eu nu am făcut-o şi nici nu intenţionez. :huh:

Publicat

Eu n-am primit link-ul respectiv,l-am luat de aici din ce ai postat tu...d'aia am si intrebat, daca mai era ceva atasat in adresa ta,alaturi de link ?

• Displace 2
  • Moderator
Publicat

Tu ai citi ce scrie în postarea respectivă?

Deci nu accesaţi acel link! Ştergeţi mail-ul!

Deci?

• Apreciez 1
  • Displace 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.