Jump to content
POLITISTI.ro

Achitare a jumatate din minimul amenzilor in 15 zile

ramonacurcudel

Recommended Posts

Buna ziua ma puteti lamuri care e termenul legal de achitare a jumatate din minimul amenzii cel de 15 zile?

Vreau niste lamuriri referitoare la faptul ca legea spune ca termenele care se socotesc pe zile , nu intra in calcul ziua la care incepe sa curga termenul si nici ziua cand acesta se implineste......deci care e termenul pana la urma? 15 sau 17 zile???

• Marius changed the title to Termenul de achitare a amenzilor in 15 zile

Termenul legal de achitare a 1/2 din minimul amenzii este de 15 zile. Se calculează din ziua intocmirii/comunicării procesului-verbal de constatare a contravenției pana în a 15-a zi, ora 24.00.

Buna seara!

Chiar nu am vrut sa va stresez cu aceasta intrebare dar pur si simplu gasesc doar articole ce resping sau accepta ideea cum ca "vestitei" legi NU i se aplica noua metoda de plata, la jumatate din minim in decurs de 15 zile calendaristice.

Intrebarea mea este, i se aplica acest beneficiu?

• 2 months later...

Am o dilema.  Legea 61/1991 beneficiaza de jumatate din minim in 15 zile dupa ultimele modofocari ? Sefii mei spun ca da. Eu am inteles din lege ca nu. Daca imi puteti da raspuns legal.

• Marius changed the title to Achitare a jumatate din minimul amenzilor in 15 zile
  • 2 months later...

Bună ziua! Am și eu o nelămurire. Am citit pe internet faptul că pe procesul verbal trebuie menționat că amenda poate fi plătită la jumătate în termen de 15 zile de la data emiterii procesului. Ce se întâmplă în cazul în care pe proces nu este menționat acest lucru? Trebuie plătită în 48 de ore , cum era cu vechea lege?  Mulțumesc anticipat pentru răspuns!