Jump to content
POLITISTI.ro

Ce cantitate de munitie neletala se poate purta ori detine?

AltOvidiu

Recommended Posts

Buna ziua.

Am drept de detinere 25 cartuse neletale, cu bila de cauciuc (conform permisului meu de port arma neletala cat. C).

Nu am inteles cate cartuse pot purta asupra mea.

Am trei intrebari, daca imi permiteti:

1. Se aplica prevederile legale pentru portul munitiei letale pentru arma scurta (12 cartuse) si portului munitiei neletale?

2. Pot cumpara legal 25 de cartuse deodata de la magazin si sa le transport asupra mea pana acasa?

3. Cate cartuse neletale pot transporta legal asupra mea pana la poligon pentru a le folosi cu arma mea?

Va multumesc anticipat pentru bunavointa si raspunsuri.

• Member

Legea nu prevede, pentru muniția neletală, o limită referitoare la port. Astfel, dacă pe permisul de armă este menționat "25 cartușe", acesta este răspunsul.

• Marius changed the title to Ce cantitate de munitie neletala se poate purta ori detine?
  • 3 weeks later...

Dupa noua modificare a legii regimului armelor si munitiilor, cate cartuse se pot procura pt o arma de autoaparare neletala ?   Si daca vrei sa tragi in poligon cu arma proprie un nr mai mare de cartuse decat cele care ai voie sa le procuri, cum procedezi ?

• Member

In baza permisului de armă poți procura și deține maximum 25 de cartușe pentru o armă neletală de autoapărare. Daca vrei sa tragi in poligon cu arma ta, poți trage cu cartușele celor din poligon, unde poți trage cat te tine buzunarul.

Edited by viobra