Jump to content
POLITISTI.ro

Este necesar cursul de instruire în domeniul armelor?


DanStan

Recommended Posts

Pentru autorizarea unui pistol aer comprimat cu alica 4,5 mm pt tir sportiv, pe langa toate actele necesare, mai e necesar cursul de pregatire pt manuire armament, avand in vedere ca aceasta nu e o arma autoaparare cu cartus exploziv ??

Edited by Marius
Modificare titlu
Link to comment
  • Member

Armele neletale din categoria tir sportiv, având calibrul 4,5mm, sunt arme supuse autorizării și pot fi procurate doar in anumite condiții.

In concluzie, trebuie efectuat cursul de pregătire teoretică și practică pe linia armelor și munițiilor, pentru a putea fi autorizat să procuri/deții/folosești arma menționată (pe lângă alte condiții).

  • Upvote 1
Link to comment
On 03.08.2018 at 7:26, DanStan a scris:

cartus exploziv

De când mama m-a făcut( și a trecut destul de mult timp) și de când am învățat din ce este compus un cartuș (iar de faoarte mult timp), de cartuș exploziv nu am auzit.

Link to comment

Doamne fereste, ce tara, ce legi !!! In primul rand, e penibil sa trebuiasca autorizare pt ”arme” de tir cu diabolouri ! In orice alta tara din lume , diabolourile nu sant considerate munitie ! Nu au capsa detonanta  si nici incarcatura exploziva ! Dar penibilul nu se reduce la atat ! Aud ca trebuie sa faci si cursul de pregătire teoretică și practică pe linia armelor și munițiilor , pt a folosi un pistol exact ca cel de airsoft, cu aceeasi putere, care insa trage cu alice din plumb ! Bravos natiune ! Traiasca legiuitorii romani, ca sant cei mai ”inteligenti” din Europa !

Da d-le IAV, cartusul are capsa care detoneaza iar incarcatura EXPLODEAZA, altfel cum naiba ar pleca glontul pe teava !?? De frica, de foame, sau poate ca-l rugam noi !?? Ia d-ta un cartus si da cu ciocanul in el , apoi vezi daca e exploziv sau nu ! Doamne, numai ”inteligenti” pe lumea asta, care nu spun nimic , dar se baga in seama !

  • Downvote 2
Link to comment
în urmă cu 22 ore, DanStan a scris:

Doamne, numai ”inteligenti” pe lumea asta, care nu spun nimic , dar se baga in seama 

„Inteligentule care ești”. Cartușul se compune din proiectil( care poate fi unic gen glonț sau bilă, la unele cartușe de vânătoare sau mai multe, gen alice),  tubul cartuș(care poate fi metalic,din plastic sau chiar carton), capsa detonantă, încărcătura de azvârlire (pulberea). Un cartus pe care-l lovești cu ciocanul în altă parte decât în capsă nu va exploda și nici atunci nu va exploda, pentru că va pleca doar proiectilul, iat tubul nu se va fragmenta. Din tot cartușul, doar glonțul poate să fie exploziv( interzis la deținere) și evident capsa. Pentru știința ta să știi că nici dinamita nu explodează, chiar dacă o arunci în foc. Fără capsa detonantă ea doar arde degajând o căldură foarte mare.

Și dacă ar fi după mine aș cere autorizație și pentru pistoalele cu apă. Știi câte tâlhării s-au comis cu arme de jucărie, cu arme din cele pentru airsoft? Să te văd dacă ești așa de deștept dacă-ți pune unul un pistol de jucărie care seamănă perfect cu unul real, la cap. Am avut cazuri când niște deștepți ca tine având pistoale din acelea cu bile pentru care nu se cere autorizație, au ras din mersul mașinilor asupra oamenilor de pe trotuar, așa doar să se distreze.

 Cursul care condiționează obținerea autorizației pentru procurarea unei arme, este tocmai că să cunoști legislația, să capeți cunoștințele necesare desprea arme și mânuirea acestora în siguranță pentru tine și alte persoane.

 Dacă nu știi în ce țară trăim, îți spun eu: România. Cât despre legi, recunosc că nu sunt dintre cele mai bune, dar pe linie de arme și muniții, avem o lege foarte bună, chiar dacă mai poate fi perfectată și chiar dacă nuț-ți convine.

 

 

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.